Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios

QUOTE(Vaizele @ 2008 02 23, 20:42)
Pradėjau rūšiuoti šiukšles ir iš karto kilo nemažai klausimų.

Kur priduoti metalo šiukšles?

Ar tinkami perdirbti celofaniniai maišeliai? Ar verta juos atskyrinėti prie plastiko?

Jei aš noriu mest jogurto ar majonezo indelį į plastiko konteinerį, ar jie turi būti švarūs? Ar aš turiu juos pavalgius išplauti kaip lėkštes?

O kas jei plastikinės šiukšlės yra kitokių medžiagų, kurias nėra lengva atskirti, pvz. popierinė etiketė, arba folija? arba ant stiklinio butelio pridėtas plastikinis antgalis, kurio aš negaliu nulupti?

Tai ką tada daryt? Ar tokį butelį mest prie visų šiukšlių ir nerūšiuot? Ar mest prie stiklo vistiek? Ir ten juos kažkaip išskirs?

"Ozonas" 2007 Nr.3, psl.15-16, 2007 Nr.4, psl. 16.
Ozono prenumeratos kuponas
Didžiulį darbą pradėjai thumbup.gif KAžkur skaičiau labai gerą straipsnį apie rūšiavimą, na bet niekaip neprisimenu kur. Jei prisiminsiu, parašysiu, bet atrodo kad ne "Ozone" g.gif
Atsakyti
Šiame puslapyje http://vartojimas.ap...tras.lt/?pid=49 yra knygelė vaikams apie aplinką, kurią galima parsisiųsti bei kalendorius, iliustruotas vaikų piešiniais mirksiukas.gif Kalendorius man laabai patiko thumbup.gif Parsisiunčiau bigsmile.gif
Atsakyti
Maximoje vis didėja ekologiškų prekių pasirinkimas thumbup.gif Šiandien nusipirkau indų ploviklį "MiniRisk", pažymėtą Šiaurės šalių Baltąja Gulbe
O ta Gulbė rimtas dalykas, Aplinkos Ministerijos puslapyje perskaičiau, kad "Šiaurės Europos Baltoji Gulbė – šių rekomendacijų rinkinys yra griežti aplinkosauginiai reikalavimai Šiaurės Europoje ir apima visą produkto gyvavimo ciklą nuo žaliavų iki sunaikinimo". O Europos sąjungos Gėlė suteikiama gaminiams su sumažintu poveikiu aplinkai.
Taigi nusprendžiau,kad gaminiai su Gulbe vertingesni, ypač tie visi plovikliai rolleyes.gif
Papildyta:
Tiesa, o skalbimo rutuliukų dar negavau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 02 25, 18:44)
Tiesa, o skalbimo rutuliukų dar negavau  verysad.gif

Tiesą sakant, aš tuos rutulius pirkau kitame mieste, ir dar buvau nusižiūrėjus tokį rūbelį vaikui, tai Vilniuje kai nuėjau jo pirkti irgi neradau unsure.gif

Nežinau, ar čia prekės skiriasi, ar čia pirkėjų skoniai skiriasi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 02 25, 18:44)
Maximoje vis didėja ekologiškų prekių pasirinkimas thumbup.gif Šiandien nusipirkau indų ploviklį "MiniRisk", pažymėtą

gerai kad paskaiciau pries vaziuojant i maksimka, tai irgi prigriebiau ax.gif

o su kuo virykle valot? rolleyes.gif
Papildyta:
o kaip Linea? tikrai ekologiska? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Opusas @ 2008 02 25, 21:45)
o su kuo virykle valot?  rolleyes.gif
Papildyta:
o kaip Linea? tikrai ekologiska?  g.gif

mes su Sonnet koncentruotu valikliu
Atsakyti
manau, kad ekologiški šitie valikliai, nes tos pačios firmos sultys puikuojasi ekologiškų maisto produktų stende g.gif Be to, kaip suprantu, turi ir sertifikatą reikiamą smile.gif

na, o aš gavau savo ekologiškos kosmetikos siuntinuką iš Vokietijos thumbup.gif Šampūną, balzamą, paakių kremuką, naktinių ampulių, dušo želę ax.gif

pasiskaitykit straipsniuką apie natūralų gyvenimo būdą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Opusas @ 2008 02 25, 23:45)
o su kuo virykle valot?  rolleyes.gif
Papildyta:
o kaip Linea? tikrai ekologiska?  g.gif

Viryklę valau su soda,mano dar paprasta be jokių keramikinių paviršių, tai daug galvos nesuku tongue.gif o "Linea" ekologiška, taigi Europos Sąjungos gėlė yra, spec. ženklas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziezulablond: 26 vasario 2008 - 19:33
Tai kad ta ES Gele visai nepanasi i tikraja ES gele g.gif
Atsakyti
QUOTE(Opusas @ 2008 02 27, 08:46)
Tai kad ta ES Gele visai nepanasi i tikraja ES gele  g.gif

Aš tai ant lietuviško medaus iš šitos Maxima serijos radau Ekoagros ženklą, tai manau, kad tikrai ekologiškas.

O dabar turbūt daug prekeivių pastebėjo, kad didėja ekologiškų prekių paklausa, tai ant visko, ko reikia ir nereikia rašo ekologiškas. Ir svarbiausia - kuo didesnėm raidėm tongue.gif

Pvz, Biok, tie patys, kur Margaritos kremai "Natūrali kosmetika" kur kalbėjom, išleido šampūnus ORGANIC didžiausiom raidėm. Bet čia tik toks šampūno pavadinimas, ir tiek. Nei kokios nors ženklinimo, kad sertifikuota, nei elementaraus parašymo, kad nors KAI KURIOS sudedamosios dalys būtų išgautos iš ekologiškai išaugintų augalų irnesakyk.gif

Reklaminiai triukai ir tiek
Atsakyti
Eisiu šiandien į Morkų šėlsmą. Labai smalsu kaip ten atmosfera smile.gif Galėtų daugiau tokių kavinių Kaune būt.
Atsakyti
QUOTE(Opusas @ 2008 02 27, 10:46)
Tai kad ta ES Gele visai nepanasi i tikraja ES gele  g.gif

Tai kad ne į tą gėlę žiūrite rolleyes.gif Ta pirmoji, tai Linea firminis ženklas. Kita tikroji Europos Sąjungos gėlė. Atidžiau pažiūrėkite apatiniame dešiniajame kampe. Tik čia blogai matyt ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Vaizele @ 2008 02 27, 14:35)
Aš tai ant lietuviško medaus iš šitos Maxima serijos radau Ekoagros ženklą, tai manau, kad tikrai ekologiškas.

Tikar tiesa, ekologiškas thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Cinside @ 2008 02 27, 14:38)
Eisiu šiandien į Morkų šėlsmą. Labai smalsu kaip ten atmosfera  smile.gif Galėtų daugiau tokių kavinių Kaune būt.

Laukiam atsiliepimų. Aš ragavau polentą, tai buvo labai skanu. Atmosfera man ten šiaip sau ax.gif Galėtų daugiau vietos būti, trūksta asmeninės erdvės rolleyes.gif
Papildyta:
Šiandien "Droge" nusipirkau anticeliulitinį aliejų "Alteros". Kaina labai tinka man, kaip vidutiniam lietuviui bigsmile.gif 17 lt su trupučiu bigsmile.gif 100 ml
Dar pirkau plaukų šepetį natūraliais šeriais, svajojau kaip šukiuosiuos nekenkdama plaukams, bet kai grįžau ir išbandžiau, na ir doh.gif Nešukuoja doh.gif Tik glosto lotuliukas.gif
Atsakyti