Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios

QUOTE(balta @ 2008 02 09, 00:38)
Jei nors kiek suprantate vokiškai, galit pasižiūrėt internete .www.oekotest.de
O ką jūs konkrečiai norit sužinot apie tuos testus? Tikrinami maisto produktai, vaistai, vitaminai, kosmetika, gaminiai vaikams ir šiaip visokie produktai. Paskutiniam numery, pvz., bananai, vitaminų ir mineralinių medžiagų preparatai, vaikiški dantų šepetėliai, kremai parudinantys odą (kaip jie vadinasi lietuviškai?), garsių firmų drabužiai, skrudintuvai. Be testų dar būna įvairių naudingų straipsnių įvairiomis temomis.

Deja, vokiškai nė bum bum lotuliukas.gif NA, skaičiuoti iki 100 galiu ir prisistatyti cool.gif
Domintų konkretūs gamintojų ir prekių pavadinimai, gal yra koks juodasis sąrašiukas rolleyes.gif Vis tiek tikriausiai tos prekės ir mus pasiekia. Kaip pvz. testuojamas vaikiškas dantų šepetėlis g.gif

Dar, merginos, labai noriu įdėti vieną nuorodą natūralaus jogurto gaminimas namuose thumbup.gif Pati dar neišbandžiau rolleyes.gif Čia pat ir E sąrašiukas , kurį turbūt dauguma turite. O jei neturite būtinai užmeskite akį.
Iki susirašymo bye1.gif
Atsakyti
labai aciu uz vokiska linka, kaip tik ir moku vokiskai, labai fainas tinklapis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 02 09, 21:19)
Deja, vokiškai nė bum bum  lotuliukas.gif NA, skaičiuoti iki 100 galiu ir prisistatyti cool.gif 
Domintų konkretūs gamintojų ir prekių pavadinimai, gal yra koks juodasis sąrašiukas  rolleyes.gif  Vis tiek tikriausiai tos prekės ir mus pasiekia. Kaip pvz. testuojamas vaikiškas dantų šepetėlis  g.gif 

Visus išvardinti užimtų per daug laiko doh.gif

Pvz., vaikiškų dantų šepetėlių surašysiu tik firmų pavadinimus, jei norėsit apie ką nors sužinoti daugiau, parašysiu plačiau:

Aronal Öko-dent
Nuk
Dentala
Dontodent Kids
MAM
All-dent Kids
Dr.Best
Oral-B
AS-dent
Perlodent
Unodent
Elmex
Monte-Bianco
Signal
Colgate
SensiDent

Šiandien vėlai apsipirkinėjom, tai ekol. daržovių nedaug buvo likę, pasiėmiau tik brokolį: 500 g - 1,59€, kivis - 0,39 €, 6 kiaušiniai - 2,49 €, grietinėlė 200 g - 0,79 €
Atsakyti
O ka apie sepetelius raso--cia del plastiko prastumo, ar sereliu ar dar ka nors... g.gif

O dar del lempuciu straipsnio Delfyje, kr buvot ideja nuoroda, mono vyras kazkaip itariai paziurejo---sako , o kur tiksliu pamatiniu straipsniu nuorodos, maza ka zurnalistai gali prirasyti, gal iprastu lempikiu gamintojai paprase biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaja: 10 vasario 2008 - 18:26
QUOTE(daivaja @ 2008 02 10, 18:24)
O ka apie sepetelius raso--cia del plastiko prastumo, ar sereliu ar dar ka nors... g.gif
O dar del lempuciu straipsnio Delfyje, kr buvot ideja nuoroda, mono vyras kazkaip itariai paziurejo---sako , o kur tiksliu pamatiniu straipsniu nuorodos, maza ka zurnalistai gali prirasyti, gal iprastu lempikiu gamintojai paprase biggrin.gif

dėl dantų šepetėlių: kreipia dėmesį, ar suapvalinti šereliai, kaip jie įtvirtinti į šepetėlio pagrindą, kokia galvutė, forma, kotelis, ar nėra vėžį sukeliančių medžiagų.

dėl lempučių: kas moka gerai anglų k., gal gali surasti, ten parašyta iš kokio šaltinio. aš susiradau tik dar daugiau nutylimų trūkumų - stiprus elektromagnetinis laukas, nervinantis mirgėjimas, nenatūrali šviesa, neekologiškai gaminamos, naudojamas gyvsidabris,įjunginėjimas/išjunginėjimas trumpina tarnavimo trukmę, o ir išmesti paprastai į šiukšlinę negalima, turi būti atskirai surenkamos (specialios? atliekos), gaminant reikia 10 kartų daugiau energijos nei paprastą lemputę. Taip pat girdisi nusiskundimų, kad sukelia migreną, galvos skausmą, sumažėja koncentracija, problemos su akimis ir pan.
Atsakyti
Šiandien Delfyje kaip tik užderėjo temų.

Apie dezodorantų žalą:
http://www.delfi.lt/...php?id=15923762

Apie plaukų dažymą:
http://www.delfi.lt/...php?id=15917537

aš irgi dažau plaukus tamsiai, ir šiuo metu vis daugiau randu informacijos, kad ten kažkokios dervos, duodančios tamsią spalvą, ir yra blogiausios. Nu nežinau, kaip reik suktis be plaukų dažymo verysad.gif

Bet žiauriausia man šio straipsnio pabaiga - tipo į ekologiškumą negrįšim, tai davai vystom genų inžinieriją, kad dirginantys dalykai nebekeltų alergijų blink.gif blink.gif blink.gif

Ir dar apie GMO:
http://www.delfi.lt/...php?id=15923790

Žodžiu žinios apie tuos dalykus, apie kuriuos mes kalbam, jos ir viešai prieinamos, tik bus gaila, jei žmonės nueis genų inžinierijos, o ne ekologiškumo keliu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 02 08, 21:54)
Bet aisku, manau, kad vienas sintetinis daugkartinis maiselis yra daug geriau nei plastikiniai vienkartiniai  thumbup.gif

taip, čia man nupirko rolleyes.gif Mažesnė blogybė nei plastikus be skaičiaus pirkt thumbup.gif Gal kiti tinklai pasiūlys gražesnių, natūralesnių maišelių ax.gif

QUOTE(Junda @ 2008 02 09, 00:07)
Tai dabar viskas žiauriai brangsta. Šiandien apsipirkau VCUP'o bioboutike, tai sakė, kad visi WELEDA produktai pabrangs 10 Lt., nes tokia nauja siunta gauta sad.gif

oho blink.gif Čia tai naujiena g.gif Beje, Droguose atsirado natūralios kosmetikos Alterra - pasirinkimas nėra superinis, bet kainos nesikandžioja tikrai smile.gif

QUOTE(Vaizele @ 2008 02 11, 18:56)

Apie dezodorantų žalą:

Apie plaukų dažymą:

Nu nežinau, kaip reik suktis be plaukų dažymo  verysad.gif

Bet žiauriausia man šio straipsnio pabaiga - tipo į ekologiškumą negrįšim, tai davai vystom genų inžinieriją, kad dirginantys dalykai nebekeltų alergijų  blink.gif  blink.gif  blink.gif

tikiu, kad dezodorantai sukelia vėžį sad.gif Aš pati naudoju natūralius ir man gerai smile.gif

tame pačiame bioboutique yra ekologiškų plaukų dažų. Taip pat, jei įdomu, galima panaršyt užsienio natūralios kosmetikos pardavimo svetainėse, tai ten nemažai ekologiškų dažų siūloma. Nesidomėjai? smile.gif

su ta genų inžinerija baigia jau mane iš kantrybės išvest - na ryškiai veda į susinaikinimą g.gif

na, aš gerą naujieną siūlau paskaityti
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 02 12, 13:52)
oho  blink.gif Čia tai naujiena  g.gif  Beje, Droguose atsirado natūralios kosmetikos Alterra - pasirinkimas nėra superinis, bet kainos nesikandžioja tikrai smile.gif

Butinai reiks pasidairyt ir isbandyt thumbup.gif

tame pačiame bioboutique yra ekologiškų plaukų dažų. Taip pat, jei įdomu, galima panaršyt užsienio natūralios kosmetikos pardavimo svetainėse, tai ten nemažai ekologiškų dažų siūloma. Nesidomėjai?

Vakar kaip tik narsiau, tai net juokas sueme - plauku dazai vien vyrams! Lygtai vyrams tai thumbup.gif naturaliais dazais dazyt plaukus, o moterys iskencia visokias nesamones, iskaitant ir tai, kad chemija lieja ant galvos tongue.gif

na, aš gerą naujieną siūlau paskaityti

Jau labai reikejo musu temoj geru naujienu, aciu uz nuoroda thumbup.gif Visai butu idomu pavartyti ta zurnala Kuris.

O man beje neatlaike nervai ir siandien uzsiprenumeravau The Ecologist smile.gif Jau kaip laukiu nesulaukiu pirmo numerio... ax.gif
Atsakyti
Su cosmeticdatabase.com pagalba bandžiau daryti trijų rūšių servetėlių kūdikiams palyginimą pagal poveikį sveikatai:
http://www.blogas.lt...-gyvenimas.html

Nu ka as zinau, mane tai žiauriai nuvylė ir tos "ekologiškos" verysad.gif ...
Atsakyti
Vaizele, paskaityk, ką merginos rašo apie šitą duomenų bazę:

QUOTE(julyska @ 2008 02 07, 10:19)
cia amerikieciu sistema, ir jie daugiausiai nagrineja savus produktus. ir i sudeti ziuri gan idomiai, neziuri kokios kilmes ir  kiek procentu. pagal juos iseina kad koks lancomas geresnis uz hauschka. nesamone!!!!

QUOTE(kunigunda78 @ 2008 02 07, 11:17)
jau kiek kartu esu rasiusi- jei pasiziuretem kodel naturalios firmos ten yra pateikiamos -tai praktiskai visada yra tam tikra alergijos tikimybe. Bet juk naturalus dalykas yra zymiai alergiskenis, nei sintetika. Kita vertus, jei zmogus alergiskas metoms-tai vienodai ar zalia meta imtume, ar naturalu krema su metoms ar sintetini su metom, bet del to gamintojai juk nekalti  ax.gif
Atsakyti
NA, palyginkim rezultatus Lancome ir Hauschka ax.gif Nepanašu, kad LAncome geresnis ax.gif Nebent neteisingai suvedžiau pavadinimus blush2.gif
Apskritai nelabai suprantu komentarų esmės g.gif TAi ši duomenų bazė nepatikima g.gif JA negalima pasikliauti g.gif Ar čia tik atskirų žmonių subjektyvi nuomonė g.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 02 13, 21:29)
Vaizele, paskaityk, ką merginos rašo apie šitą duomenų bazę:

QUOTE(ziezulablond @ 2008 02 15, 11:44)
NA, palyginkim rezultatus Lancome ir  Hauschka    ax.gif Nepanašu, kad LAncome geresnis  ax.gif Nebent neteisingai suvedžiau pavadinimus  blush2.gif
Apskritai nelabai suprantu komentarų esmės  g.gif TAi ši duomenų bazė nepatikima  g.gif JA negalima pasikliauti  g.gif Ar čia tik atskirų žmonių subjektyvi nuomonė  g.gif

Na, jei yra toks o ne kitoks cheminio junginio pavadinimas, tai jo poveikis manau, ar Amerikoj, ir LT bus toks pats. Be to, o kam atsizvelgt i %? Net jei ingredientas yra labai nuodingas, ir mazas % ieina i krema, tai aisku, kad po vieno karto pasinaudojusi tuo kremu as nenumirsiu.

Bet pvz mano oda labai isdziuna ziema. Tada as krema tepu ryte ir vakare ir tikrai po daug. Nes kitaip man tiesiog skauda. Tai per tris menesius laisvai sunaudoju ne toki maza kremo inda.

Is kur gamintojas zino, kokiais kiekiais klientas naudos produkta? Tad as manau, kad vartotojo teise yra zinoti, is kokios jis sudeties ir kaip tai veikia. O gal kazkas visa banke susiteps ant viso kuno is karto. Tai koks kiekis nuodu (jei jie panaudoti) pateks i jo kuna? Tada nebereiks svarstyti apie kiekius.

Be to, siais globalizacijos laikais tos pacios sudedamosios dalys naudojamos visame pasaulyje, nes jas isigyti yra lengva.

Tad sutinku, kad patys produktai galbut daugiau tie, kurie labiau paplite JAV, bet rimto pagrindo abejoti tais faktais, kurie ten pateikti apie konkrecius ingredientus, kolkas tikrai nematau.

Cia, beje, mano asmenine nuomone doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 16 vasario 2008 - 19:17