Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios

apie tai, kad Vokietija yra didžiausia ekologiško maisto rinka ES. Įsivaizduoju, koks ten pasirinkimas "švaraus" maisto rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 02 05, 15:57)
Aha, šito negirdėjus buvau, bet šiaip mąsčiau, kad liuminescencinės lempos yra nesveika akims.

Man tai irgi ju sviesa nepatinka. Buvau neseniai sveciuose pas zmones, kur susuktos tokos lempos, tai net nejauku namuose. schmoll.gif

Bet mes galvojam, kad laiptinese, visokiuose praejimuose, kur siaip lempos dega ilgai, o zmones buna trumpai, tai pats tas variantas smile.gif

Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 02 05, 13:10)
galiu pasiūlyti vaisių mirkymo būdą šaltame vandenyje - apie pusę paros keičiant vandenį smile.gif

Šio leidinio 7 psl. http://www.meniu.lt/...s/OzonasNr2.pdf yra straipsniukas "DIY valymo priemonės". Rašoma apie tai, kaip plauti parduotuvines daržoves ir vaisius. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Vaizele @ 2008 02 08, 16:15)
Man tai irgi ju sviesa nepatinka. Buvau neseniai sveciuose pas zmones, kur susuktos tokos lempos, tai net nejauku namuose.  schmoll.gif

Bet mes galvojam, kad laiptinese, visokiuose praejimuose, kur siaip lempos dega ilgai, o zmones buna trumpai, tai pats tas variantas  smile.gif

NA, ta šviesa tikrai ne tokia jauki, reikia įprasti. Gaila, kad lempikes ne tokios jau nekaltos, kaip atrodė g.gif
Papildyta:
QUOTE(balta @ 2008 02 05, 16:15)
Beje, aš prenumeruoju vokišką žurnalą "Ökotest", čia vertinami produktai pagal ekologinį kriterijų  thumbup.gif , bet testų rezultatai dažnai pakraupina  doh.gif

Gal galėtum konkrečiau apie tuos testų rezultatus papasakoti ax.gif Iš anksto dėkojame 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(katutis @ 2008 02 08, 13:09)
apie tai, kad Vokietija yra didžiausia ekologiško maisto rinka ES. Įsivaizduoju, koks ten pasirinkimas "švaraus" maisto  rolleyes.gif

Pasižiūrėjau į baltos nurodytą vietą- Vokietija. Ir pasisekė gi žmogui thumbup.gif
Tikriausiai nebe reikalo būtent Vokietijoje vyksta tarptautinė ekologiškų produktų mugė. Ar tik ji nebus jau prasidėjusi?... Balta, gal teko lankytis, norėtume atsiliepimų iš pirmų lūpų (ne tik apie produktus, bet ir apie kainas ax.gif ) rolleyes.gif
Atsakyti
O as siandien chemini CIF pakeiciau i Sonnet clap.gif

Tikiuosi, kad jis valys ne prasciau ir namiskiai manes uz tai netrauks per danti rolleyes.gif
Atsakyti
Ar matėte ekologiškų produktų skelbimų lentą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 02 08, 19:16)
Ar matėte ekologiškų produktų skelbimų lentą  mirksiukas.gif

na, 300kg ekologiškų kmynų man gal ir daugoka lotuliukas.gif bet šiaip nuoroda thumbup.gif
Atsakyti
Dar viena parduotuvėlė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 02 08, 19:26)

Kazkada ir as ant jos buvau uzejus. Ale tokia padrika man pasirode...

Oho, Madara skystas duso muilas kaip pabrango! As pries 2 sav. uzsisakinejau uz 20 Lt, dabar ziuriu 31 Lt blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 02 08, 21:34)
Kazkada ir as ant jos buvau uzejus. Ale tokia padrika man pasirode...

Oho, Madara skystas duso muilas kaip pabrango! As pries 2 sav. uzsisakinejau uz 20 Lt, dabar ziuriu 31 Lt  blink.gif

KAs dabar nepabrango blink.gif Būtų keista, jei nebrangtų blink.gif NA, o čia geresnės naujienos Gal kuri jau turite, aš dar nemačiau tokių schmoll.gif LAbai simpatiški biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 02 08, 19:55)
KAs dabar nepabrango  blink.gif  Būtų keista, jei nebrangtų  blink.gif  NA, o čia geresnės naujienos  Gal kuri jau turite, aš dar nemačiau tokių  schmoll.gif  LAbai simpatiški biggrin.gif

Tai kad kazkuri gyresi, kad jai vyras nupirko toki IKI zalia maiseli. Gal katutis? rolleyes.gif As tai pripuoliau prie ju parduotuveje ir kai pamaciau, kad jie is sintetinio audinio, kazkaip rimtai suabejojau. Man atrodo, kad drobinis audinys yra irgi labai stiprus, tai kodel jie siuvo is sintetinio? g.gif

Bet aisku, manau, kad vienas sintetinis daugkartinis maiselis yra daug geriau nei plastikiniai vienkartiniai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 02 08, 16:17)
Šio leidinio 7 psl.  http://www.meniu.lt/...s/OzonasNr2.pdf  yra straipsniukas "DIY valymo priemonės". Rašoma apie tai, kaip plauti parduotuvines daržoves ir vaisius.  ax.gif
Papildyta:

NA, ta šviesa tikrai ne tokia jauki, reikia įprasti.  Gaila, kad lempikes ne tokios jau nekaltos, kaip atrodė  g.gif
Papildyta:

Gal galėtum konkrečiau apie tuos testų rezultatus papasakoti  ax.gif  Iš anksto dėkojame  4u.gif
Papildyta:

Pasižiūrėjau į baltos nurodytą vietą- Vokietija. Ir pasisekė gi žmogui  thumbup.gif 
Tikriausiai nebe reikalo būtent Vokietijoje vyksta tarptautinė ekologiškų produktų mugė. Ar tik ji nebus jau prasidėjusi?... Balta, gal teko lankytis, norėtume atsiliepimų iš pirmų lūpų (ne tik apie produktus, bet ir apie kainas  ax.gifrolleyes.gif

Reiks pabandyti su ta soda plauti vaisius ir daržoves - gera idėja thumbup.gif
Su actu jau valau langus, nes vaikai kasdien čiupinėja ir laižo doh.gif , tai nieko su chemija nenoriu naudoti.

Aš negaliu pakęsti tos melsvai baltos "dieninės" šviesos, man jauku tik su paprastom lemputėm. Bet prie kompiuterio dabar kaip tik kankinuosi su bjauria lempa, nes nerandu tinkamos nusipirkti stalinės lempos, kad būtų galima dar ir stipresnę lemputę įsisukti.

Jei nors kiek suprantate vokiškai, galit pasižiūrėt internete .www.oekotest.de
O ką jūs konkrečiai norit sužinot apie tuos testus? Tikrinami maisto produktai, vaistai, vitaminai, kosmetika, gaminiai vaikams ir šiaip visokie produktai. Paskutiniam numery, pvz., bananai, vitaminų ir mineralinių medžiagų preparatai, vaikiški dantų šepetėliai, kremai parudinantys odą (kaip jie vadinasi lietuviškai?), garsių firmų drabužiai, skrudintuvai. Be testų dar būna įvairių naudingų straipsnių įvairiomis temomis.

Aš stengiuosi pirkti ekologiškus produktus, ypač tai tapo aktualu gimus vaikams. Parduotuvėse būna ekologiško maisto skyreliai, ten, aišku, brangiau. Dar būna atskiros parduotuvėles vien tokiems produktams, bet man jos, deja, nepasiekiamos, nes sėdžiu su vaikais namie. Dėl tos pačios priežasties man nepasiekiamos ir tarptautinės ekologiškų produktų mugės. Net ir čia vietoje, mačiau, tokias ekologiškų produktų dienas organizuoja, bet dar kol kas neteko nuvykti. Kad mano vyras nenori mus net pas kokį ūkininką nuvežti, kad vaikai savo akimis naminių gyvulėlių pamatytų doh.gif

Kainų dabar nepasakysiu, labai prasta atmintis skaičiams blush2.gif , bet rytoj važiuosim kaip tik apsipirkt, tai pasistengsiu išsaugot čekį ax.gif

Drobinius maišelius aš jau seniai naudoju thumbup.gif , Lietuvoj man būdavo tokiuose patogu ir savo darbo popierius ir knygas nešiotis, ir apsipirkt eit.
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 02 08, 19:34)
Oho, Madara skystas duso muilas kaip pabrango! As pries 2 sav. uzsisakinejau uz 20 Lt, dabar ziuriu 31 Lt  blink.gif

Tai dabar viskas žiauriai brangsta. Šiandien apsipirkau VCUP'o bioboutike, tai sakė, kad visi WELEDA produktai pabrangs 10 Lt., nes tokia nauja siunta gauta sad.gif
Atsakyti