Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios

QUOTE(Vaizele @ 2008 02 03, 20:10)
Ziezulablond grizo, valio  clap.gif

Smagu, kad taip maloniai pasitinkate smile.gif

Šiandien baisiai nuliūdau verysad.gif kaimukyje turėjome stiklo konteinerį, nešiau stiklinių atliekų- ogi JAU NĖRA g.gif blink.gif IŠVEŽĖ blink.gif Matyt nutarė, kad nereikalingas doh.gif
Papildyta:
reikės ir man į IKI dažniau užsukti, nes Max'ėj tai yra, tai nėra ekologiškų daržovių.
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 02 04, 14:05)
Reiks atidziau IKI pasidairyti, nebe pirma karta girdziu, kad sitoj parduotuvej yra didesnis ekologisku maisto prekiu pasirinkimas.

o čia paprasti dzūkiški obuoliai ax.gif Kol kas jokių alergijų - ant savo kailio galiu ne prasčiau už moderniausią laboratoriją tikrint maisto produktų kokybę. Jei ji prasta - kas nors būtinai sustreikuoja biggrin.gif

QUOTE(ziezulablond @ 2008 02 04, 16:35)
Šiandien baisiai nuliūdau  verysad.gif  kaimukyje turėjome stiklo konteinerį,  nešiau stiklinių atliekų- ogi JAU NĖRA  g.gif  blink.gif  IŠVEŽĖ  blink.gif  Matyt nutarė, kad nereikalingas  doh.gif

pabandyk paskambinti į savivaldybę ir pasiklausti, kas nutiko g.gif
Atsakyti
Sveikos, jungiuos ir aš į jūsų būrelį. Esu daug kam alergiška, todėl jau seniai domiuosi natūraliais pakaitalais viskam - milteliams, kosmetikai, maistui, sintetikai. Naudoju Weledos aliejų strijoms ir rozmarinų šampūną. Skalbiu ir indus plaunu AlmaWin priemonėm. Parduotuvėse ieškau ekologiškų vaisių, daržovių ir skaitau visas etiketes ant kitų produktų. Atliekas mes namie irgi rūšiuojam.

QUOTE(Vaizele @ 2008 02 04, 14:05)
Kita sestadieni 9-13 val.irgi bus, uzbekit, jei turesit laiko  biggrin.gif

Tatulos mugėse apsiperkam daržovių, bet kitą savaitgalį jos nebus, bus 23 d., pažiūrėk www.organic.lt ir http://www.vic.lt/ri...304&action=more
Atsakyti
Dar nesu tikra ekologe, tik pradedanti - antras semestras va prasidejo, o tokio dalyko kaip "ekologija" dar kaip ir neturim rolleyes.gif 4u.gif is tikruju darau dar ne tiek daug - rusiuoju atliekas (prie pat namo yra konteineriai, labai smagu!), skaitau etiketes, o taip pat uzsiimu energijos taupymu kiek galiu - pvz, ar zinote, kad net jei tarkim telefono krovikli palieki ijungta i rozete, nors pati telefona atjungi, tai kroviklis vis tiek sunaudoja nemazai energijos? tai vat, stengiuos nelaikyti visa diena ijungto kompo, kaip kad anksciau buvau pratusi, ir visad iseidama is kambario uzgesinu sviesa. Pasiemiau laisvaji dalyka "miestu ekologija", manau suzinosiu nemazai naujo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 02 04, 16:35)
Šiandien baisiai nuliūdau  verysad.gif  kaimukyje turėjome stiklo konteinerį,  nešiau stiklinių atliekų- ogi JAU NĖRA  g.gif  blink.gif  IŠVEŽĖ  blink.gif  Matyt nutarė, kad nereikalingas  doh.gif

as neperseniausiai irgi del sito cia skundziaus ax.gif tai dabar vietoj vien tik stiklo konteinerio stovi dar ir popieriaus ir plastiko thumbup.gif gal kokie konteineriu keitimai vyksta g.gif
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 02 04, 20:41)
Esu daug kam alergiška, todėl jau seniai domiuosi natūraliais pakaitalais viskam

Parduotuvėse ieškau ekologiškų vaisių, daržovių ir skaitau visas etiketes ant kitų produktų.

galiu pasiūlyti vaisių mirkymo būdą šaltame vandenyje - apie pusę paros keičiant vandenį smile.gif

QUOTE(LijaAntLedo @ 2008 02 04, 21:06)
o taip pat uzsiimu energijos taupymu kiek galiu

Pasiemiau laisvaji dalyka "miestu ekologija", manau suzinosiu nemazai naujo  ax.gif

ir aš taupau biggrin.gif

įdomiai šitos paskaitos pavadintos, pačiai įdomu, kas jose bus dėstoma bigsmile.gif
Atsakyti
Yra tokia ES programa Imkis priemonių! Šiaip jau esu skeptiškai nusiteikus ES politikos atžvilgiu, bet šita lyg ir nebloga:

http://ec.europa.eu/...econtrol_lt.htm

Įmetu linką, nes manau, nedaug kas apie ją žino. Aš irgi žinau tik todėl, kad verčiau šito saito dalį. Ten galima rasti naudingų patarimų, apie tas pačias energiją taupančias lemputes, telefono įkroviklio atjungimą nenaudojant ir pan. Man patiko. Ėmiau burbėt savo MB, kad būtina tą suknistą įkroviklį atjunginėt, o ne laikyt amžinai įjungtą, tai netikėjo, kad tikrai ima elektrą. Nuėjom pažiūrėt į skydinę, tai akurat.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 02 05, 13:42)
Ėmiau burbėt savo MB, kad būtina tą suknistą įkroviklį atjunginėt, o ne laikyt amžinai įjungtą, tai netikėjo, kad tikrai ima elektrą. Nuėjom pažiūrėt į skydinę, tai akurat.

apie tai, kad nekraunantis kroviklis ima energija, net supratimo neturejau bigsmile.gif

Beje, Richardas Bransonas, kuriam priklauso Virgin, verda tik viena puodeli vandens arbatinuke, tiek kiek tuo momentu isgers, ir is kitu reikalauja, tipo kad be reikalo nevirint papildomo kiekio vandens ir energijos nesvaistyt.

Kai isgirdau, kazkaip tiesiog emiau susimastyt ir laiku ciaupa uzsukt kai pilu vandeni i arbatini, nes anksciau tiesiog nesusimastydama automatu pilna pildavau blush2.gif

Ir dar pamenu is gudziu laiku kai tik buvo paskelbta nepriklausomybe ir buvo blokada, per TV buvo patarimai kaip taupyt viska, nes visko truko. As dar vaikas buvau, bet isiminiau, kad jei verdi vandeni sriubai, bulvems ar pan. (nesvarbu, ka po to desi i vandeni), tai druska reik ideti jau vandeniui uzvirus. Nes druskuotas vanduo uzverda tik prie aukstesnes temp., ir sunaudoja daugiau energijos.

Ir dar kad verdant daugeli kosiu uztenka tik ~5min pavirti, o po to galima isjungti ir apie 15-20 min palaikyti tame paciame vandenyje ant dar siltos virykles, ir jos issitroskina, temp.tam uztenka, o energija nebesinaudoja.

Smagu, kad bent dalis ekologisku dalyku padeda ir $ taupyti, o ne vien leisti smile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Jau kurį laiką skaitau temelę, bet dažniausiai neturiu laiko parašyti.

Dabar įsiterpsiu, nes užkliuvau už vieno sakinio

QUOTE(Junda @ 2008 02 05, 13:42)
Ten galima rasti naudingų patarimų, apie tas pačias energiją taupančias lemputes,

Ar neskaitėt Delfyje Energiją tausojančios lemputės kenkia sveikatai

Man rūpi ekologija, bet ir čia išlieku kritiška, nes mūsų idealizmas, deja deja, dažnai išnaudojamas ir nukreipiamas ne ta linkme.

Beje, aš prenumeruoju vokišką žurnalą "Ökotest", čia vertinami produktai pagal ekologinį kriterijų thumbup.gif , bet testų rezultatai dažnai pakraupina doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balta: 05 vasario 2008 - 14:16
QUOTE(balta @ 2008 02 05, 15:15)
Sveikos  smile.gif

Jau kurį laiką skaitau temelę, bet dažniausiai neturiu laiko parašyti.

Man rūpi ekologija, bet ir čia išlieku kritiška, nes mūsų idealizmas, deja deja, dažnai išnaudojamas ir nukreipiamas ne ta linkme.

Beje, aš prenumeruoju vokišką žurnalą "Ökotest", čia vertinami produktai pagal ekologinį kriterijų  thumbup.gif , bet testų rezultatai dažnai pakraupina  doh.gif

Tai cia tikriausiai t.p The Elologist anglu kalba-- jo ten yra skyrelis "lentynoje"-apie populiariausius prodoktus--pvz "Fairy" ir kt siaubiakus...Nors as net neskaicius pradejau buitine chemija keist i ako pakaitalus, pradedama nuo indu plovimo priem, ypac indaploves...Usteko viena karta isplaut parduotuvine, tai nuo kvapu pasiurpau-galvoju--aha, tai dabar is tokiu indu valgyt doh.gif nu jau ne, taip atsirado Sonnet namie... Dabar kai ka Almawin bandom...
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 02 05, 14:15)

Aha, šito negirdėjus buvau, bet šiaip mąsčiau, kad liuminescencinės lempos yra nesveika akims.
Atsakyti
kiek yra žmonių, kurie dienų dienas prie dirbtinės šviesos prasėdi, kad ir tuose pačiuose bankuose. Nelabai ką gali padaryti...
Atsakyti