Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios

QUOTE(Vaizele @ 2008 01 30, 15:02)
Bet cia apie gamintojus?  rolleyes.gif as maniau, kad ten apie tai, kaip ir kokios kosmetikos pasigamint namu salygomis  rolleyes.gif

klausk to pas kunigundą78 bigsmile.gif Jinai bene daugiausiai apie tai nusimano. Taip, apie gamintojus ten ir tai, ką galima ir ko negalima įsigyti Lietuvoje ax.gif

aš neturiu laiko kasdien sukti kremą ar gamintis kaukes, tai beveliju nusipirkti ir noriu žinoti, kad tikrai ne kokį naftinį šlamštą perku 4u.gif Ir savo daržo, beje, taip pat neturiu, kad daržoves ar uogas tikrai be chemijos užsiauginčiau sad.gif

beje, girdėjau vakar info, kad Lietuvoje sulaikė lyg ir rusišką kosmetiką, nes rado joje pavojingą cheminę medžiagą, kenkiančią žmogaus reprodukcinei sveikatai. Yra be galo svarbu, ką tepame ant savęs, kuo dažomės, prausiamės ir t.t.

beje, Vaizele, tavo nuotykiai su sauskelne - liuks thumbup.gif

QUOTE(LijaAntLedo @ 2008 01 31, 11:45)
VU gamtos mokslu fakultete, dirba ekologais ivairiausia valstybinese ir nevalstybinese firmose  4u.gif

būsimasis ar būsimoji ekologe, gal galėtum padėti ir įmesti nuorodą, kuri padėtų susigaudyti ingredientų gausoje? 4u.gif Žinau, kad yra tokia infochema.lt, tik gaila, kad dabar to puslapio neatidaro sad.gif Gal yra dar kokių gerų? smile.gif
Papildyta:
pavojinga kosmetika
Atsakyti
deja, esu tik pirmakurse ir kazko geriau pasiulyti negaliu, reik ieskoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LijaAntLedo @ 2008 01 31, 17:52)
deja, esu tik pirmakurse ir kazko geriau pasiulyti negaliu, reik ieskoti  4u.gif

aišku 4u.gif Nepranyk, užsuk ir pasidalink, kai ką įdomaus sužinosi drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 01 31, 17:48)
klausk to pas kunigundą78  bigsmile.gif Jinai bene daugiausiai apie tai nusimano.

aciu, reiks pasekti, kokiais takeliais ji vaiksto ir prie progos pakalbint biggrin.gif

QUOTE(katutis @ 2008 01 31, 17:48)
beje, Vaizele, tavo nuotykiai su sauskelne - liuks  thumbup.gif

blush2.gif kai pradejau dometis ekologiskais dalykais ir si bei ta bandyti igyvendinti praktiniame gyvenime, prasidejo nuotykiai biggrin.gif tai va kai ka vis uzrasau. Sekit spauda biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(katutis @ 2008 02 01, 10:11)
aišku  4u.gif  Nepranyk, užsuk ir pasidalink, kai ką įdomaus sužinosi  drinks_cheers.gif

Butinai kai suzinosi ka nors, pasidalink su mumis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 02 01, 10:57)
kai pradejau dometis ekologiskais dalykais ir si bei ta bandyti igyvendinti praktiniame gyvenime, prasidejo nuotykiai  biggrin.gif tai va kai ka vis uzrasau. Sekit spauda  biggrin.gif

bus įdomu paskaityti biggrin.gif

viena įdomybe pasidalinsiu - atkreipkit dėmesį į apatinių sudėtį. Kaip man kartą sakė tokia superinė konsultantė - vyrams daugiausiai dedama medvilnės - kad nekaistų, oda kvėpuotų, nes panešioję sintetiką sukeltų tooookį skandalą blink.gif O moterims atvirkščiai - daugiau sintetikos vardan grožio doh.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif Visokiausių žinių naujų matau yra: ne visai gerų apie kosmetiką g.gif , ir labai gerų, kad prie mūsų tikra ekologė prisijungė thumbup.gif LijaAntLedo papasakok, ka pati propoguoji iš praktinės ekologijos rolleyes.gif
Aš ,va, jau apsišarvavau natūralia kosmetika, Weledos. Ir šampūną, ir kaukę plaukams, ir muilą nusipirkau. Esu labai patenkinta šampūnu ir kauke, plaukai atsigavo. thumbup.gif Laukiu kada kremai baigsis, irgi Weledą bandysiu ax.gif
Vaizele, seku ir aš nuotykius, rašyk, labai įdomu.
Katuti, skaičiau straipsnį apie tą įdomųjį maisto judėjimą. Sutinku su tuo kas parašyta, bet deja gyvenimo tempas toks pašėlęs, kad tikrai pavalgyti nėra kada doh.gif . Gaminu žinoma ir aš pati kiek įmanoma daugiau, be to man patinka gaminti. Norėčiau daugiau tam laiko turėti smile.gif Bet jau kai susėdam prie stalo, tai mėgaujamės kiekvienu kąsneliu, tikrai niekur neskubam biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(katutis @ 2008 02 01, 17:35)
viena įdomybe pasidalinsiu - atkreipkit dėmesį į apatinių sudėtį. Kaip man kartą sakė tokia superinė konsultantė - vyrams daugiausiai dedama medvilnės - kad nekaistų, oda kvėpuotų, nes panešioję sintetiką sukeltų tooookį skandalą  blink.gif  O moterims atvirkščiai - daugiau sintetikos vardan grožio  doh.gif

Sintetinių apatinių stengiuosi nenešioti, na labai jau retai retai ax.gif Yra gražių ir medvilninių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 02 03, 14:40)
Aš ,va, jau apsišarvavau natūralia kosmetika, Weledos.

Gaminu žinoma ir aš pati kiek įmanoma daugiau, be to man patinka gaminti. Norėčiau daugiau tam laiko turėti smile.gif Bet jau kai susėdam prie stalo, tai mėgaujamės kiekvienu kąsneliu, tikrai niekur neskubam  biggrin.gif

Sintetinių apatinių stengiuosi nenešioti, na labai jau retai retai  ax.gif  Yra gražių ir medvilninių  mirksiukas.gif

tai šaunuolė, liuks biggrin.gif drinks_cheers.gif

gaminu pati beveik viską, jokių "plautų mišrainių iš prekybos centrų. Nesakau, kad nepavargstu ir nenusibosta, bet atsiperka mann vistiek biggrin.gif Suprantu, kad jei nebėgsi, dabartiniam pasaulyje gali iškart į grabą gult, bet bent kiek natūralesnis už įprastą gyvenimo būdas vistiek mus moko ramybės, kažkiek "stabdo" rolleyes.gif

ir aš žiūriu į etiketes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 02 03, 19:00)
bet bent kiek natūralesnis už įprastą gyvenimo būdas vistiek mus moko ramybės, kažkiek "stabdo"  rolleyes.gif

Ir dar kaip bigsmile.gif Jau vien kai savo darže kapstausi, nu taip viską pasaulyje užmirštu- lieku tik aš ir žemelė, taip gera ant dūšios palieka nuo to tupinejimo apie augaliukus. O paskui stebi kaip auga, kaip kalasi pirmieji daigeliai ax.gif Ech.. Pasiilgau pavasario verysad.gif
Gal dėl to ir pabėgau į užmiestį. Dabar bent jau matau, kaip pradeda sprogti medžiai, kaip palaipsniui viskas sužaliuoja, paskui kaip palengva ima gelsti. Matau, kai išskrenda paukščiai ir kai grįžta.
O kai mieste gyvenau, tai nieko nepastebėdavau- jau žiūriu staiga žaliuoja viskas, staiga jau ruduo. Ir vis galvodavau, kaip čia taip greitai viskas?
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 01 30, 17:02)
kaip ir kokios kosmetikos pasigamint namu salygomis  rolleyes.gif nes butent tokios info ir ieskociau, nu tipo kad agurkus galima ant veido det ir labai gerai  biggrin.gif kazka tokio. Idomu, o tokios temos nera?  g.gif

neseniai visai netyčia užklydau va čia http://www.supermama...?...83716&st=12
Yra įdomus veidui pilingas, ten su migdolais ar pan. Ir dar šiek tiek kaukyčių. nedaug, bet vis kažkiek. Tą paskutiniąją ruošiuosi išbandyti, tik migdolų reik nusipirkt biggrin.gif
Atsakyti
Ziezulablond grizo, valio clap.gif

As pati nors Gedimino prospekte gimus ir augus taip sakant ant saligatvio paciam centre, visa gyvenima svajojau gyvent name ir savo zemes lopineli turet. wub.gif Smagu, kai svajones pildosi ax.gif as irgi, siandien sarka stebejau obely, idomu. Mieste to nepamatysi.

Bet ritmas mane pasiglemzia vistiek. As va tokia esu, visokiausios veiklos prisigalvoju, sau tikslu prisikeliu visokiu, po to begu lekiu ir niekur nespejus, ir nervuojuos, ir dar greiciau begti pradedu... Nezinau, kaip is to rato issivelti... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(ziezulablond @ 2008 02 03, 17:46)
neseniai visai netyčia užklydau va čia http://www.supermama...?...83716&st=12
Yra įdomus veidui pilingas, ten su migdolais ar pan. Ir dar šiek tiek kaukyčių. nedaug, bet vis kažkiek. Tą paskutiniąją ruošiuosi išbandyti, tik migdolų reik nusipirkt  biggrin.gif

aciu uz nuoroda, as bandysiu morku sultis. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 02 03, 17:28)
O kai mieste gyvenau, tai nieko nepastebėdavau- jau žiūriu staiga žaliuoja viskas, staiga jau ruduo. Ir vis galvodavau, kaip čia taip greitai viskas?

žemės artumas padeda, džiaugiuosi, kad tau lemta tai turėti thumbup.gif

QUOTE(Vaizele @ 2008 02 03, 18:10)
Bet ritmas mane pasiglemzia vistiek. As va tokia esu, visokiausios veiklos prisigalvoju, sau tikslu prisikeliu visokiu, po to begu lekiu ir niekur nespejus, ir nervuojuos, ir dar greiciau begti pradedu... Nezinau, kaip is to rato issivelti...  unsure.gif

sąmoningai pasirinkdama. Tai vyksta po truputį, bent jau man 4u.gif

Papildyta:
beje, vakar Iki nučiupau ekologiškų žieminių obuolių ax.gif Tikiuosi, kad nekels jie alergijų, kaip viskuo nupurkšti apelsinai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 02 04, 11:13)
žemės artumas padeda, džiaugiuosi, kad tau lemta tai turėti thumbup.gif
sąmoningai pasirinkdama. Tai vyksta po truputį, bent jau man  4u.gif

Papildyta:
beje, vakar Iki nučiupau ekologiškų žieminių obuolių  ax.gif  Tikiuosi, kad nekels jie alergijų, kaip viskuo nupurkšti apelsinai  rolleyes.gif

Reiks atidziau IKI pasidairyti, nebe pirma karta girdziu, kad sitoj parduotuvej yra didesnis ekologisku maisto prekiu pasirinkimas.

O sestadieni buvau Tatulos mugeje. Joje buvo visokiu ekologisku darzoviu ir vaisiu, kuriuos tik imanoma islaikyti iki sio metu laiko thumbup.gif

Kita sestadieni 9-13 val.irgi bus, uzbekit, jei turesit laiko biggrin.gif
Atsakyti