[quote=Cactus_,2008 03 03, 16:45]
[quote=laurindre,2005 01 27, 23:00]
Aš turio fagor greitpuodį. Ten buvo instrukcija ir lietuviškai. Teisingai supratai, kad puodui užvirus, pakyla tas pipsiukas. Nuo tada ir skaičiuojasi laikas, tada reikia sumažinti ugnį. Kai baigiasi laikas ir jei neskubi, gali tiesiog išjungti ugnį ir palikti puodą neliestą, jis truputį pravės ir pipsiukas pats įkris. O jei skubi, kiši puodą po šalto vandens srove. Ir jis atvėsta akimirsniu. Puodą gali atidaryti.
Jus man atleiskit, bet kiek zinau, tai karsta, verdanti puoda po saltu vandeniu kisti yra nerekomenduojama. tokiais veiksmais labai sutrumpinam gaminio "galiojimo laika". po tokiu veiksmu ir garantinis talonas gali nepadeti. geriau jau klapana pakelti, nuleisti garus ir po truputi is leto atidarineti dangti.
[/quote]
Kol puodas nepravės ir vožtuvėlis neįkris , tai ir puodo nepavyks atidaryti . Žinoma , jei labai greitai reikia , galima atsargiai bandyti nuleisti garus pakėlus vožtuviuką , bet reikia saugotis
, kad nenusiplikyti , ir anksčiau išjungus palikti puodą pravėsti , nes tuo metu ten, viduje dar viskas verda. Net ir įkritus vožtuvui ir atidarius dangtį , patiekalas dar burbuliuoja . Taigi kantrybė-dorybė. Ir taupiau ir saugiau.