Aš irgi kruopų košes viriau 3 žmonėms 5 litrų greitpuodyje ir susidaro tas slėgis ir su mažu vandens kiekiu , tik reikia iš pradžių puodą kaisti ant didesnio dujų degiklio ir palaikyti kol užsikiš raudonas uždarymo indikatorius, o po to perkelti ant mažiausio ir baigti virti.
Naudojau storadugnį plieninį kinietišką greitpuodį 2,5 metų beveik kasdien, o kai kada ir 2 kartus per dieną -buvo puikus. Kainavo 89 litus (buvo užsivežę Rimi iš Berghoff Baltijos-akcija), bet susidėvėjo silikoninė izoliacinė poveržlė ir dabar galiu naudoti kaip paprastą puodą-atsarginės nieks neturi- teiravausi. Tai aš dabar kaip be rankų, buvau prie jo labai pripratusi.
Pradėjau žiūrinėtis naujo- Kaune, bet kaina apie 250 litų (vokiškas BEEM) ir nelabai yra garantijų, kad po 2,5 metų naudojimo galėčiau gauti naują originalią tarpinę. Siūlė iškart pirkti su atsargine, bet ji pasirodė ne visai tokia, kaip originali ir nėr garantijos, kad nepraleis garų.
Pradėjau galvoti, kad turbūt reikės orientuotis į naują kinietišką puodą, kurio kaina būtų virš 100 litų ir, jo tarpinei susidėvėjus, galima būtų be gailesčio išmest puodą (arba pasilikt kaip paprastą storadugnį).
Reikia, kad būtų 5 ar 6 litrų talpos. Mačiau gal prieš pusmetį panašų Thomas Philips parduotuvėje, bet buvo 4 litrų, deja. Gal kas galit patarti , kur Kaune galima būtų tokį nebrangų įsigyti?
Iš anksto dėkoju, jei tokių atsirastų.