Įkraunama...
Įkraunama...

Greitpuodis

QUOTE(Svetlana3 @ 2007 09 05, 12:09)
Pas mane 6 l "Provence", tai kai didesnius kiekius maisto reik pagaminti, tai gerai veikia, o vat plova bandziau daryti, tai slegis nesusidaro  schmoll.gif , reikia, matyt, mazesnes talpos  g.gif .

arba daugiau vandens mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2007 09 05, 12:12)
arba daugiau vandens  mirksiukas.gif

Tadu ryziu sriuba gaunas mirksiukas.gif .
Atsakyti
nusipirkom ir mes prie savaitėlę šį stebuklą smile.gif mama jau seniai turėjo ir aš vis gundžiausi. balandėliai išėjo pasakiški (net negalvojau, kad ir aš sugebu skaniai pagaminti blush2.gif biggrin.gif ) ir viskas labai greitai.. šiandien bandysiu troškinti kiaulienos kumpį gabaliukais su bulvėm ir daržovėm - žiūrėsim kas gausis rolleyes.gif

o paskui ir plovą bandysiu. kol kas esu labai patenkinta thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fixa: 05 rugsėjo 2007 - 11:44
QUOTE(Svetlana3 @ 2007 09 05, 12:30)
Tadu ryziu sriuba gaunas  mirksiukas.gif .

irgi svika... biggrin.gif

o kokiu santykiu pyli vandeni ir beri ryzius?

as paprastai naudoju plykytus ir 1:2 arba 2,5 ryziai su vandeniu....
Atsakyti
nu nezinau, as tai dideliame greitpuodyje dariau mazai plovo. vandens 1:2. viskas gavosi - liuks. slegio net per daug buvo, net isleidau biski:)
Atsakyti
Aš irgi kruopų košes viriau 3 žmonėms 5 litrų greitpuodyje ir susidaro tas slėgis ir su mažu vandens kiekiu , tik reikia iš pradžių puodą kaisti ant didesnio dujų degiklio ir palaikyti kol užsikiš raudonas uždarymo indikatorius, o po to perkelti ant mažiausio ir baigti virti.
Naudojau storadugnį plieninį kinietišką greitpuodį 2,5 metų beveik kasdien, o kai kada ir 2 kartus per dieną -buvo puikus. Kainavo 89 litus (buvo užsivežę Rimi iš Berghoff Baltijos-akcija), bet susidėvėjo silikoninė izoliacinė poveržlė ir dabar galiu naudoti kaip paprastą puodą-atsarginės nieks neturi- teiravausi. Tai aš dabar kaip be rankų, buvau prie jo labai pripratusi. cray.gif
Pradėjau žiūrinėtis naujo- Kaune, bet kaina apie 250 litų (vokiškas BEEM) ir nelabai yra garantijų, kad po 2,5 metų naudojimo galėčiau gauti naują originalią tarpinę. Siūlė iškart pirkti su atsargine, bet ji pasirodė ne visai tokia, kaip originali ir nėr garantijos, kad nepraleis garų.
Pradėjau galvoti, kad turbūt reikės orientuotis į naują kinietišką puodą, kurio kaina būtų virš 100 litų ir, jo tarpinei susidėvėjus, galima būtų be gailesčio išmest puodą (arba pasilikt kaip paprastą storadugnį).
Reikia, kad būtų 5 ar 6 litrų talpos. Mačiau gal prieš pusmetį panašų Thomas Philips parduotuvėje, bet buvo 4 litrų, deja. Gal kas galit patarti , kur Kaune galima būtų tokį nebrangų įsigyti?
Iš anksto dėkoju, jei tokių atsirastų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letunė: 15 gruodžio 2007 - 20:55
Pirkau Senukuose greitpuodį už 100 lt itališką. Patarnavo mėnesį ir nulūžo vienas vožtuvas. Nepataisomai ir tikrai ne dėl mano kaltės.
Atsakyti
Ačiū joge, kad atsiliepei. Užjaučiu dėl patirtų nuostolių ir nervų. Aišku, pinigų tai nepavyko susigrąžinti?
Mačiau tokį ir Senukuose ir Maximoje. Jau vien jo konstrukcija , t. y. dangčio uždėjimo būdas ir nepatogus plovimas dėl į vidų užlektų puodo kraštų, man nepriimtinas. O dar tas dangčio lakstymasis kiekvieno atidarymo-uždarymo metu. Kaip ten vožtuvai ir galėtų laikytis. Turbūt tokio ir už dyką neimčiau.

Gal kas matėt logiškesnių ir nebrangių. Labai laukiu pagalbos bigsmile.gif
Atsakyti
Nu va perskaiciau visa tema, bet niekaip nesuprantu kodel to puodo negalima atidarinet kaip isveda blink.gif kodel laukt reikia g.gif O kas bus jei atidarysi? Ir kiek ten laiko reikia laukt? rolleyes.gif
Atsakyti
Ir norėdama iškart neatidarysi dėl to, kad dar ten viduje kurį laiką būna padidintas slėgis. O truputį atvėsęs jis lengvai atsidaro. Laikas priklauso nuo to, kas ten virė ir kiek šilumos ir garų susikaupė. Tai gali trukti kelias minutes, jei virė tirštas maistas, o jei buvo artipilnis sultinio- gal iki 10 min.
Galima priverstinai atvėsinti, įkišant į šaltą vandenį, tada atsidarys iškart. Bet aš taip nedarau. schmoll.gif
Arba mano puode buvo galima, pakėlus pagrindinį vožtuvą, išleisti garus ir jis tuoj pat atsidarydavo. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letunė: 22 gruodžio 2007 - 18:45
Na labai jau dekoju uz toki issamu paiskinima rolleyes.gif atrodo viska supratau, isskyrus ta kur yra pagr. voztuvelis doh.gif
Atsakyti
Tai priklauso nuo dangčio konstrukcijos. Pas mane buvo dangčio centre. O kituose mačiau rankenoje. tongue.gif
Atsakyti