Įkraunama...
Įkraunama...

Greitpuodis

QUOTE(Neringiux @ 2012 02 27, 13:16)
Naudoju 5 litru,bet kai paaugs maziausiasis seimos narys,pirksiu didesni,nes bus mazoka 5 l.


Ačiū 4u.gif Vadinasi 3 suaugusiems žmonėms ir 2 kartams reiks pirkti didesnį biggrin.gif
Dar norėjau paklausti: tarkim gaminu mėsos ir daržovių troškinį paprastame puode, iš pradžių sudedu mėsą, ji pasitroškina ir tik tada daržoves, nes vienu kartu viską sudėjus daržovės suvirtų ir taptų koše. O kaip su greitpuodžiu?
Kažkur užmačiau, kad vištienos 1,5 kg greitpuodyje pasigamintų per 15 min... Tiesa? Su greitpuodžiu galima tik virti bei troškinti? Galėtų išrasti ir greitkeptuvę, tuomet greitai iškepčiau karbonadų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(grmarti @ 2012 02 28, 13:24)
Ačiū 4u.gif Vadinasi 3 suaugusiems žmonėms ir 2 kartams reiks pirkti didesnį biggrin.gif
Dar norėjau paklausti: tarkim gaminu mėsos ir daržovių troškinį paprastame puode, iš pradžių sudedu mėsą, ji pasitroškina ir tik tada daržoves, nes vienu kartu viską sudėjus daržovės suvirtų ir taptų koše. O kaip su greitpuodžiu?
Kažkur užmačiau, kad vištienos 1,5 kg greitpuodyje pasigamintų per 15 min... Tiesa? Su greitpuodžiu galima tik virti bei troškinti? Galėtų išrasti ir greitkeptuvę, tuomet greitai iškepčiau karbonadų biggrin.gif


as turbut istroskinciau mesa greitpuodyje, o po to viska i paprasta puoda (arba i ta pati, tik normaliai neuzpresuojant, ir patroskinti...

Apskritai, mano mama tai greitpuodi naudoja tik karkoms, saltienai, zirniu, pupeliu sriubai, perlinems kruopoms.

Kaip paprasto puodo, ar troskintuvo, nenaudoja ax.gif
Atsakyti
įsigijom mes Silit greiptuodį, 4,5 l. Neseniai, tik užvakar. bijau jo kolkas.. nes niekas iį artimų tokio puodo neturėjo, mama su anyta baisių dalykų apie rusišikus pripasakojo.. bet reliai šie nauji su keliais apsaugų lygiais, tai maža tikimybė, kas atsitiks.

tai va, gaminau užvakar, gaminau vakar. troškinį, guliašą..bulves virėm.

turiu klausimų keletą.. instrukcjoj rašo, kad vandens mažiausai turi būt 1/4 l. bet jo man būna per daug ir gaunas ne guliašas, o sriuba ir pan. tai ar galima to vandens mažiau nei rašoma instrukcijoj pilti? ir ar galima pačiam puode pradžioje pakepti mėsytę?
ir virimo laikas skaičiuojamas nuo to, kai tas pypsiukas pakyla?

tikiuos prisijaukinsiu šitą žvėriuką.
Atsakyti
QUOTE(grmarti @ 2012 02 28, 13:24)
Ačiū 4u.gif Vadinasi 3 suaugusiems žmonėms ir 2 kartams reiks pirkti didesnį biggrin.gif
Dar norėjau paklausti: tarkim gaminu mėsos ir daržovių troškinį paprastame puode, iš pradžių sudedu mėsą, ji pasitroškina ir tik tada daržoves, nes vienu kartu viską sudėjus daržovės suvirtų ir taptų koše. O kaip su greitpuodžiu?
Kažkur užmačiau, kad vištienos 1,5 kg greitpuodyje pasigamintų per 15 min... Tiesa? Su greitpuodžiu galima tik virti bei troškinti? Galėtų išrasti ir greitkeptuvę, tuomet greitai iškepčiau karbonadų biggrin.gif

As dedu gerokai apvirta mesa,tada darzoves ir uzsuku dangti. Nesuverda darzoves man.Nuo uzvirimo verdu 10 min.
Atsakyti
QUOTE(Sauliukas:) @ 2012 02 28, 15:00)
turiu klausimų keletą.. instrukcjoj rašo, kad vandens mažiausai turi būt 1/4 l.  bet jo man būna per daug ir gaunas ne guliašas, o sriuba ir pan.  tai ar galima to vandens mažiau nei rašoma instrukcijoj pilti?  ir ar galima pačiam puode pradžioje pakepti mėsytę?
ir virimo laikas skaičiuojamas nuo to, kai tas pypsiukas pakyla? 

Aš kartais mažiau naudoju vandens, priklausomai nuo to, koks ir kiek laiko maistas troškinsis, ar yra gerai vandenį sugeriančių produktų (ryžiai, kruopos) ir t.t...

Mėsytę taip pat kepinu greitpuodyje, dar morkytes, svogūnus, česnaką ant viršaus smile.gif

Virimo laikas skaičiuojamas nuo pypsiuko pakilimo.
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2012 02 28, 15:15)
As dedu gerokai apvirta mesa,tada darzoves ir uzsuku dangti. Nesuverda darzoves man.Nuo uzvirimo verdu 10 min.


O mėsytę prieš tai paverdat greipuodyje, tada nuimat dangtį ir sudedat daržoves? Jei teisingai supratau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(grmarti @ 2012 02 29, 13:31)
O mėsytę prieš tai paverdat greipuodyje, tada nuimat dangtį ir sudedat daržoves? Jei teisingai supratau  4u.gif

Paverdu neuzsukusi dangcio, tiesiog uzdejusi kaip ant paprasto puodo. Poto mesa perplaunu, idedu darzoves, prieskoniu, druskos, vandens ir uzsuku dangti.
Atsakyti
QUOTE(Ragainė @ 2012 02 28, 20:13)
Mėsytę taip pat kepinu greitpuodyje, dar morkytes, svogūnus, česnaką ant viršaus smile.gif

Tiesiog įpilat aliejaus ir neuždegiant dangčio, tik pakepus mėsytei sudedat daržoves ir uždengiat dangčiu, kaip supratau nepilat vandens? blush2.gif

QUOTE(Neringiux @ 2012 02 29, 13:50)
Paverdu neuzsukusi dangcio, tiesiog uzdejusi kaip ant paprasto puodo. Poto mesa perplaunu, idedu darzoves, prieskoniu, druskos, vandens ir uzsuku dangti.


Ačiū už patarimus 4u.gif Nusižiūrėjau greitpuodį maximoje, pirksiu, nes pabodo ilgai stovėti prie viryklės.
Atsakyti
QUOTE(grmarti @ 2012 02 29, 15:06)
Tiesiog įpilat aliejaus ir neuždegiant dangčio, tik pakepus mėsytei sudedat daržoves ir uždengiat dangčiu, kaip supratau nepilat vandens? blush2.gif
Ačiū už patarimus 4u.gif Nusižiūrėjau greitpuodį maximoje, pirksiu, nes pabodo ilgai stovėti prie viryklės.

Nusipirkau iš Maximos. Jau viriau atrodo viskas gerai ten su juo thumbup.gif Tik nežinau kur tų atsarginių tarpinių bus galima įsigyti, nes prie jo tai nebuvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(grmarti @ 2012 02 29, 14:06)
Tiesiog įpilat aliejaus ir neuždegiant dangčio, tik pakepus mėsytei sudedat daržoves ir uždengiat dangčiu, kaip supratau nepilat vandens? blush2.gif

Mėsytę ir daržoves kepinu aliejuje be vandens. Paskui jau pilu vandenį, prieskonius, likusius priedus, uždengiu dangtį ir verdu... Darydama plovą, ant pakepintos mėsytės su daržovėmis - 2 stiklines ryžių, 3 stiklines vandens, prieskonių, uždengiu dangtį, nuo pypsiuko pasikėlimo 5 min. paverdu ir išjungiu. Leidžiu pravėsti pačiam. Kai nusileidžia pypsiukas - atidarau. Plovas puikiai išsitroškinęs, birus smile.gif
Atsakyti
Siandien ejau pro Gerduva,maciau ant sinu reklamos,kad nuolaodos iki 50% viskam.Gal ir greitpuodziai gerokai pigiau...
Atsakyti
QUOTE(Ragainė @ 2012 02 29, 16:56)
Mėsytę ir daržoves kepinu aliejuje be vandens. Paskui jau pilu vandenį, prieskonius, likusius priedus, uždengiu dangtį ir verdu... Darydama plovą, ant pakepintos mėsytės su daržovėmis - 2 stiklines ryžių, 3 stiklines vandens, prieskonių, uždengiu dangtį, nuo pypsiuko pasikėlimo 5 min. paverdu ir išjungiu. Leidžiu pravėsti pačiam. Kai nusileidžia pypsiukas - atidarau. Plovas puikiai išsitroškinęs, birus smile.gif


Ačiū už patarimus 4u.gif Oho, kaip greit plovas pasigamina. Orkaitėje gaminu su paprastu puodu 2 val doh.gif
Atsakyti