QUOTE(MUMMY112 @ 2011 12 28, 11:43)
Sveiki.
Pas mane Fagor 8l.
Didžkis toks. Nusimanančių paklaust norėjau: ar normalu, jog laša nuo rankenėlės tol. kol pasiekia reikiamą slėgį, kad iššoktų tas pypsiukas. Šiaip, nepatogu, nes apsiteršia ir puodas, ir dujinė...Tenka rankšluosčiu apvyniot. O kai iššoka pypsas - visas, nei lašo
O gaminam viską:balandėlius, trintas sriubas, vyniotinius, kopūstus su šonkauliais ir pan.
Papildyta:
A, ir dar.. Sugalvojau pirkti dar vieną, mažesnį greitpuoduką, kokioms bulvėms, ar kosei, bet draugelis fizikas mane sukritikavo: sako mažą vaiką turi, tai jei gaminsi pagrinde su greitpuodžiais, juk vitaminai neatlaiko ne tik aukštos temp, bet ir slėgio.Valgysit nevertingą, tik skanų maistą. Kas ką girdėjot?
Dėl lašėjimotai ir pas mane tas pat, bet dar ir nuo verdamo produkto ir vandens kiekio priklauso. Tai manau normalu.
O dėl košių virimo ir bulvių greitpuodžio pirkti neverta, nes jos ne greičiau jame išverda. todėl verdu paprastam puode. Košes tiesa verdu kasdien pusryčiams, bet ne dėl greitumo, o kad nereiktų prie puodo stovėt ir jį maišyttuo laiku užsistačius laikmatį telefone, galiu kitus darbus dirbti.
Mėsa ir kiti baltymų turintys produktai tai žymiai greičiau išverda.
Pas mane Fagor 6 ltr ir aš su juo vienu apsieinu ir pusryčiams -košei ir pietums- mėsai. Košei gal didokas kiek, bet gerai.
O dėl didelio slėgio ir vitaminųtai abejoju, ar labai ten juos naikina
Negirdėjau vieningos ir įrodytos nuomonės.
Rodos ant vaikiškų indelių būdavo parašyta kaip privalumas, kad gaminta autoklavuose, t. y. tokiuose pat tik pramoniniuose greitpuodžiuose. Man rodos sveikiau virti grūdų košę greitpuodyje, nei užsiplikyti apdorotus greito paruošimo, iš grūdų miltų dribsnius.
O, jei būčiau turėjusi greitpuodį, kai auginau mažą dukrą, tai būtų tikras išsigelbėjimas laiko prasme, kai reikia virti jautieną ar kitą mėsytę. Daržovių virti greitpuodyje nerekomenduoja ir rusų virėjas Pachliobkinas, nes greičiau kad išvirtų neišverda, o gal ir kas nors ten žūva labiau.