Įkraunama...
Įkraunama...

Greitpuodis

QUOTE(Bulbulka. @ 2011 12 27, 17:03)
o sakykit, SM nera temos su receptais , kazkaip neradau... unsure.gif

prašom patiekalai greitpuodyje 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viola78: 28 gruodžio 2011 - 12:21
QUOTE(MUMMY112 @ 2011 12 28, 11:43)
Sveiki.
Pas mane Fagor 8l. doh.gif Didžkis toks. Nusimanančių paklaust norėjau: ar normalu, jog  laša nuo rankenėlės tol. kol pasiekia reikiamą slėgį, kad iššoktų tas pypsiukas. Šiaip, nepatogu, nes apsiteršia ir puodas, ir dujinė...Tenka rankšluosčiu apvyniot. O kai iššoka pypsas - visas, nei lašo g.gif
  O gaminam viską:balandėlius, trintas sriubas, vyniotinius, kopūstus su šonkauliais ir pan.
Papildyta:
A, ir dar.. Sugalvojau pirkti dar vieną, mažesnį greitpuoduką, kokioms bulvėms, ar kosei, bet draugelis fizikas mane sukritikavo: sako mažą vaiką turi, tai jei gaminsi pagrinde su greitpuodžiais, juk vitaminai neatlaiko ne tik aukštos temp, bet ir slėgio.Valgysit nevertingą, tik skanų maistą. Kas ką girdėjot?

Dėl lašėjimo—tai ir pas mane tas pat, bet dar ir nuo verdamo produkto ir vandens kiekio priklauso. Tai manau normalu.
O dėl košių virimo ir bulvių greitpuodžio pirkti neverta, nes jos ne greičiau jame išverda. todėl verdu paprastam puode. Košes tiesa verdu kasdien pusryčiams, bet ne dėl greitumo, o kad nereiktų prie puodo stovėt ir jį maišyt—tuo laiku užsistačius laikmatį telefone, galiu kitus darbus dirbti. tongue.gif Mėsa ir kiti baltymų turintys produktai tai žymiai greičiau išverda. biggrin.gif Pas mane Fagor 6 ltr ir aš su juo vienu apsieinu ir pusryčiams -košei ir pietums- mėsai. Košei gal didokas kiek, bet gerai.
O dėl didelio slėgio ir vitaminų—tai abejoju, ar labai ten juos naikina bigsmile.gif Negirdėjau vieningos ir įrodytos nuomonės. g.gif Rodos ant vaikiškų indelių būdavo parašyta kaip privalumas, kad gaminta autoklavuose, t. y. tokiuose pat tik pramoniniuose greitpuodžiuose. Man rodos sveikiau virti grūdų košę greitpuodyje, nei užsiplikyti apdorotus greito paruošimo, iš grūdų miltų dribsnius. ax.gif O, jei būčiau turėjusi greitpuodį, kai auginau mažą dukrą, tai būtų tikras išsigelbėjimas laiko prasme, kai reikia virti jautieną ar kitą mėsytę. Daržovių virti greitpuodyje nerekomenduoja ir rusų virėjas Pachliobkinas, nes greičiau kad išvirtų neišverda, o gal ir kas nors ten žūva labiau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2011 12 28, 16:59)
Daržovių virti greitpuodyje nerekomenduoja ir rusų virėjas Pachliobkinas, nes greičiau kad išvirtų neišverda, o gal ir kas nors ten žūva labiau.  g.gif

nezinau, kas ten zuva ar ne zuva, bet morkos isvire per 6min, burokeliai (nepjaustyti, tokie nemazi) per 30 min visas pilnas puodas, man tai greiciau nei normaliam puode smile.gif as kolkas ji tik ir darzovem naudoju g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miegapele: 28 gruodžio 2011 - 18:23
Jau skaiciau buvo truputi kalbeta, bet va vel akcija siems greitpuodziams, gal kuri jau isigijo per ankstesnes akcijas ir galetu pakomentuoti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2011 12 28, 18:59)
Dėl lašėjimo—tai ir pas mane tas pat, bet dar ir nuo verdamo produkto ir vandens kiekio priklauso. Tai manau normalu.
O dėl košių virimo ir bulvių greitpuodžio pirkti neverta, nes jos ne greičiau jame išverda. todėl verdu paprastam puode. Košes tiesa verdu kasdien pusryčiams, bet ne dėl greitumo, o kad nereiktų prie puodo stovėt ir jį maišyt—tuo laiku užsistačius laikmatį telefone, galiu kitus darbus dirbti.  tongue.gif  Mėsa ir kiti baltymų turintys produktai tai žymiai greičiau išverda. biggrin.gif  Pas mane Fagor 6 ltr ir aš su juo vienu apsieinu ir pusryčiams -košei ir pietums- mėsai. Košei gal didokas kiek, bet gerai.
O dėl didelio slėgio ir vitaminų—tai abejoju, ar labai ten juos naikina  bigsmile.gif Negirdėjau vieningos ir įrodytos nuomonės. g.gif  Rodos ant vaikiškų indelių būdavo parašyta kaip privalumas, kad gaminta autoklavuose, t. y. tokiuose pat tik pramoniniuose greitpuodžiuose. Man rodos sveikiau virti grūdų košę greitpuodyje, nei užsiplikyti apdorotus greito paruošimo, iš grūdų miltų dribsnius.  ax.gif O, jei būčiau turėjusi greitpuodį, kai auginau mažą dukrą, tai būtų tikras išsigelbėjimas laiko prasme, kai reikia virti jautieną ar kitą mėsytę. Daržovių virti greitpuodyje nerekomenduoja ir rusų virėjas Pachliobkinas, nes greičiau kad išvirtų neišverda, o gal ir kas nors ten žūva labiau.  g.gif

Labai pritariu dėl košių, kad geriau neapdorotų grūdų. Tik man ryžių neprisvilint niekaip neišeina plovui doh.gif O va dėl daržovių tai išverda tikrai greičiau, net sunku nepervirt kokių bulvių, nes 5 min, ir dar išjungtą palaikyt - ir viskas. Tas pats su kitom daržovėm, tiesa burokėliai verda ilgiau.
Atsakyti
Mergynos, kiek jus pilat vandens, nes man gavosi vistienos sriuba vietoj troskinio biggrin.gif
kaip supratau po pirmo bandymo - vanduo niekur nedingsta, t.y. neisgaruoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2011 12 30, 11:20)
Mergynos, kiek jus pilat vandens, nes man gavosi vistienos sriuba vietoj troskinio biggrin.gif
kaip supratau po pirmo bandymo - vanduo niekur nedingsta, t.y. neisgaruoja g.gif

Vandens verdant troskini reikia pilti mazai. Siaip vanduo isgaruoja. Jus turbut pripylet kaip verdant sriuba.
Atsakyti

isigijom ir mes Fagor 6 L Future greitpuodi drinks_cheers.gif einu skaityt temos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2011 12 30, 15:40)
Vandens verdant troskini reikia pilti mazai. Siaip vanduo isgaruoja. Jus turbut pripylet kaip verdant sriuba.


na ne biggrin.gif tiek nepilciau, ipiliau tiek kaip ir iprastai, iprastai - paprastam puode troskinant, vanduo isgaruoja, nes megstu kad labai issitroskintu viskas smile.gif o cia vistiena plaukiojo, bijojau maziau pilt nes kolkas neisivaziavau i to puodo principa g.gif
Atsakyti
Na va, jau virs savaites naudoju greitpuodi, labai esu patenkinta, kiekviena diena ji naudoju, ir sriubas viriau, ir bulves, ir troskini dariau, kotletus, vistiena "tusinau", labai viskas skanu man o svarbiausia - greitai labai, liuks ax.gif siandien viriau vistienos vyniotini, gavosi smile.gif
tik nepatinka dizainas, dangtis, kad griozdas jis, bet manau priprast reikia...
specifinio kvapo ar skonio kaip kitos rase - nepastebejau, bet as uzpilu viska verdnciu vandeniu iskart, arba jame uzverdu ir tada tik uzdarau dangti.
Atsakyti
Gal galite patarti kur gauti instrukciją kiek laiko reikia ką virti. Bijau, pervirti
biggrin.gif


Atsakyti
QUOTE(SmilgaS @ 2012 01 06, 10:40)
Gal galite patarti kur gauti instrukciją kiek laiko reikia ką virti. Bijau, pervirti
biggrin.gif

Cia rusiskai http://www.udomik.ru...tion.php?info=7
Jei nesuprantate, galima issiversti internetinio vertejo pagalba. smile.gif
Atsakyti