QUOTE(Ragainė @ 2011 05 16, 19:33)
Šiandien greitpuodis, pirktas Thomas Philips'e, net neįpusėjęs mėsos virimo - skrido per virtuvę, nusinešdamas kartu arbatinį ir verdantį puodą su bulvėmis nukeldamas nuo ugnies. Laimė, kad visa tai matėme iš kambario. Vietoj vakarienės - 2 val. šveitimo lubų, sienų, spintelių, langų, grindų, užuolaidų keitimas, vienu žodžiu - pasidarėme sanitarinę dieną. Taip ir nesupratom, kodėl per guminę tarpinę šone prasiveržė garai ir visas skystis išskrido lauk - virėm taip kaip visada, nuo užvirimo buvo praėję maždaug 8 min., buvom sumažinę ugnį. Taip džiaugiausi šiuo puodu, o dabar jau tikrai nebevirsiu jame daugiau...
Jei tarpinė buvo teisingai įdėta ir maistas nelinkęs putoti ir veržtis iš uždengto puodo (tai liečia pvz perlines kruopas, verdamas sriuboje, kurios bevirdamos vėliau suputoja ir užkemša tarpinę ir nebuvo verdama žuvienė), tai greičiausiai įtariu, kad jau susidėvėjo tarpinė. Man po metų intensyvaus naudojimo kinietiško puodo silikoninė tarpinė irgi pradėjo pro šoną garą leisti teko puodą naudoti tik kaip paprastą, o ne greitpuodį (nes šiaip jis geras-storadugnis) su pritaikytu paprastu dangčiu. Dar esu vieną tarpinę pati pagadinusi, kai per didelę degiklio liepsną nustačiau, tai karštis ar liesna pro kraštą ją matyt pagriebė ir ją deformavo ir ji tapo nesandari. Bet puodas kažkaip, ačiū dievui, neskraidė. Po to kinietiško, kuris buvo tikrai neblogas įsigijau Fagor. Šis dar geresnis, ir perkant dar įsigijau dvi papildomas tarpines atsargai, bet 3 metus naudoju šį puodą beveik kasdien ir jų dar neprireikė
O kinietiškiem tarpinių gauti neįmanoma. Ir taip greit gali likti be greitpuodžio.
O įdomu kas Tavo puode virė ir kieno gamybos ar pavadinimo tavo puodas?