Na, aš apsižiūrėjau namuose: puodas "Bergner", kieno gaminta neradau. Instrukcija anglų ir kiniečių kalbomis, tai turbūt pastarųjų ir gaminta... Žodžiu sumontavo man tą puodą, tai vieno dalyko nelabai suprantu. Ten, tame dangtyje, kuris prisipaudžia, yra du tokie reikalai: vienas - toks kaip vožtuvėlis, kurio galiukas, kaip suprantu, pats pasikelia nuo slėgio puode ir tada pro ten išeidinėja tie garai. Kitas - ant tokio vamzdelio, kuris išeina iš puodo vidaus, t.y. kiaurai per dangtį, užsideda toks kūgelis su skylutėmis. Tai suprantu, kad jį reikia ten uždėti, kad garai pro ten neitų? Kaip supratau instrukcijoje, tai tą kūgelį po truputį nuiminėjant, galima slėgį išleisti iš to puodo ir galima atidarinėti tada dangtį..? O dar radau ten parašyta, kad jautienai 3cm storio gabaliukams 1,5 kg svorio užtenka 18 minučių. O kodėl Tu taip ilgai tada viską verdi? Ir dar klausimas: kai tas švilpukas pradeda švilpti (pas mane tai turbūt tas automatiškas vožtuvėlis? ), tai reikia sumažinti ugnį ir jis nebešvilps? Ar dar paskui laikas nuo laiko reikia tuos garus nuleidinėti? Jazau, kokia aš tundra..! Bet bijau apsisvilinti...
Aš turio fagor greitpuodį. Ten buvo instrukcija ir lietuviškai. Teisingai supratai, kad puodui užvirus, pakyla tas pipsiukas. Nuo tada ir skaičiuojasi laikas, tada reikia sumažinti ugnį. Kai baigiasi laikas ir jei neskubi, gali tiesiog išjungti ugnį ir palikti puodą neliestą, jis truputį pravės ir pipsiukas pats įkris. O jei skubi, kiši puodą po šalto vandens srove. Ir jis atvėsta akimirsniu. Puodą gali atidaryti.
Šiaip jautiena gerai išverda per pusvalandį. Jei verdu sriubą iš jautienos, paverdu mėsą 20 min. , atidarau, sudedu daržoves ir tada dar 10 min. Sriuba gatava. Man labai skanu plovas greitpuodyje virtas
Šiaip jautiena gerai išverda per pusvalandį. Jei verdu sriubą iš jautienos, paverdu mėsą 20 min. , atidarau, sudedu daržoves ir tada dar 10 min. Sriuba gatava. Man labai skanu plovas greitpuodyje virtas
QUOTE(laurindre @ 2005 01 27, 22:01)
Aš turio fagor greitpuodį. Ten buvo instrukcija ir lietuviškai. Teisingai supratai, kad puodui užvirus, pakyla tas pipsiukas. Nuo tada ir skaičiuojasi laikas, tada reikia sumažinti ugnį. Kai baigiasi laikas ir jei neskubi, gali tiesiog išjungti ugnį ir palikti puodą neliestą, jis truputį pravės ir pipsiukas pats įkris. O jei skubi, kiši puodą po šalto vandens srove. Ir jis atvėsta akimirsniu. Puodą gali atidaryti.
Šiaip jautiena gerai išverda per pusvalandį. Jei verdu sriubą iš jautienos, paverdu mėsą 20 min. , atidarau, sudedu daržoves ir tada dar 10 min. Sriuba gatava. Man labai skanu plovas greitpuodyje virtas
Šiaip jautiena gerai išverda per pusvalandį. Jei verdu sriubą iš jautienos, paverdu mėsą 20 min. , atidarau, sudedu daržoves ir tada dar 10 min. Sriuba gatava. Man labai skanu plovas greitpuodyje virtas
O, tai ačiū už patarimus! Reikės savaitgalį ką nors bandyti su tuo puodu pasigaminti! O tai ką galima dar gaminti tam greitpuodyje? Ne tik mėsą tušinti? Aš apie visokias sriubas tai net nepagalvojau... O kaip tą plovą darai?
as gavau nuo anytos laabai ZEPTER puoda-dabar gaminu sveika maista be visokiausiu riebalu,o svarbiausia greitai!
Taigi, savaitgalį išbandžiau savo greitpuodį - tušinau vištieną su bulvėmis. Vištiena gavosi labai minkštutė, ir bulvės irgi sultingos! Ir kas svarbiausia - labai greit viskas!
as verdu jautiena ilgai, nes jos nepjaustau, dedu tiesiog gabala, o paskui jau ja susmulkinu dar koki padaziuka padarau. Tiesiog taip esu ipratus. daznai dar pries virdama tiksliai nezinau ka gaminsiu
Plovas gaminasi lengvai. Pili aliejaus, pakepini česnaką, tada svogūną, kai svogūnai pagelsta dedu tarkuotas arba šiaudeliais pjaustytas morkas, pakepini truputį, tada dedu mėsą ( renkuosi kiaulienos sprandinę arba kalakuto šlaunį) supjaustytą kūbeliais. Galima truputį pakepinti, jei nori. Tada dedu nevirtus ryžius ir užpilu vandens, kad apsemtų. Uždengiu greitpuodį ir po 20 min. galima valgyti. Tik nepadauginkit vandens.
Dar labai greitai išverda liežuvis, o šaltiena, tai pasaka
Dar labai greitai išverda liežuvis, o šaltiena, tai pasaka
QUOTE(laurindre @ 2005 02 03, 22:40)
Plovas gaminasi lengvai. Pili aliejaus, pakepini česnaką, tada svogūną, kai svogūnai pagelsta dedu tarkuotas arba šiaudeliais pjaustytas morkas, pakepini truputį, tada dedu mėsą ( renkuosi kiaulienos sprandinę arba kalakuto šlaunį) supjaustytą kūbeliais. Galima truputį pakepinti, jei nori. Tada dedu nevirtus ryžius ir užpilu vandens, kad apsemtų. Uždengiu greitpuodį ir po 20 min. galima valgyti. Tik nepadauginkit vandens.
Dar labai greitai išverda liežuvis, o šaltiena, tai pasaka
Dar labai greitai išverda liežuvis, o šaltiena, tai pasaka
O tai pakepini viską kur - keptuvėje ar tam greitpuodyje?
O kaip darai šaltieną?
Nepyk, kad čia taip klausinėju, bet aš dar visai naujokė su tuo greitpuodžiu...
QUOTE(Susiena @ 2005 02 04, 11:50)
O tai pakepini viską kur - keptuvėje ar tam greitpuodyje?
O kaip darai šaltieną?
Nepyk, kad čia taip klausinėju, bet aš dar visai naujokė su tuo greitpuodžiu...
O kaip darai šaltieną?
Nepyk, kad čia taip klausinėju, bet aš dar visai naujokė su tuo greitpuodžiu...
Viską darau tame pačiame greitpuodyje.
O šaltiena paprastai, Sudedi Kiaulės kojas, ausis ar dar ką nors su skūrele, tinka kulniukas ( nebūtinai viską, ką nors vieną iš jų) , dar dedu jautienos ( taupantys žmonės perka jaučių uodegas, ten dag mėsos) ir viską verdu apie 1 val greitpuodyje. Mėsa jau būna nusinarsčius nuo kaulų, viską susmulkinu ir sudėjusi į puodą paverdu sudėjusi visus priekonius, gali dėti ir smulkintą česnaką, jei mėsti. O po to belieka tik viską supilstyti į indelius, gali puošti virtu kiaušiniu, morkytėmis ar žalumynais. Gaunasi tikrai skaniau nei parduotuvinės. Ir darbo tikrai nėra taip daug, kaip atrodo.
Skamba labai skaniai...
O as turiu FAGOR puodus ir dar greitpuodi. Negaliu atsidziaugti Jie is tokio pacio plieno kaip ir Zepter ar Bauer, ir labai geras daugiasluoksnis dugnas (is ties net nepamenu kiek ten tu sluoksniu), bet siluma labai gerai laiko. Kartais net per gerai. Viena karta per ziopluma prisvilinau ryzius - bet cia tik mano kalte, bet kuriam puode jie butu prisvile - tai palaikiau koki pusvalandi uzpylus karstu vandeniu ir be jokio gramdymo issisveite puodas O ir dizainas man ju patinka ir kaina logiska.
Beje man salone pasakojo - kad berods Bauer , o gal ir Zepter... puodai paciom naujausiom indukcinem kaitlentem netinka Per mazai juose metalo, kad sudarytu magnetini lauka. Tai manau absurdas sumokejus kelis tukstancius, negaleti naudoti. Tikrai nieko blogo pries juos neturiu - buvau ju prezentacijoj. Tikrai patiko, bet kaina labai nelogiska.
Nesu as tokia salininke gaminimo be reibalu, tai man reikejo tiesiog geru puodu, kuriu dugnas neissikraipo (pirkau mat stiklokeramikos kaitlente, ir jom tai yra labai svarbu) Dabar galiu drasiai sakyti - FAGOR puikus pasirinkimas
Beje man salone pasakojo - kad berods Bauer , o gal ir Zepter... puodai paciom naujausiom indukcinem kaitlentem netinka Per mazai juose metalo, kad sudarytu magnetini lauka. Tai manau absurdas sumokejus kelis tukstancius, negaleti naudoti. Tikrai nieko blogo pries juos neturiu - buvau ju prezentacijoj. Tikrai patiko, bet kaina labai nelogiska.
Nesu as tokia salininke gaminimo be reibalu, tai man reikejo tiesiog geru puodu, kuriu dugnas neissikraipo (pirkau mat stiklokeramikos kaitlente, ir jom tai yra labai svarbu) Dabar galiu drasiai sakyti - FAGOR puikus pasirinkimas
O kuo skiriasi senoviniai rusiski-baltarusiski nuo Berghoff, Fagor, Bergner ir kt.??? Noriu greitpuodzio, nezinau kokio