Įkraunama...
Įkraunama...

Greitpuodis

Na, aš apsižiūrėjau namuose: puodas "Bergner", kieno gaminta neradau. Instrukcija anglų ir kiniečių kalbomis, tai turbūt pastarųjų ir gaminta... smile.gif Žodžiu sumontavo man tą puodą, tai vieno dalyko nelabai suprantu. blink.gif Ten, tame dangtyje, kuris prisipaudžia, yra du tokie reikalai: vienas - toks kaip vožtuvėlis, kurio galiukas, kaip suprantu, pats pasikelia nuo slėgio puode ir tada pro ten išeidinėja tie garai. yess.gif Kitas - ant tokio vamzdelio, kuris išeina iš puodo vidaus, t.y. kiaurai per dangtį, užsideda toks kūgelis su skylutėmis. Tai suprantu, kad jį reikia ten uždėti, kad garai pro ten neitų? blink.gif Kaip supratau instrukcijoje, tai tą kūgelį po truputį nuiminėjant, galima slėgį išleisti iš to puodo ir galima atidarinėti tada dangtį..? blink.gif O dar radau ten parašyta, kad jautienai 3cm storio gabaliukams 1,5 kg svorio užtenka 18 minučių. O kodėl Tu taip ilgai tada viską verdi? blink.gif Ir dar klausimas: kai tas švilpukas pradeda švilpti (pas mane tai turbūt tas automatiškas vožtuvėlis? blink.gif ), tai reikia sumažinti ugnį ir jis nebešvilps? blink.gif Ar dar paskui laikas nuo laiko reikia tuos garus nuleidinėti? blink.gif Jazau, kokia aš tundra..! blush2.gif Bet bijau apsisvilinti... blush-anim-cl.gif
Atsakyti
Aš turio fagor greitpuodį. Ten buvo instrukcija ir lietuviškai. Teisingai supratai, kad puodui užvirus, pakyla tas pipsiukas. Nuo tada ir skaičiuojasi laikas, tada reikia sumažinti ugnį. Kai baigiasi laikas ir jei neskubi, gali tiesiog išjungti ugnį ir palikti puodą neliestą, jis truputį pravės ir pipsiukas pats įkris. O jei skubi, kiši puodą po šalto vandens srove. Ir jis atvėsta akimirsniu. Puodą gali atidaryti.

Šiaip jautiena gerai išverda per pusvalandį. Jei verdu sriubą iš jautienos, paverdu mėsą 20 min. , atidarau, sudedu daržoves ir tada dar 10 min. Sriuba gatava. Man labai skanu plovas greitpuodyje virtas rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2005 01 27, 22:01)
Aš turio fagor greitpuodį. Ten buvo instrukcija ir lietuviškai. Teisingai supratai, kad puodui užvirus, pakyla tas pipsiukas. Nuo tada ir skaičiuojasi laikas, tada reikia sumažinti ugnį. Kai baigiasi laikas ir jei neskubi, gali tiesiog išjungti ugnį ir palikti puodą neliestą, jis truputį pravės ir pipsiukas pats įkris. O jei skubi, kiši puodą po šalto vandens srove. Ir jis atvėsta akimirsniu. Puodą gali atidaryti.

Šiaip jautiena gerai išverda per pusvalandį. Jei verdu sriubą iš jautienos, paverdu mėsą 20 min. , atidarau, sudedu daržoves ir tada dar 10 min. Sriuba gatava. Man labai skanu plovas greitpuodyje virtas rolleyes.gif  4u.gif

O, tai ačiū už patarimus! clap.gif Reikės savaitgalį ką nors bandyti su tuo puodu pasigaminti! thumbup.gif O tai ką galima dar gaminti tam greitpuodyje? blink.gif Ne tik mėsą tušinti? blink.gif Aš apie visokias sriubas tai net nepagalvojau... ax.gif O kaip tą plovą darai? essen.gif
Atsakyti
as gavau nuo anytos laabai thumbup.gif ZEPTER puoda-dabar gaminu sveika maista be visokiausiu riebalu,o svarbiausia greitai!
Atsakyti
Taigi, savaitgalį išbandžiau savo greitpuodį - tušinau vištieną su bulvėmis. thumbup.gif biggrin.gif thumbup.gif Vištiena gavosi labai minkštutė, ir bulvės irgi sultingos! thumbup.gif Ir kas svarbiausia - labai greit viskas! thumbup.gif
Atsakyti
as verdu jautiena ilgai, nes jos nepjaustau, dedu tiesiog gabala, o paskui jau ja susmulkinu dar koki padaziuka padarau. Tiesiog taip esu ipratus. daznai dar pries virdama tiksliai nezinau ka gaminsiu laugh.gif
Atsakyti
Plovas gaminasi lengvai. Pili aliejaus, pakepini česnaką, tada svogūną, kai svogūnai pagelsta dedu tarkuotas arba šiaudeliais pjaustytas morkas, pakepini truputį, tada dedu mėsą ( renkuosi kiaulienos sprandinę arba kalakuto šlaunį) supjaustytą kūbeliais. Galima truputį pakepinti, jei nori. Tada dedu nevirtus ryžius ir užpilu vandens, kad apsemtų. Uždengiu greitpuodį ir po 20 min. galima valgyti. Tik nepadauginkit vandens.

Dar labai greitai išverda liežuvis, o šaltiena, tai pasaka thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2005 02 03, 22:40)
Plovas gaminasi lengvai. Pili aliejaus, pakepini česnaką, tada svogūną, kai svogūnai pagelsta dedu tarkuotas arba šiaudeliais pjaustytas morkas, pakepini truputį, tada dedu mėsą ( renkuosi kiaulienos sprandinę arba kalakuto šlaunį) supjaustytą kūbeliais. Galima truputį pakepinti, jei nori. Tada dedu nevirtus ryžius ir užpilu vandens, kad apsemtų. Uždengiu greitpuodį ir po 20 min. galima valgyti. Tik nepadauginkit vandens.

Dar labai greitai išverda liežuvis, o šaltiena, tai pasaka thumbup.gif  thumbup.gif

O tai pakepini viską kur - keptuvėje ar tam greitpuodyje? blink.gif
O kaip darai šaltieną? blink.gif
Nepyk, kad čia taip klausinėju, bet aš dar visai naujokė su tuo greitpuodžiu... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Susiena: 04 vasario 2005 - 11:54
QUOTE(Susiena @ 2005 02 04, 11:50)
O tai pakepini viską kur - keptuvėje ar tam greitpuodyje?  blink.gif
O kaip darai šaltieną? blink.gif
Nepyk, kad čia taip klausinėju, bet aš dar visai naujokė su tuo greitpuodžiu...  4u.gif



Viską darau tame pačiame greitpuodyje.
O šaltiena paprastai, Sudedi Kiaulės kojas, ausis ar dar ką nors su skūrele, tinka kulniukas ( nebūtinai viską, ką nors vieną iš jų) , dar dedu jautienos ( taupantys žmonės perka jaučių uodegas, ten dag mėsos) ir viską verdu apie 1 val greitpuodyje. Mėsa jau būna nusinarsčius nuo kaulų, viską susmulkinu ir sudėjusi į puodą paverdu sudėjusi visus priekonius, gali dėti ir smulkintą česnaką, jei mėsti. O po to belieka tik viską supilstyti į indelius, gali puošti virtu kiaušiniu, morkytėmis ar žalumynais. Gaunasi tikrai skaniau nei parduotuvinės. Ir darbo tikrai nėra taip daug, kaip atrodo. ax.gif
Atsakyti
Skamba labai skaniai... essen.gif
Atsakyti
O as turiu FAGOR puodus ir dar greitpuodi. Negaliu atsidziaugti thumbup.gif Jie is tokio pacio plieno kaip ir Zepter ar Bauer, ir labai geras daugiasluoksnis dugnas (is ties net nepamenu kiek ten tu sluoksniu), bet siluma labai gerai laiko. Kartais net per gerai. Viena karta per ziopluma prisvilinau ryzius doh.gif - bet cia tik mano kalte, bet kuriam puode jie butu prisvile - tai palaikiau koki pusvalandi uzpylus karstu vandeniu ir be jokio gramdymo issisveite puodas biggrin.gif O ir dizainas man ju patinka ir kaina logiska.
Beje man salone pasakojo - kad berods Bauer , o gal ir Zepter... puodai paciom naujausiom indukcinem kaitlentem netinka biggrin.gif Per mazai juose metalo, kad sudarytu magnetini lauka. Tai manau absurdas sumokejus kelis tukstancius, negaleti naudoti. Tikrai nieko blogo pries juos neturiu - buvau ju prezentacijoj. Tikrai patiko, bet kaina labai nelogiska.
Nesu as tokia salininke gaminimo be reibalu, tai man reikejo tiesiog geru puodu, kuriu dugnas neissikraipo (pirkau mat stiklokeramikos kaitlente, ir jom tai yra labai svarbu) Dabar galiu drasiai sakyti - FAGOR puikus pasirinkimas thumbup.gif
Atsakyti
O kuo skiriasi senoviniai rusiski-baltarusiski nuo Berghoff, Fagor, Bergner ir kt.??? Noriu greitpuodzio, nezinau kokio doh.gif laugh.gif
Atsakyti