Įkraunama...
Įkraunama...

Gėlės

QUOTE(Ieva S @ 2006 01 27, 10:54)
Galiu paaiškinti, kaip tai daroma. Tai tikrai nesudėtinga, net neverta pirkti ir mėtyti pinigų.
Reikia prisikarpyti skirtingo dydžio "žiedlapių" iš audinio, kuris nuo lydosi nuo karščio. Apsvilinti jų kraštus, suformuoti gėlytę ir sukabinti vaškuotu siūlu. Galima puošti karoliukais ir pan. Vidinėje pusėje įsegi žiogelį ir viskas. Per pusvalandį galima susikurpti. mirksiukas.gif

na tu tokį įdomų būdą čia papasakojai... smile.gif yra ir kitas, bet čia deja, be specialių įrankių nepadarysi

yra specialios žiedlapių formos (skiriasi plg gėlę, dydį ir t.t.) kurias reikia uždėti ant keliais sluoksniais sulankstytos bet kokios krakmolytos ir išlygintos medžiagos, tada plaktuku kalti, kol išsipjauna "gėlytės". Tom išpjaustytom gėlytėm specialiu karštu burbuliuku (panašus daiktas į lituoklį, tik neįkaista tiek daug) išspaudžia žiedlapius, kad būtų išsilenkę, arba brukšnelius daro ir pan. Tada dažniausiai ant popieriumi apsuktos vielutės galiuko užtepa pva klijų, merkia į blizgučius, karoliukus, dažytas manų kruopas ar kažką kita, kad padarytų viduriuką, mauna kelis sluoksnius skirtingo dydžio žiedlapiukų. tuo pačiu principu daro ir gėlyčių lapelius. gėlytes galima padaryti visokių visokiausias - našlaites, rožes, burbulius, ramunes ir dar bala žino ką.
gėlytėm medžiaga irgi gali būti bet kokia, nuo šilko iki barxato. jos kraštų deginti tikrai nereikia, nes krakmokyta neirsta smile.gif
dar gėlytes galima puošti plunksnom, juostelėm, žodžiu viskuo, ka sugalvoji.

mane anksčiau mokino ir antgalius visus turėjau tam reikalui, bet ...ech smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tarasca: 01 kovo 2006 - 15:01
QUOTE(Tarasca @ 2006 03 01, 14:57)
na tu tokį įdomų būdą čia papasakojai... smile.gif yra ir kitas, bet čia deja, be specialių įrankių nepadarysi

yra specialios žiedlapių formos (skiriasi plg gėlę, dydį ir t.t.) kurias reikia uždėti ant keliais sluoksniais sulankstytos bet kokios krakmolytos ir išlygintos medžiagos, tada plaktuku kalti, kol išsipjauna "gėlytės". Tom išpjaustytom gėlytėm specialiu karštu burbuliuku (panašus daiktas į lituoklį, tik neįkaista tiek daug) išspaudžia žiedlapius, kad būtų išsilenkę, arba brukšnelius daro ir pan. Tada dažniausiai ant popieriumi apsuktos vielutės galiuko užtepa pva klijų, merkia į blizgučius, karoliukus, dažytas manų kruopas ar kažką kita, kad padarytų viduriuką, mauna kelis sluoksnius skirtingo dydžio žiedlapiukų. tuo pačiu principu daro ir gėlyčių lapelius. gėlytes galima padaryti visokių visokiausias - našlaites, rožes, burbulius, ramunes ir dar bala žino ką.
gėlytėm medžiaga irgi gali būti bet kokia, nuo šilko iki barxato. jos kraštų deginti tikrai nereikia, nes krakmokyta neirsta smile.gif
dar gėlytes galima puošti plunksnom, juostelėm, žodžiu viskuo, ka sugalvoji.

mane anksčiau mokino ir antgalius visus turėjau tam reikalui, bet ...ech smile.gif

Va, va . Kažką tokio aš irgi norėčiau išmokti. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(editam @ 2006 03 01, 16:10)
Va, va . Kažką tokio aš irgi norėčiau išmokti.  blush2.gif

na tai iš principo nėra sudėtinga, bet reikia tų visų specialių įrankių ir įgudimo. Aišku galima daryti ir kaip kaškas minėjo, karpyti be šablono ir t.t. bet tai ir laiko daugiau užimtų ir nebūtų taip gražu smile.gif
Atsakyti
smile.gif Taraska,
is kokio Tu miesto? Gal is Kauno ?
gal kokius kursus suorganizuojam ?
Apie toki geliu daryma girdziu pirma karta smile.gif
Papildyta:
Labai atsiprasau- varda uzrasiau su klaida,
dabar tik pastebejau 4u.gif
Tai ka manai ?
Atsakyti
QUOTE(neaiski @ 2006 03 01, 19:10)
smile.gif Taraska,
  is kokio Tu miesto? Gal is Kauno ?
gal kokius kursus suorganizuojam ?
  Apie toki geliu daryma girdziu pirma karta  smile.gif
Papildyta:
Labai atsiprasau- varda uzrasiau su klaida,
dabar tik pastebejau  4u.gif
  Tai ka manai ?

sveika, tai kad aš vilniuj smile.gif
o dl kursų tai net nžn ką sugalvot smile.gif
Atsakyti
Aš Vilniuje gyvenu ir į kursus su mielu noru eičiau. O tuos visus antgalius ir formas gal, jei būtų koks pavyzdys, pavyktų pas kokį meistrą prikalbinti pagaminti.
Prašau, darom kursus. clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif
Atsakyti
emmmmm bandot mane prispausti? smile.gif
Atsakyti
Na beveik biggrin.gif , - bandom pasiteirauti - o gal pavyks? blush2.gif
Atsakyti
na iš tikrųjų tai būtų įdomu ir man pačiai, bet reikia pirma susirasti visus tuos daikčiukus, prisiminti kaip ir kas, rankeles pamiklinti smile.gif

bloga naujiena, antgaliukai dingę...kažkoks "gerietis" išmetė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tarasca: 02 kovo 2006 - 10:44
QUOTE(Tarasca @ 2006 03 02, 11:26)
na iš tikrųjų tai būtų įdomu ir man pačiai, bet reikia pirma susirasti visus tuos daikčiukus, prisiminti kaip ir kas, rankeles pamiklinti smile.gif

bloga naujiena, antgaliukai dingę...kažkoks "gerietis" išmetė.

gera naujiena: norinčiom galėsiu atsiūsti daugiau info apie gėlyčių gamybą.
Atsakyti
Labai laukiam info 4u.gif
Bet ir del kursu pagalvok ,kai viska prisiminsi 4u.gif
Atsakyti
KAŽKADA IR MANO MAMA tokius antgalius turėjo, bet atidavė vienai nelabai kokiai tetulei ir dabar nebėr, man irgi patiktų tokie darbeliai.
Atsakyti