man draugė atidavė plenciuką. grįžus namo pasiruošiau sodinti, o žiūriu kad tas plenciukas be šaknų. bet vs viena įrūdau į žemę. tai daba galvoju ar prigis? bet per naktį nenuleipo
Ziemos,ramybes metu nera gera mintis sodinti i zeme.Geriau reikejo ideti i inda su vandeniu,dar imesti kokia anglies tablete,kad nepultu grybelines ligos.Nesistebek,kad ilgai lauksi saknu,gali net pavasari jas pamatyt-ziema daro savo.Tavo vietoj as isimciau is zemes,nuplauciau ir i inda su vandeniu ideciau.Net ir pasirodzius saknim,gali saugiai stiklainyje laikyt iki pavasario.Karta su ilgiausiom saknim isodinom sulauke pavasario-augo kaip ant mieliu.
QUOTE(Regila @ 2005 12 04, 14:54)
Ziemos,ramybes metu nera gera mintis sodinti i zeme.Geriau reikejo ideti i inda su vandeniu,dar imesti kokia anglies tablete,kad nepultu grybelines ligos.Nesistebek,kad ilgai lauksi saknu,gali net pavasari jas pamatyt-ziema daro savo.Tavo vietoj as isimciau is zemes,nuplauciau ir i inda su vandeniu ideciau.Net ir pasirodzius saknim,gali saugiai stiklainyje laikyt iki pavasario.Karta su ilgiausiom saknim isodinom sulauke pavasario-augo kaip ant mieliu.
taip tik y vandeny reikia pamerkti... as taip dabar sanpaulijos lapa pamerkusi - laukiu sakneliu!
QUOTE(Regila @ 2005 12 04, 13:54)
Geriau reikejo ideti i inda su vandeniu,dar imesti kokia anglies tablete,kad nepultu grybelines ligos.
o ta anglies tabletė tai ta paprasta nuo skrandžio
QUOTE(krika @ 2005 12 04, 20:31)
o ta anglies tabletė tai ta paprasta nuo skrandžio
Taip, pati paprasciausia. Ne tik nuo skrandzio padeda..
Jei turi is kur gaut medzio anglies-naudok ja,bet jei nera is kur tokios gaut-tinka ir is vaistines.
jau panaudojau iš vaistinės
nežinau ar aš gavyus to plenciuko neapžiūrėjau ar čia jis iš laimės kad į durpes buvo įkištas - išleido 1mm šaknų bet vis viena į vandenį perdėjau
nežinau ar aš gavyus to plenciuko neapžiūrėjau ar čia jis iš laimės kad į durpes buvo įkištas - išleido 1mm šaknų bet vis viena į vandenį perdėjau
Matyt,kad labai norejo gyvent.Vandeni jam bus saugiau,net ir maziausia saknele turint.Tik to vandens reikia nedaug,tik ant dugno per kokius 2-3 pirstus(ne taip,kaip i vaza merkiam geles).
grįšiu namo tai reikės nupilti
ačiū
ačiū
mano plenciukas šaknis leidžia
neperseniausiai iš viename žurnale aptikto straipsniuko ir foto supratau, kad ir aš auginu difenbachiją
tai- prieš 4 metus anytos dovanota kvietka gavom tik su 5 lapukais, o dabar jų visas 20... ai tiesa, per paskutinį pusmetį jau 2 žiedus buvo išleidus ir dabar kaip tik vėl ruošias žydėt...auga tikrai puikiai...jau gerokai mane praaugo, taigis, visai norėčiau ją patrumpint- nes ir tas plikas kotas su nareliais ypatingo grožio man neteikia...bet...niu kaip čia man teisingiau pasielgt, kad "nesugadint dovanos"
ai dar...
sakykit, ar jūsų visų difenbachijos tokios, kaip čia buvo parodytam paveikslėly- su daug atžalų? Nes maniškė tai panašaus margumo, tik žalumas daug žalesnis ir lapai daaaug stambesni ir tie lapai- laiks nuo laiko nuo apačios ima ruduot, o jų vietoj- viršūnėj auga nauji...
ir nei karto per 4 m neišleido nei vienos atžalos va todėl ir mąstau čia, kaip man ją "atnaujint" neprarandant jos visai
Maniškė jau veržiasi pro lubas, tai tuoj pjausiu ją per pusę Viršūnę merksiu į stiklainį, kad šaknis išleistų, o iš apatinės dalies šonų ims augt atžalos