Įkraunama...
Įkraunama...

Difenbachija

QUOTE(zigzag @ 2005 09 09, 17:33)
Žydėjo. Žiedai nelabai išvaizdūs. Jeigu leisi žydėti, nukentės lapai, pats augalas bus nelabai gražus.

Kaip įdomu blink.gif O kokios spalvos žiedai būna, kaip jie atrodo? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2005 09 10, 20:30)
Kaip įdomu  blink.gif  O kokios spalvos žiedai būna, kaip jie atrodo?  ax.gif

Mano difenbachijos žiedai buvo žalsvai balti, šiek tiek panašūs į vėzdūnės. Ko gero, visų aroninių žiedai panašūs, nes mano agloanema irgi žydėjo panašiais žiedais.
Atsakyti
O čia mano Difenbachija ax.gif kuri be jokios įpatingos priežiūros tfu tfu tfu auga puikiai thumbup.gif
Atsakyti
Mano difenbachiju dziusta lapu galai cry.gif . Visiskai nenudziusta,tik trecdalis gal maziau. Siaip gerai auga, kazkur nuo liepos ypac sparciai, bet kaip sustabdyti tongue.gif .
Gal kam taip buvo?
Atsakyti
Gal drėgmės trūksta? Pabandyk dažniau apipurškinėti. O maniškė, pasigirsiu, jau net lubas siekia blink.gif mirksiukas.gif Apie 2,40m užaugo gigantė doh.gif
Atsakyti
Atrodo purskalioju ir drekintuvai pas mus pastoviai ijungti, nes baisiai sausa. O auga kaip prisuktos, bent vienas nusiraminimas smile.gif .
Atsakyti
Sveiki,

pirmiausia atsiprašau, jei apie šitą gėlė tema yra blush2.gif Nes nežinau jos pavadinimo, o pagal nuotrauką kažkaip nepavyko atrasti jos.
Žodžiu kokia čia gėlė?
ir kas jai atsitiko? kodėl taip darosi su lapais?
Padėkit išgelbėti gėlę help.gif help.gif help.gif
Atsakyti
Atrodo, kad tai difenbachija. Lapų galai runda del drėgmės trūkumo ar pertekliaus, sauso oro, o gal tai grybinė liga? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolli: 26 lapkričio 2005 - 17:35
Manau vandens perteklius.
Atsakyti
QUOTE(Jolli @ 2005 11 26, 18:27)
Atrodo, kad tai difenbachija. Lapų galai runda del drėgmės trūkumo ar pertekliaus, sauso oro, o gal tai grybinė liga?  g.gif

o tai gal kas žino konkrečiau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryziuke @ 2005 11 26, 15:55)
Sveiki,

pirmiausia atsiprašau, jei apie šitą gėlė tema yra blush2.gif Nes nežinau jos pavadinimo, o pagal nuotrauką kažkaip nepavyko atrasti jos.
Žodžiu kokia čia gėlė?
ir kas jai atsitiko? kodėl taip darosi su lapais?
Padėkit išgelbėti gėlę  help.gif  help.gif  help.gif

Kadangi prašai pagalbos, nors difenbachijomis nesidomiu, nors kažkada kai jos atsirado lietuvoje pati auginau, bet dirstelėjau internete kas apie jų problemas yra.
Žiūrint į paveikslėlius galiu pasakyti, kad tavo difenbachija gan gražiai nuauginta thumbup.gif

Dabar taip, jeigu perlaistyta - tai galima nuspręsti pagal žemės kvapą - tegu pauosto, jei jaučiasi toks rūgštumas, tai galima manyti, kad augalas yra perlaistytas ir žemė užrūgo. Geriausias dalykas tada yra tiesiog persodinti į naują žemę. Esu eksperimentavusi tokiais atvejais palaistyti silpnu sodos tirpalu, kad pakelti pH, bet kuo baigėsi dabar jau gerai neatsimenu. Augalams, kurie turi stiprias šaknis (na kad ir difenbachija, tai gal užtektų šiek tiek pradžiovinti žemę).

Dabar žiūrėk: http://www.ogrody.cv...niczkowych.html
nežinau kokiom kalbom skaitai, bet šie paveikslėliai iš tiesų sakytų, kad tai yra grybas. Ten parašyta, kokios 'ligos' pasitaiko dažniausiai dėl per gausaus ar per mažo laistymo, per didelės koncentracijos trąšų, netinkamos temperatūros ar drėgmės.

Priklausomai nuo ligos, augalas arba išmetamas arba izoliuojamas. Jeigu tai kažkas kaip parodyta su difenbachjos lapu (Pierścieniowa plamistość difenbachii), tai parašyta, kad reikia pažeistus lapus nuskinti ir purkšti atitinkamais preparatais (Zwalcznie: ...) Bet ko tai man įtarimas, kad lietuvoje tokių preparatų nėra (bravo, sarfun, baymat), bent jau neteko matyti schmoll.gif
Taigi, sakyčiau, tegu patikrina žemę, koks ten jos būvis (per šlapia, per sausa), nuskina pažeistus lapus ir reikia laukti, jei vis tiek atsiras ir ant kitų lapų, tai gal bandyti bile kokiais priegrybiniais preparatais kokie yra pirkti (pvz. topaz ar pan.).

http://p6.ru/flowers/001a.htm
http://www.tarpgeliu...u/Dieffenbachia
Atsakyti
Elos, ačiū notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif
Atsakyti