Įkraunama...
Įkraunama...

Difenbachija

QUOTE(svetima @ 2005 02 26, 16:24)
Cituoju is savo megstamiausios knygos ("Vazonai") apie difenbachija:
"..augalas gali uzaugti iki 1,5 m aukscio ir augdamas naturaliai meta lapus, apnuogindamas stieba".
Vnz difenbachija naturaliai turi taip augti-beje tai jos savotiskas "prikolas"-tas stiebas paskui siek tiek sumedeja ir atrodo kaip koks bambukas biggrin.gif

Pas mane irgi panasiai auga,nors virsuneje dar gana daug vesliu lapu,o apacioje pridyge tokiu "vaiku"-zodziu visai gerai atrodo..

O man ji niekaip saknu neleidzia sad.gif cry.gif
Atsakyti
o mano difenbachija, kai užaugo didėlė pradėjo svirti, tai aš ją nupjoviau prie stiebo apačios ir palikau tokį galiuką kyšoti tam pačiam vazone, ir po kiek laiko iš to stiebo pradėjo augti lapai, dabar ant jos labai daug lapų smile.gif kartais galvoju gal reikia kai kuriuos nuskinti kad gėlytei nebūtų taip sunku g.gif
Atsakyti
As savo difenbachija supjausciau i sprindzio didumo gabaliukus ir pamerkiau i vandeni, tai isleido saknis ir pradejo auginti sonines atsakas.
Atsakyti
Mano gražuolė tiesiog eina iš proto - jau virš metro ilgio, lapų baisiai daug ir jie dideli. Kai prieš mėnesį ėmė žydėti, tai dabar gal jau kokį 10 žiedą varo ir atrodo, kad dar ne paskutinį. bet iš to gausumo, jau žiūriu, svyra ant šono. Teko kalti kuolelį ir pririšti. O ji, negana to, pradėjo nuo pat apačios šakas leisti. Daug šakų ir per visą kamieną. Reikėtų ją kažkaip pakultūrinti, bet neišmanau kaip - šakeles pjaustyti, ar dar ką nors g.gif
Prašau patarimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gritė @ 2005 08 02, 11:42)
Mano gražuolė tiesiog eina iš proto - jau virš metro ilgio, lapų baisiai daug ir jie dideli. Kai prieš mėnesį ėmė žydėti, tai dabar gal jau kokį 10 žiedą varo ir atrodo, kad dar ne paskutinį. bet iš to gausumo, jau žiūriu, svyra ant šono. Teko kalti kuolelį ir pririšti. O ji, negana to, pradėjo nuo pat apačios šakas leisti. Daug šakų ir per visą kamieną. Reikėtų ją kažkaip pakultūrinti, bet neišmanau kaip - šakeles pjaustyti, ar dar ką nors  g.gif
Prašau patarimo  4u.gif

Prisišnekėjau, turbūt prieš galą manoji di taip durniojo cry.gif Šendien atėjus į darbą pamačiau, kad nemažai apatinių lapų jau geltonuoja, o atžalų vis daugiau ir sparčiai auga.
Jaučiu ir man reiks kirst savo gražuolę cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Gritė @ 2005 08 04, 09:29)
Prisišnekėjau, turbūt prieš galą manoji di taip durniojo  cry.gif  Šendien atėjus į darbą pamačiau, kad nemažai apatinių lapų jau geltonuoja, o atžalų vis daugiau ir sparčiai auga.
Jaučiu ir man reiks kirst savo gražuolę  cry.gif

unsure.gif unsure.gif

Tai kaip ten jusu grazuole g.gif Kaip jai sekasi 4u.gif

Nesenai isgirdau sita pavadinima .... blush2.gif ... nezinojau kad ir ash tokia turiu ... biggrin.gif
Atsakyti
4u.gif
Dieffenbachia

user posted image

Poveikis: difenbachija koncentruoja energiją į vidų ir viršų. Puikiai tinka dirbantiems protinį darbą ir nuolat sėdintiems prie rašamojo stalo. Aktyvina abu amegenų pusrutulius, padeda esant kraujotakos sutrikimams smegenyse.

Ypatumai: visos augalo dalys nuodingos, todel difenbachija netinka ten, kur yra vaikų ir gyvūnų.

Energiniai virpesiai: srūva iš vidaus į išorę ir iš apačios į viršų.

Ekologija: šis augalas išgarina daug vandens ir sugeria kenksmingas medžiagas, pavyzdžiui, ksilolą ir toluolą.

Atsakyti
Mano difenbachija labai keistai elgėsi - apačioj kamienai labai išplonėjo, svorio neatlaiko, sukasi kaip gyvatės, jau nebeišgalvojau kaip ramstyti. Trūko kantrybė, nuėmiau visas atramas ir suguldžiau. Dabar žiūriu visai nieko vijoklinė difenbachija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2004 12 19, 12:01)
Taip ir neisiaiskinau ar cia pas mane difenbachija, ar aglaonema.
Tarkite zodi  unsure.gif
Man panasiau i anraji varianta, nors kai kas sako kad cia difenbachija.

QUOTE(mama39 @ 2004 12 19, 19:31)
O as manau,kad 99%pirmasis variantas.
aglaonema,tai augalas kur lapai auga ant 50cm aukscio stiebu.Dar viena sios geles rusis,tai visai panasi i kruma,nes stiebai prie pat zemes issisakoja.
Tu turi difenbachija,tikrai. smile.gif

Čia tikrų tikriausia aglaonema!
Atsakyti
Auginu dviejų rūšių difenbachijas, tik pas mane jos tikriausiai žemaūgės. Susodinau abi į vieną vazoną ir gražiai atrodo. Viena su žaliais lapais ir mažiau margumo {yra čia kažkas anksčiau įkėlęs nuotr}, kitos tik patys lapo pakrasčiai žali, o vidurys šviesus. Gerai šakojasi, kolkas gražiai atrodo.
Atsakyti
Aš taip pat auginu difenbachija.Ir norit tikekit norit ne,ji pradėjo leisti žiedus.Man draugė pasakojo,kad labai taip rėtai būna,bet jos gali židėti.Ar jūsų difenbachijos židėjo?
Atsakyti
QUOTE(Cvetocek @ 2005 09 08, 23:44)
Aš taip pat auginu difenbachija.Ir norit tikekit norit ne,ji pradėjo leisti žiedus.Man draugė pasakojo,kad labai taip rėtai būna,bet jos gali židėti.Ar jūsų difenbachijos židėjo?

Žydėjo. Žiedai nelabai išvaizdūs. Jeigu leisi žydėti, nukentės lapai, pats augalas bus nelabai gražus.
Atsakyti