Galima ja nupjauti ir pamerkti i vandeni. Difenbachijos vandenyje gan greitai ishleidzia naujas shaktinis. O tada jau su shaknimis ir i zeme pasodinti.
Nezinau ar tai "pagal taisykles", bet as taip dariau ir dabar kuo graziausiai ji man vel auga ir lapoja
as taip pat buvau nupjovus virsune ir pamerkus vandenyje ir ji man isleido saknis ir pasodinau i zeme ir dabar auga.
gali ir tu pabandyti.
gali ir tu pabandyti.
Dar manoji difenbachija megsta maudytis Kai ja is vandens ishtraukusi pasodinau, eme geibti. Matyt shoka patyre kvietka - augo vandeny, gere kiek norejo, o cia va matai sumaste ja i zeme igrusti... Tai va dabar as ja gan gausiai laistau ir karta koki per savaite nupurshkiu. Auga kaip pashelus
Aš irgi turėjau ne vieną difenbachiją. Tiksliau turėjau vieną, kai pradėjo nykti, as nukapojau jai viršūnes ir pamerkiau į vandenį. Net nepamenu, kiek aš jų buvau prisidauginusi, bet gana sėkmingai. Galima dauginti ir nareliais, bet man šiuo būdu nekaip sekėsi. O dar jos labai mėgsta būti purskiamos. Kuo labiau apie ją tūpčioji, tuo gražiau auga...
Aciu uz atsakymus...Einu pjaut virsunes
Taip ir neisiaiskinau ar cia pas mane difenbachija, ar aglaonema.
Tarkite zodi
Man panasiau i anraji varianta, nors kai kas sako kad cia difenbachija.
Tarkite zodi
Man panasiau i anraji varianta, nors kai kas sako kad cia difenbachija.
O as manau,kad 99%pirmasis variantas.
aglaonema,tai augalas kur lapai auga ant 50cm aukscio stiebu.Dar viena sios geles rusis,tai visai panasi i kruma,nes stiebai prie pat zemes issisakoja.
Tu turi difenbachija,tikrai.
aglaonema,tai augalas kur lapai auga ant 50cm aukscio stiebu.Dar viena sios geles rusis,tai visai panasi i kruma,nes stiebai prie pat zemes issisakoja.
Tu turi difenbachija,tikrai.
Nu lapai tai tiksliai difenbachijos.
Reik man savaja pradet laistyt. visai uzleidau ja.
Reik man savaja pradet laistyt. visai uzleidau ja.
QUOTE(Laiminga @ 2004 07 08, 15:29)
Jau senokai auginu namie didele ir l. grazia difenbachija. Ir stai viena diena mano brangiausiasis pareiskia, kad sita gele - nuodinga ir jos negalima laikyt kambariuose, kur daznai buni... Ir kaip man dabar jaustis? Vasara tai galima i balkona ja isnest, o ziema kas bus...
Jei nekramtysite nieko neatsitiks.pas mane jau auga 2 metus
Klausykit, patarkit kaip pasielgt. Yra pas mane difenbachija, gan aukšta, bet kažko jinai nuo apčios geltonuoja ir meta lapus, likęs nuo apačios ilgas stiebas, kiek skaitinėjau, tai gal jį nupjaut ir imerkt į vandenį?, jei išleis šaknis, įsodint, nes dabar atrodo labai be ryšio, stiebas ir keli lapai viršūnėje
Man kartais atrodo, kad difenbachijos yra trumpaamžės. Kelioms mano draugėms tas pats buvo, ir man taip pat. Visai sunyko, kaip kad tu aprašei. Aš kelis likusius ūgliukus pamerkiau, po pusmečio tik prisiminiau tai radau su daugybe šaknų. Pasodinau, dabar kupstas neblogas iškerojęs. Manau kad negailėk, pjauk, mesk šalin senus stiebus, po kokių metų turėsi naują difenbachiją, savo rankų darbo Gal tada pataps ilgaamžė?
Cituoju is savo megstamiausios knygos ("Vazonai") apie difenbachija:
"..augalas gali uzaugti iki 1,5 m aukscio ir augdamas naturaliai meta lapus, apnuogindamas stieba".
Vnz difenbachija naturaliai turi taip augti-beje tai jos savotiskas "prikolas"-tas stiebas paskui siek tiek sumedeja ir atrodo kaip koks bambukas
Pas mane irgi panasiai auga,nors virsuneje dar gana daug vesliu lapu,o apacioje pridyge tokiu "vaiku"-zodziu visai gerai atrodo..
"..augalas gali uzaugti iki 1,5 m aukscio ir augdamas naturaliai meta lapus, apnuogindamas stieba".
Vnz difenbachija naturaliai turi taip augti-beje tai jos savotiskas "prikolas"-tas stiebas paskui siek tiek sumedeja ir atrodo kaip koks bambukas
Pas mane irgi panasiai auga,nors virsuneje dar gana daug vesliu lapu,o apacioje pridyge tokiu "vaiku"-zodziu visai gerai atrodo..