[quote=zuzla,2011 01 29, 21:17]
graži tai graži, bet laiba tie lapai ant ilgų kotų verčia ją į visas puses..
Aš daug metų auginu šią gėlę. Pastebėjau, kad labai mėgsta šviesą ir šviesioj patalpoj užauga ypač greit ir kotas būna storas. Ir dar kotas bus storesnis, jei neleisit augint vaikų. Žiedai visai neįspūdingi, ir daugiau aš jei neleidžiu žydėt, išskinu, kad be reikalo neeikvotų jėgų žiedų auginimui.
QUOTE(dulyte @ 2012 02 17, 10:13)
Aš daug metų auginu šią gėlę. Pastebėjau, kad labai mėgsta šviesą ir šviesioj patalpoj užauga ypač greit ir kotas būna storas. Ir dar kotas bus storesnis, jei neleisit augint vaikų. Žiedai visai neįspūdingi, ir daugiau aš jei neleidžiu žydėt, išskinu, kad be reikalo neeikvotų jėgų žiedų auginimui.
na.. tų difenbachijų juk įvairių veislių yra pas mane pvz. jokių atžalų ar žiedų niekada neleido, ir gerai auga tamsesniame kampe per 5 su viršum metų stovėjo ir šviesiau, ir tamsiau - tas pats varo tik į viršų.
QUOTE(zuzla @ 2012 02 17, 11:29)
na.. tų difenbachijų juk įvairių veislių yra pas mane pvz. jokių atžalų ar žiedų niekada neleido, ir gerai auga tamsesniame kampe per 5 su viršum metų stovėjo ir šviesiau, ir tamsiau - tas pats varo tik į viršų.
Nu gal, aš iš savo pastebėjimų sakau.
Dabar viena ant palangės stovi, tai tokia graži ir didžiulė, kad jau nebetelpa, kelsiu žemyn Dar viena auga išsišakojus iš trijų stiebų, tai tos stiebai daug plonesni.
Norėjau paklaust patarimo... mano difenbachija kokių 2 metų amžiaus, daugiau nei pusė metro aukščio. bet jinai tokia tik kotas storas ir viršūnėj keturi lapai....na kai siltesnis sezonas iki penkių esu suskaičiavus lapų. kai naują išleidžia - vienas iš apačios nukrenta. sakau, gal ją pagenėt kaip nors reikia, kad šakų būtų daugiau, nes dabar tokie kaip koks sketis nevykęs stovi...ar čia tokia rūšis??? man tokios gražios tos šakotos su gausybe lapų....
Sveikos gėlių augintojos !
Tema tokia primirusi kaip matau, bet gal atsiras, kas man galės pagelbėti.. tokią liūdną istoriją noriu papasakoti ir pagalbos, patarimų paprašyti
Tai va, padovanojo draugė gėlę, išsiaiškinau pagal išvaizdą, kad tai difenbachija. Pasiėmiau jątokią gražią, plačiai lapais. BET. Tada buvo -12 lauke ir ji atkeliavus namo pasirodė gelė nuleipusiais, tokiais pavytusiais vaškiniaistarsi lapais....lauke buvo gal bendrai sudėjus dvi minutes, na tik mašinoj apie 20min dar. Tai kaip supratau ją tas šaltis labai paveikė..palikau aš ją augti su viltim, kad atsigaus, laisčiau dukart į savaitę. Tada po pusantros savaitės išvažiavau 10 dienų ir palikau ją vienąnamie ir grįžusi radau tokią((( :
http://imageshack.us...imag0278gq.jpg/
Patarkit ką man daryt dabar su ja.. skaičiau čia apie visokius viršūnių pjovimus, merkimus į vandenį ir panašiai, bet gal kažką kito man daryt reikia? tuos lapus nupjaut ir palikt augt? ar kokie variantai?
Tema tokia primirusi kaip matau, bet gal atsiras, kas man galės pagelbėti.. tokią liūdną istoriją noriu papasakoti ir pagalbos, patarimų paprašyti
Tai va, padovanojo draugė gėlę, išsiaiškinau pagal išvaizdą, kad tai difenbachija. Pasiėmiau jątokią gražią, plačiai lapais. BET. Tada buvo -12 lauke ir ji atkeliavus namo pasirodė gelė nuleipusiais, tokiais pavytusiais vaškiniaistarsi lapais....lauke buvo gal bendrai sudėjus dvi minutes, na tik mašinoj apie 20min dar. Tai kaip supratau ją tas šaltis labai paveikė..palikau aš ją augti su viltim, kad atsigaus, laisčiau dukart į savaitę. Tada po pusantros savaitės išvažiavau 10 dienų ir palikau ją vienąnamie ir grįžusi radau tokią((( :
http://imageshack.us...imag0278gq.jpg/
Patarkit ką man daryt dabar su ja.. skaičiau čia apie visokius viršūnių pjovimus, merkimus į vandenį ir panašiai, bet gal kažką kito man daryt reikia? tuos lapus nupjaut ir palikt augt? ar kokie variantai?
QUOTE(Ligta @ 2013 02 03, 20:19)
Na tų lapų tai tikrai neapsimoka palikt-niekaip jie natsigaus.Aš pjaučiau viršūnę ir merkčiau į vandenį-difenbachijos gajos,tikrai išleis šaknis.Net kotą galit po sprindį ar du supjaustyt ir sumerkt-turėsit daug Aišku ir taip gal ji nepasimirios,tik kotas bus plikas,be lapų.
Mano mazyle difenbachija prazydo. Kiek esu ju turejusi, nei karto nezydejo, maniau,kad jos apskritai nezydi:)
QUOTE(Nidulia @ 2013 03 16, 01:31)
Mano mazyle difenbachija prazydo. Kiek esu ju turejusi, nei karto nezydejo, maniau,kad jos apskritai nezydi:)
Žydi jos,nors ir nelabai tie žiedukai įspūdingi.Bet vis tiek malonu . Pas mane nuo trečių metų pradeda žydėt.
QUOTE(Nidulia @ 2013 03 16, 02:31)
Būtų neblogai ir foto
nfotkinau:) veliau ikelsiu. Manoji tai maziuke, "atflensuota"
sveikos mamos, is mociutes atemiau difenbachija, nes jai tokiuose metuose jau ne geles galvoj tai ji buvo ties zememis kotas labai labai suplonejas ir nuluzo.... imerkiau i vandeni, isleido saknis, pasodinau, bet ji jau koki menesi zemese o jos labai kaip skuduriniai tokie nuleipe ir dar budama nenuluzus leido lapa ir jis tik iki puses issisukes taip ir stovi dabar.... kas jai galetu buti gal kas zinot...
Kaip sekasi difenbachiju auginimas? temute tokia apmirus.... negi nieks nebeauginat