Įkraunama...
Įkraunama...

Difenbachija

QUOTE(noras1 @ 2009 07 01, 14:24)
Wow, kaip įspūdinga.  bigsmile.gif  O kiek metų auginate šią difenbachiją?
Apie metus - pusantrų.
Atsakyti
QUOTE(ruci @ 2009 07 01, 16:25)
Apie metus - pusantrų.

Fantastika. Mano difenbachijos jau 3 metus pas mane ir nežydi verysad.gif O kaip jūs ją prižiūrit, ar dažnai laistot, kuom tręšiat ir ar labai šviesioje vietoje laikot.

Pasidalinkit paslaptimis, prašau blush2.gif
Atsakyti
tikrai gražu,aš saviškę nukirpau ir iš naujo atsodinau,dabar lauksiu kol augs ir gražės bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(noras1 @ 2009 07 01, 16:57)
ar dažnai laistot

kuom tręšiat

ar labai šviesioje vietoje laikot.

laistau, kai prisimenu, arba kai pradžiūna

kartais tręšiu lapinėms gėlėms skirtomis trąšomis

oi ne, tik nesugalvok šviesioj vietoj statyt smile.gif stovi pas mane apytamsiame kampe ir bujoja, o saulėtoj vietoj stovėjo ir tiek...
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 07 05, 11:20)
laistau, kai prisimenu, arba kai pradžiūna

kartais tręšiu lapinėms gėlėms skirtomis trąšomis

oi ne, tik nesugalvok šviesioj vietoj statyt smile.gif stovi pas mane apytamsiame kampe ir bujoja, o saulėtoj vietoj stovėjo ir tiek...

Ačiū, perstatysiu į prietemą. 4u.gif
Atsakyti
Atėjau pasiguosti. Miršta mano difenbachija. cray.gif Nesuprantu, kas jai atsitiko, persodinau ir pradėjo apatiniai lapai džiūti tiesiog akyse. Liko tik keli viršutiniai žali. Kaip galvojat, gal kokiu nors būdu dar pavyktų ją išgelbėti? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(EvelinaM @ 2009 07 07, 10:54)
Atėjau pasiguosti. Miršta mano difenbachija. cray.gif Nesuprantu, kas jai atsitiko, persodinau ir pradėjo apatiniai lapai džiūti tiesiog akyse. Liko tik keli viršutiniai žali. Kaip galvojat, gal kokiu nors būdu dar pavyktų ją išgelbėti? verysad.gif

gal tie apatiniai lapai tiesiog paseno unsure.gif maniškė irgi būna 3-4 lapus numeta, bet leidžia vieną po kito iš viršaus
Atsakyti
QUOTE(EvelinaM @ 2009 07 07, 10:54)

Difenbachijos natūraliai meta apatinius lapus, lieka tik viršuje. Beje, yra ir krūminių difenbachijų, jos žemos, susikrūmijusios, bet taip pat meta apatinius lapelius (jie pagelsta, ir reikia juos nuimti), tiesa, ne taip žymiai.. smile.gif Greičiausiai jai viskas gerai wink.gif tiesiog neperlaistykit ir neperdžiovinkit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(auryle @ 2009 07 07, 11:04)
tiesiog neperlaistykit ir neperdžiovinkit smile.gif

drinks_cheers.gif visiškai pritariu,jai dabar arba per šlapia arba per sausa mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimus. 4u.gif Bandysiu kurį laiką nelaistyti.

Bet iškilo dar vienas klausimas doh.gif Dabar ji stovi pliku kotu, tik du ar trys lapai viršuje telikę. Atrodo nei šiaip, nei taip. Gal yra prasmės kotą nupjauti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EvelinaM: 08 liepos 2009 - 16:16
QUOTE(EvelinaM @ 2009 07 08, 17:10)
Gal yra prasmės kotą nupjauti?

aš visą laiką taip darau,nors maniškė ir iš koto išleidžia kartais atžalėlių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2009 07 08, 18:27)
aš visą laiką taip darau,nors maniškė ir iš koto išleidžia kartais atžalėlių smile.gif

O ką daryti nupjovus? ax.gif Merkti į vandenį ir laukti kol įsišaknys, ar kišti tiesiai į žemę?
Atsakyti