Daniele, aš tai pjaučiau be gailesčio. Prie žemės yra atžalėlė, tai pagrindinį kotą pjaučiau per trejetą pirštų virš jos. Žaizdą arba karštu degtuku pridegink, arba cinamonu pabarstyk-pati esu išmėginus abu variantus. Šonuos išleidus dvi šakutes, tai iš abiejų galų per porą pirštų patrumpink ir viršūnę bei vidurinę dalį merk į vandenį. Galėsi stebėt kaip leidžia šaknis-maniškės jau geras mėnuo šaknis mirko stiklainy, auginu ilgesnes, kad tvirčiau įsisodintų. Šiaip difenbachija gajus augalas, apsilapoja ir tuščias kotas ir atžalos neblogai prigyja
Sveikos, gavau dovanu difenbachijos atzala. Ji vis dar mirksta vandeny, bet saknys tai ohoho, ir pats augalas apie 1 m aukscio. Kaip galvojat, ar dabar ja jau galima butu sodinti i zeme, ar dar palaukti tikrojo pavasario (taigi ir geliu persodinimo meto)
Sveikos difenbachiju augintojos, mano didelei nuostabai maniske prazydo , nors apatiniai lapai labai nuskurdo ir juos reiks nupjauti, idomu jie cia taip del ziedo?
Jeigu kaip šiltnamis, tai tikrai nenešk , gali pagelst lapai, jos teisiog nudegins saulė, aš savo išnešdavau, bet stačiau ten, kur nėra teisioginių saulės spindulių
gal kas patarsit - turiu vieną iš jos rūšių, bet kai tik pradėjo leist žiedus (kiekvienais metais), tai žiedai nespėja išsiskleisti, supūva dar susisukę. perlaistyti tikrai neturėčiau, nes laistau tik kartą į savaitę (nemėgstu prižiūrėti gelių, tiesiog jos būna pas mane ir tiek). persodinu į metus 1-2 kartus. tiesiog įdomu, dėl ko tie žiedai supūna? žiedų pumpurų būna labai daug