Monikute,tai su gėle viskas gerai,tas lapas ruduoja nuo senatvės,mano ir karts nuo karto nuruduoja koks lapas iš apačios.
QUOTE(campanula @ 2007 06 07, 12:08)
Monikute,tai su gėle viskas gerai,tas lapas ruduoja nuo senatvės,mano ir karts nuo karto nuruduoja koks lapas iš apačios.
Dėkui, ramiau pasidarė. Nes būtų gaila jei tokia didelė gėlė nykti pradėtų
tai va kai supjausčiau savo gėlę, tai dabar galvoju gal jau ir nebeturėsiu jos Sumerkiau as tas supjaustytas dalis, tai visu lapai nugelto ir tuoj nukris. tai cia reiskia kad viskas- nieko nebebus? zalia tik ta dalis kur virsune yra
Mano difenbachija po persodinimo taip bujoti pradėjo, kad po tris lapus vienu metu leidžia bet jos lapai tokie su ilgais koteliais, todėl į šonus labai daug vietos užima ir į viršų sparčiai auga, ką daryti, kad ji iki lubų nepriaugtų? gal kazkaip "žeminti" ją įmanoma?
Pries metus turejau difenbachija,bet veliau pradejo nelabai "jaustis".
Sakeles labai greitai leidzia saknys.Siandien 2 pasodinau ir sutvarkiau-ka i stikline ka i zeme.
Ko gero bus viskas gerai.
Sakeles labai greitai leidzia saknys.Siandien 2 pasodinau ir sutvarkiau-ka i stikline ka i zeme.
Ko gero bus viskas gerai.
QUOTE(Gėlyte @ 2007 06 12, 12:37)
Mano difenbachija po persodinimo taip bujoti pradėjo, kad po tris lapus vienu metu leidžia bet jos lapai tokie su ilgais koteliais, todėl į šonus labai daug vietos užima ir į viršų sparčiai auga, ką daryti, kad ji iki lubų nepriaugtų? gal kazkaip "žeminti" ją įmanoma?
Gal ir klystu, bet manau, jei tavo gelytė yra suformavusi stiebą, tu gali nupjauti jos viršūnę ir tavo gėlė ims šakotis.
Jos stiebas nuo žemės iki pirmųjų lapų gal kokių 70 cm aukščio. Iš viršūnės vis naujus lapus leidžia, tai kurioj vietoj kirpti ir ką daryti su nukirpta viršūne? Bijau sudarkyti... Tik ji jau labai daug vietos užima tiek į plotį, tiek į aukštį...
Tai gal tada tu nukirpk viršūnę ir ją pasodink į nauja vazoną. Taip turėsi naują gėlytę, kuria galėsi suformuoti taip kaip norėsi.
Patarit, ka daryt. Mano difenbahija, maza, niekaip nenori augti, auga kazkaip kreivai, ant stebo net keleta tasku yra is kur auga po keleta lapu. Lapai mazuciau, nespeja prazyti, kaip geltonoja ir krenta. Ka daryti? nes keiciau vieta, tresinau su Kombi, gal zeme pakeisti, ar ktu trasu reikai?
Aciu uz atsakyma
Aciu uz atsakyma
Mano difenbachija išleido 2 žiedus, vienas šiaip taip prasiskleidė, o kitas nespėjęs užaugti pradėjo pūti Tai teko visą gėlės viršūne nupjauti. Storai taip cinamonu užbarsčiau, nežinau kaip bus, nes pjūvis nesausėja
QUOTE(Elzė @ 2007 06 10, 18:54)
tai va kai supjausčiau savo gėlę, tai dabar galvoju gal jau ir nebeturėsiu jos Sumerkiau as tas supjaustytas dalis, tai visu lapai nugelto ir tuoj nukris. tai cia reiskia kad viskas- nieko nebebus? zalia tik ta dalis kur virsune yra
pati rasiau, o dabar jau galiu ir atsakyti- susprogo visos geles "dalys"