Difenbachijos nuodingos, bet kambario orui tikrai nekenkia, man rodos, kažkur skaičiau, kad jos net pravalo orą. Vat vaškuolių tai tikrai negalima laikyti miegamajame.
Nuodingos būtent jos sultys - vienas gėlininka pasakojo,kad darant puokštę,pakliuvo sulčių į akis, tai užtino akis net. Kai naikinau skydamarį, teko nemažai pagenės difenbachiją, , tai po to delnai degė( dirbau be pirštinių), o mamaos katinas kartą paragavo, apsivėmė ir daugiau nelenda artyn, nors kitų gėlių nebrokija
Dėl spatifilio - jis tikrai nenuodingas. Ir ideali gėlė orui valyti - rekomenduojama net kur stovi kopijavimo aparatai, daug kompų ir .t.t.
Beje, Nere, kai kurias gėles galima valgyti, pvz. begonijas, pienes ir t.t.
Dėl spatifilio - jis tikrai nenuodingas. Ir ideali gėlė orui valyti - rekomenduojama net kur stovi kopijavimo aparatai, daug kompų ir .t.t.
Beje, Nere, kai kurias gėles galima valgyti, pvz. begonijas, pienes ir t.t.
QUOTE (migluze @ 2004 07 11, 21:52) |
vaškuolių tai tikrai negalima laikyti miegamajame. |
O kodel ju negalima? Vaikysteje virsh mano lovos nuostabiausia Vashkuole buvo apvijusi puse sienos, zhydedavo fantastishkai . Lyg ir nieko nenutko .
Gal ir nuodinga, as irgi girdejau... Ir dar girdejau, kad gerai sugeria blogas energijas - zodziu ideali gele klaseje auginti. Tik kai savo aukletiniams pasakiau kad nuodinga ir geriau nevalgyti, tai aisku jie eme ir paragavo, nedaug, po lapa... Nieko rodos nenutiko, nezinau, gal atsilieps senatveje
O mano kacioke kazkodel labai megsta zaisti su difenbachijos lapais kartais soka ant jos kaip ant medzio Spatifili irgi megsta. Karpazoles irgi nevengia. Bet apdujus (tfu tfu tfu) nevaiksto
Susijusią su difenbachija turiu tokią liūdną istoriją: aš esu mokytoja ir klasėje laikėme džiungarišką žiurkėną. Sykį nuo difenbachijos nuraškiau kelis lapus pageltusiais pakraštėliais ir įdėjau juos į saują vienam vaikui, paprašiusi, kad išmestų. Kaip paaiškėjo vėliau, iš geros dūšios jis sušėrė vieną lapą žiurkėnui, eidamas link šiukšliadėžės, nes buvo žiema ir mūsų augintiniui ryškiai trūko žalumynų. Po kelių val. pastebėjau, kad džiungariukas tūno sau kaputyje visas suprakaitavęs ir tankiai kvėpuoja. Dar bandėm vargšiuką pas veterinarą gydyt, bet benešant atgal, jis nugaišo. Tam vaikinukui buvo didelis stresas, nors jau pats nebemažas buvo, gal septintokas. Tai tokia va istorija apie difenbachijas. Statykit jas kur aukščiau kas mažų vaikiukų turit. Didesnieji tai jau gal ir nesugalvos paragauti.
Papildyta @ [mergetime]1099570377[/mergetime]
O vaškuolių nerekomenduoja auginti miegamąjame, nes žydėdamos jos skleidžia labai saldų ir įkyrų kvapą, gali pradėt skaudėti galva.
Papildyta @ [mergetime]1099570377[/mergetime]
O vaškuolių nerekomenduoja auginti miegamąjame, nes žydėdamos jos skleidžia labai saldų ir įkyrų kvapą, gali pradėt skaudėti galva.
Aš difenbachiją irgi turiu didžiulę ir net nežinojau, kad ji gali žydėti Pas mane tai visai nežydi Gal ką ypatingo su ja reik daryti? Įdomu, kas kiek matų pražysta
Man su Difenachija irgi nelabai malonus buvo ivykis. Mano mociute jas "veisia" tiesiogine ta zodzio prasme, pilni namai tu palmiu, ir mes irgi suzaveti pasiemem viena, augo ji augo, ir nusprendem mes ja patrumpinti nes jau kambario lubas reme. Kai bandem pjauti kota gele siek tiek sulinko ir sultys tykstelejo man ant rankos ir mamai visai salia akies. Per 10-15 min man iskilo didziausia pusle, o mamai atsirado nerealaus dydzio deme prie akies, nors abi atrode kruopsciai nusilpovem tas vietas. Tuo momentu tik dziaugemes kad nepataike tiesiai i aki
Supyke ant geles ja metem lauk pro 8 auksto langa , nes i konteineri ji butu netilpusi (tiesa kaip pareigingos pilietes po to ja isvezem i miska )
Nuo to laiko apie sia gele negalvojam, nors ir labai grazi, taciau sveika oda grazesne. Kai atvaziuojam pas mociute mazajai yra greiztai uzdrausta prieiti prie tos geles, net kaktusas, kuris pats spjaudosi dygliukais neatrodo toks pavojingas kaip difenbachija.
Supyke ant geles ja metem lauk pro 8 auksto langa , nes i konteineri ji butu netilpusi (tiesa kaip pareigingos pilietes po to ja isvezem i miska )
Nuo to laiko apie sia gele negalvojam, nors ir labai grazi, taciau sveika oda grazesne. Kai atvaziuojam pas mociute mazajai yra greiztai uzdrausta prieiti prie tos geles, net kaktusas, kuris pats spjaudosi dygliukais neatrodo toks pavojingas kaip difenbachija.
QUOTE (ajas @ 2004 11 04, 15:17) |
Aš difenbachiją irgi turiu didžiulę ir net nežinojau, kad ji gali žydėti Pas mane tai visai nežydi Gal ką ypatingo su ja reik daryti? Įdomu, kas kiek matų pražysta |
Ajas, geraiu,kad nezydetu - augalas susigadina, numeta daug lapu. O ziedas visai nevertas demesio.
Mamos katinas karta paragavo difenbachijos - veme visa diena. Dabar apeina pagarbiu atstumu, kaip ir kaktusus. O pati irgi buvau "apdegusi" delnus - genejau be pirstiniu, tai nepadejo nei muilai, nei kremai - "dege" delnai ilgokai.
turiu ir aš tą 2,5 metro žirafą
QUOTE (Aga @ 2004 07 08, 21:26) |
As tai girdejau ,kad difenbachija ir specifilis nuodinga katems,sunims. |
Mano spatifilio mielai uzkremta pudelis ir nieko beje, kai sunegaluoja jos pilvukas.
Papildyta @ [mergetime]1099677162[/mergetime]
QUOTE (Aga @ 2004 07 08, 21:26) |
As tai girdejau ,kad difenbachija ir specifilis nuodinga katems,sunims. |
Mano spatifilio mielai uzkremta pudelis ir nieko beje, kai sunegaluoja jos pilvukas.
O del difenbachijos, tai ir as esu girdejusi apie ju nuodus. Mano pudelka matyt jos nenoretu