Įkraunama...
Įkraunama...

Difenbachija

Tikros bjaurybės, man teko vieną gėlę net išmesti, nes labai jau ją mėgo tos voratinklinės erkutės, aš taip mylėjau viksvuolę, bet niekaip nesisekė išnaikinti tų bjaurybių, vis ją užpuldavo. doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2007 02 05, 10:12)
Erkutės dažniausiai atsiranda dėl sauso oro, reikėtų dažnai purkšti gėlę, jom labai patinka. O gelbėti reikia skubiai, nes kitom gėlėm irgi tas pats gręsia, jei dar neužsikrėtė g.gif Purkšti reikia deciu, bet namuose jis nuodingas, geriausia būtų išnešti į balkoną ir burną kauke užsidengti. 4u.gif

Aciu labai uz patarimus 4u.gif
Va ka tik nuvaliau savo gelytes apatinius lapelius, kad tie bjaurybes maziau ja estu ir apipurskiau visa vandenuku, isvarysiu as jas vis tiek gun_bandana.gif
Pasiziurejau kitas savo geles, atrodo nera persimetusi schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zvake: 05 vasario 2007 - 12:05
dėl viso pikto,jei turi laiko,galėtum ir kitas savo gėlytes po vandeniu nupraust,ypač apatinę lapų pusę
Atsakyti
QUOTE(campanula @ 2007 02 05, 12:52)
Taip,Laurindre viską teisingai sako,bet gal geriau purkšk tu ją kuo greičiau deciu.Aš anksčiau purkšdavau vandeniu kelis kartus per dieną(na truputį padėjo),bet tų erkių atsirasdavo vėl,paskui kitas gėlės apkrėtė.Ai,ir dar erkės ne tik nemėgsta drėgno oro,bet ir gaivaus,žodžiu pravėdink kambarį kuo dažniau(iš karto pasakau,kad nenorėjau įžeisti,kad nevėdini,tiesiog šildymas žiemą sudaro labai palankias sąlygas joms augti).Apie erkes pagalvojau vien dėl to,kad palygint neseniai parsinešei iš parduotuvės.Aš ir kartais parsinešu visokių vabalėlių su gėlėm,nors atrodo jau taip atidžiai apžiūriu  mad.gif Sėkmės kovoje su tom bjaurybėm  gun_bandana.gif

Decio neturiu, bet po darbo pirmas reisas bus i geliu parduotuve.
Reikes dazniau pravedint kambarius, nors mano vyras nemegsta silumos, tai daznai pravedina pats... Aciu labai uz patarimus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(campanula @ 2007 02 05, 13:08)
dėl viso pikto,jei turi laiko,galėtum ir kitas savo gėlytes po vandeniu nupraust,ypač apatinę lapų pusę

Jau padariau pioneer.gif
Aciu smile.gif
Atsakyti
susiduriau su viena problemyte paniske kazko lapus pradejo mest ,lapai ruduoja sad.gif
nesinori prarast augalelio...gal patarsit kas jai gali but?
Atsakyti
QUOTE(darkness_lower @ 2007 02 10, 19:37)
susiduriau su viena problemyte paniske kazko lapus pradejo mest ,lapai ruduoja sad.gif
nesinori prarast augalelio...gal patarsit kas jai gali but?

Pirmiausia gerai apžiūrėk ar nėra kokių kenkėjų pvz.:voratinklinės erkės ar skydmarių.Taip pat lapai gali ruduot dėl to,kad gėlytė nušalo,bent jau mano gėlei taip buvo.Dar lapai ruduoja jei perlaistai ar per retai laistai,jei per sausas oras.
Atsakyti
QUOTE(campanula @ 2007 02 10, 23:28)
Pirmiausia gerai apžiūrėk ar nėra kokių kenkėjų pvz.:voratinklinės erkės ar skydmarių.Taip pat lapai gali ruduot dėl to,kad gėlytė nušalo,bent jau mano gėlei taip buvo.Dar lapai ruduoja jei perlaistai ar per retai laistai,jei per sausas oras.

ypač kai perlaistai, o žemė šalta (kas dažnai būna prie lango).
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2007 02 11, 16:01)
ypač kai perlaistai, o žemė šalta (kas dažnai būna prie lango).

Buvau apleidus savo gele doh.gif Tai irgi lapai pradejo ruduot unsure.gif Kenkeju lygtais nesimato g.gif Pradejau ja rupintis, o kaip pasielgt su tais lapais kurie parudavo? kazkaip jau vaizdelis nekoks blush2.gif Gal nukirpt? O nauji ataugs gal sveiki i grazus? g.gif treshti turbut ziema ne itin gerai? Nors jau kaip ir kalendorinis pavasaris ne uz kalnu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 02 21, 20:30)
Buvau apleidus savo gele doh.gif  Tai irgi lapai pradejo ruduot unsure.gif  Kenkeju lygtais nesimato g.gif  Pradejau ja rupintis, o kaip pasielgt su tais lapais kurie parudavo? kazkaip jau vaizdelis nekoks blush2.gif  Gal nukirpt? O nauji ataugs gal sveiki i grazus? g.gif  treshti turbut ziema ne itin gerai? Nors jau kaip ir kalendorinis pavasaris ne uz kalnu  ax.gif

Tuos parudavusius lapus galima nukirpti,taigi jie jau nepažaliuos.
Ataugs nauji lapai ir gražūs,jeigu labai prižiūrėsi ir mylėsi mirksiukas.gif Pavasarį reikėtų persodint.
Atsakyti
QUOTE(campanula @ 2007 02 21, 21:58)
Tuos parudavusius lapus galima nukirpti,taigi jie jau nepažaliuos.
Ataugs nauji lapai ir gražūs,jeigu labai prižiūrėsi ir mylėsi mirksiukas.gif Pavasarį reikėtų persodint.

As ja pirkau vasara 2006, persodinau, vistiek zeme pavasari pakeist? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 02 21, 22:25)
As ja pirkau vasara 2006, persodinau, vistiek zeme pavasari pakeist? ax.gif

Aš persodinčiau,bet reikia pažiūrėt-jeigu vazonas pakankamai didelis,šaknys neapraizgę visą žemę-galima ir nepersodint.
Atsakyti
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 02 21, 19:30)
Buvau apleidus savo gele doh.gif  Tai irgi lapai pradejo ruduot unsure.gif  Kenkeju lygtais nesimato g.gif  Pradejau ja rupintis, o kaip pasielgt su tais lapais kurie parudavo? kazkaip jau vaizdelis nekoks blush2.gif  Gal nukirpt? O nauji ataugs gal sveiki i grazus? g.gif  treshti turbut ziema ne itin gerai? Nors jau kaip ir kalendorinis pavasaris ne uz kalnu  ax.gif

Aš manau, kad tiesiog oras sausas todėl ir ruduoja. Jei neseniai persodinai, tai neskubėk , tiesiog dažniau papurkšk ir turėtų atsigauti thumbup.gif Maniškės pernai lapai labai rudavo, o buvo tik persodinta, bet gal kaip tik vazonas per didelis pas mene buvo. O per žiemą šaknų priaugino, dar papukršdavau kartais, dabar visai gerai auga. thumbup.gif
Atsakyti