Įkraunama...
Įkraunama...

Difenbachija

Hmmm perskaičiau visų pasisakymus.. ax.gif Tikrai radau daug naudingų patarimų, pavyzdžiui kaip dauginti thumbup.gif Jaučiu pjaustysiu ir aš savąją, nes nors nelabai didelė ji pas mane, bet auga lėtai ir lapai pasisukę tokie, nesuprantu kas jau netinka g.gif Ar drėgmės per daug, ar per mažai ar kito ko..... Nu žiūrėsiu lauksiu pavasario, jei niekas nesikeis, be gailesčio dauginsiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Pikts liūc @ 2007 01 22, 11:58)
Aš irgi turiu difenbachiją, bet nesiseka man su ja susikalbėti  unsure.gif
Kažkodėl tai ruduoja apatiniai lapai ir tenka juos nuskinti doh.gif
Nežinau ką negerai darau.

Tikriausiai per sausas oras. Gal dažniau apipurkšk g.gif .
Atsakyti
Gal kas zinot, ar patirties turit apie geliu auginima hidroponiniu budu? Kazkas mane itikinejo, kad, geles, augusios zemeje, persodintos i keramzita neisgyvena, tai iki siol bijau rizikuot g.gif . O gal jau kur nors yra tokia tema?
Atsakyti
Maniškei irgi vienas kitas lapas nuruduoja. Oras pas mane super sausas, bet ypatingai jos nepurškiu ir labai dažnai nelaistau. Kaip tik pirma labai aš ją purškiau, laisčiau - tai visai susna paliko, o dabar, kai atžėlė, stengiuos nepersistengti ax.gif Be to, buvau skaičiusi, kad šios gėlės nemėgsta skersvėjų, šalčio. Dabar stovi prie kasdien atidaromo lango ir net šaltas oras jai ypatingo poveikio nedaro g.gif Matysiu, kaip toliau ji tokiom sąlygom gyvuos, nes dabar ji visai gražutė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Letaa @ 2004 12 18, 11:19)
Sveikutes,
noriu paklausti: auginu difenbachija.Ji uzaugo l.auksta, isstypus,krenta, lapus meta , yra like lapai tik tie kurie formuoja virsune-kokie 4-5. Ar galima ja kazkaip nupjauti ir be saknu kota bandyti pasodinti?? g.gif As kazka tokio girdejau- bet gal tai tik didele nesamone ir ji visiskai saknu neisleis??? blink.gif Ir lapai jos linke ruduoti... huh.gif

as irgi auginu difenbachija. puikiausiai dauginasi is virsunes, truputi prasciau is koto. tereikia pjaunant palikti miegancius pumpurus, nes is ju kalsis nauji lapai. sekmes.
Atsakyti
QUOTE(zdraica @ 2007 01 30, 20:54)
as irgi auginu difenbachija. puikiausiai dauginasi is virsunes, truputi prasciau is koto. tereikia pjaunant palikti miegancius pumpurus, nes is ju kalsis nauji lapai. sekmes.

Nu žinokit neišmanau kaip suprasti snaudžiantys pumpurai? blush2.gif Pumpurus aš iš karto įsivaizduoju tokius spurgelius kaip kad ant medžių būna pavasarį, tai ir čia kažkas panašaus turi būti taip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(_vetra_ @ 2007 02 01, 21:51)
Nu žinokit neišmanau kaip suprasti snaudžiantys pumpurai? blush2.gif  Pumpurus aš iš karto įsivaizduoju tokius spurgelius kaip kad ant medžių būna pavasarį, tai ir čia kažkas panašaus turi būti taip? g.gif

Ne visai taip. Toje vietoje, kur nuimi lapą, pageltusį, nuvytusį ar dar kokį nors, yra toks spurgelis, va čia ir yra snaudžiantis pumpuras. Krūminės difenbachijos ten dažnai ir šakeles išleidžia. rolleyes.gif
Atsakyti
Gal galite pasakyti ka as darau ne taip - mano gelyte mirti pradejo verysad.gif
Kai nusipirkau buvo grazuole, o dabar kazkur prejus 4-iem menesiam ji numete vos ne visus lapelius, ir galiukai labai ruduoja. Nors lapelius vis naujus leidzia... Stovi netoli lango, stengiuosi per daug nelaistyti...
Idedu nuotraukytes pries ir kas beliko is jos dabar.
Prasau parasykit kas mano kvietkytei yra angel_sadangel.gif
Papildyta:
verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zvake: 04 vasario 2007 - 22:00
Dažniausiai galiukai ruduoja dėl to,kad perlaistai arba labai sausas kambario oras.Gerai apžiūrėk apatinę lapo pusę-gal kokia voratinklinė erkė užpuolė(tada gal įmatysi mažus vabalėlius ir voratinklius).Mano irgi panašiai prieš du metus mirinėjo,bet tai dėl to,kad mama langą atidarytą per šaltį laikė ir nušaldė. Nukirpau viršūnes ir pasodinau-vėl gražiausiai auga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(campanula @ 2007 02 04, 23:14)
Dažniausiai galiukai ruduoja dėl to,kad perlaistai arba labai sausas kambario oras.Gerai apžiūrėk apatinę lapo pusę-gal kokia voratinklinė erkė užpuolė(tada gal įmatysi mažus vabalėlius ir voratinklius).Mano irgi panašiai prieš du metus mirinėjo,bet tai dėl to,kad mama langą atidarytą per šaltį laikė ir nušaldė. Nukirpau viršūnes ir pasodinau-vėl gražiausiai auga smile.gif

Siaubasss fear.gif Ir tikrai paziurejau antroj lapo pusej i mikro voratinklinius panasu... Tai reiskiaiji pas mane nesveika?? Vabalu turi?? Ar ji gali apkrest kitas mano geles, nes jos salia stovi?? umn.gif
Aciu labai Campanula tikrai nebuciau pagalvojus, kad ji pas mane turi kenkeju, kaip man juos naikint gun_rifle.gif Prasau patarkit verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zvake: 04 vasario 2007 - 23:26
Erkutės dažniausiai atsiranda dėl sauso oro, reikėtų dažnai purkšti gėlę, jom labai patinka. O gelbėti reikia skubiai, nes kitom gėlėm irgi tas pats gręsia, jei dar neužsikrėtė g.gif Purkšti reikia deciu, bet namuose jis nuodingas, geriausia būtų išnešti į balkoną ir burną kauke užsidengti. 4u.gif
Atsakyti
Taip,Laurindre viską teisingai sako,bet gal geriau purkšk tu ją kuo greičiau deciu.Aš anksčiau purkšdavau vandeniu kelis kartus per dieną(na truputį padėjo),bet tų erkių atsirasdavo vėl,paskui kitas gėlės apkrėtė.Ai,ir dar erkės ne tik nemėgsta drėgno oro,bet ir gaivaus,žodžiu pravėdink kambarį kuo dažniau(iš karto pasakau,kad nenorėjau įžeisti,kad nevėdini,tiesiog šildymas žiemą sudaro labai palankias sąlygas joms augti).Apie erkes pagalvojau vien dėl to,kad palygint neseniai parsinešei iš parduotuvės.Aš ir kartais parsinešu visokių vabalėlių su gėlėm,nors atrodo jau taip atidžiai apžiūriu mad.gif Sėkmės kovoje su tom bjaurybėm gun_bandana.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo campanula: 05 vasario 2007 - 11:53