Kazkada gavau dovanu sia gele, atrodo grazi, bet kazkodel pradejo geltonuoti. Syki nuskynus pageltusi lapa pajauciu baisia nemalonu kvapa, nuo kurio buvo bloga ir pradejo svaigti galva, pasikalbejus darbe su kolegem suzinojau, kad tai nuodingas augalas. Teko atsisveikinti be gailescio.
QUOTE(ruta_zalia @ 2006 10 20, 12:49)
Kazkada gavau dovanu sia gele, atrodo grazi, bet kazkodel pradejo geltonuoti. Syki nuskynus pageltusi lapa pajauciu baisia nemalonu kvapa, nuo kurio buvo bloga ir pradejo svaigti galva, pasikalbejus darbe su kolegem suzinojau, kad tai nuodingas augalas. Teko atsisveikinti be gailescio.
Kiek ten tų difenbachijų nuodingumo...menkniekis,truputį sultys "negeros" ir tiek... Čia greičiau jūs alergiška...
Daug metų auginau difenbachijas,įvairių rūšių ir veislių,ne po 1,ne po2 ir netgi ne po 10 vazonų su stambiomis difenbachijomis namuose nuolat būdavo-jokio neigiamo poveikio nepastebėjau Negana to -aš jas intensyviai daugindavau pačiais įvairiaudiais būdais,pjaustydavau,laužydavau,skobdavau puvinius-jokių galvos skausmų ar blogavimų nebuvo...nebent prisipjausčius kilogramą-kitą stiebų ir "maudat" juos karštam vandeny(kad uždeginti pjūvius)rankas niežėt pradėdavo,bet greitai praeidavo...
O mano sūnus,būdamas 2 metų amžiaus,bandė atsikąsti šviežiai nupjauto difenbachijos stiebo,tikriausiai pamanęs,kad ten koks agurkas Išsigandau,bet baimė greitai išsisklaidė...
Sveikos,
Mano difenbachija išaugino tris žiedus, tačiau jie taip ir neišsiskleidė, stovėjo tokie dideli pumpurai apie 3 savaites, tada juos apžiūrėjusi pamačiau, kad jie ruduoja, ir nusprendžiau nupjauti. Viduje baltas pailgas žiedas buvo jau rudas, kiap suprantu supuvęs. Ar taip turėjo būti ir jos taip keistai žydi, ar aš kažką ne taip padariau? Gal nupjauti nereikėjo...
Mano difenbachija išaugino tris žiedus, tačiau jie taip ir neišsiskleidė, stovėjo tokie dideli pumpurai apie 3 savaites, tada juos apžiūrėjusi pamačiau, kad jie ruduoja, ir nusprendžiau nupjauti. Viduje baltas pailgas žiedas buvo jau rudas, kiap suprantu supuvęs. Ar taip turėjo būti ir jos taip keistai žydi, ar aš kažką ne taip padariau? Gal nupjauti nereikėjo...
na nieko sau menkniekis del nuodingumo,mano mama nuskyne padziuvusius lapus, tai nuo tu sulciu rankas ispyle puslemis, ejo net pas daktara, tai gavosi vos ne nudegimas kaipo nuo ugnies. ir gydesi daugiau nei savaite
QUOTE(VaNilline @ 2006 11 09, 21:41)
na nieko sau menkniekis del nuodingumo,mano mama nuskyne padziuvusius lapus, tai nuo tu sulciu rankas ispyle puslemis, ejo net pas daktara, tai gavosi vos ne nudegimas kaipo nuo ugnies. ir gydesi daugiau nei savaite
Matyt tavo mama yra alergiška jos syvams. Aš kuo ramiausiai nuskinu negražų lapą ir nieko .
na jei nepatenka sulciu tai ir nieko, mes ta gele irgi ilgai auginom. bet po to ivykio ji atsidure siukslyne
sveikuciai, gal kas gali pasiulyt difenbachija, nes mano mama iesko, bet neranda. veiksmas vyktu zemaitijoje
QUOTE(Pūkis @ 2006 12 27, 15:00)
sveikuciai, gal kas gali pasiulyt difenbachija, nes mano mama iesko, bet neranda. veiksmas vyktu zemaitijoje
jau radom
Prisijungsiu prie jūsų diskusijos apie difenbachijų nuodingumą Šiaip mano oda irgi jautri, tai stengiuos nesiliesti prie syvų, o nudžiūvęs ar papuvęs lapas nėra jokio poveikio sukėlęs. Buvo maniškė labai ištysusi, tai perpjoviau per pusę, o pienelį prideginau karštu degtuku. Dabar tokia gražuolė stovi, ranka nekiltų išmesti
Aš irgi turiu difenbachiją, bet nesiseka man su ja susikalbėti
Kažkodėl tai ruduoja apatiniai lapai ir tenka juos nuskinti
Nežinau ką negerai darau.
Kažkodėl tai ruduoja apatiniai lapai ir tenka juos nuskinti
Nežinau ką negerai darau.