Įkraunama...
Įkraunama...

Difenbachija

Pas mane konkurentės gražios biggrin.gif , tik pati difenbachija kažko negražius lapus leidžia, kažkokios sausos dėmelės atsirado. Jaučiu reikia purkšti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(giedradi @ 2005 07 26, 11:38)
o mano difenbachija, kai užaugo didėlė pradėjo svirti, tai aš ją nupjoviau prie stiebo apačios ir palikau tokį galiuką kyšoti tam pačiam vazone, ir po kiek laiko iš to stiebo pradėjo augti lapai, dabar ant jos labai daug lapų smile.gif kartais galvoju gal reikia kai kuriuos nuskinti kad gėlytei nebūtų taip sunku g.gif

Aš vakar kaip tik nuskriaudžiau savo difenbachiją. Nupjoviau stiebą netoli vazono ir palikau, o visą stiebą su keliais dar likusiais lapais, nors ir labai gailėdama, bet išmečiau. Ir čia beskaitydama jau buvau bepradedanti gailėtis, kad pasilikau ne viršūnę, o šaknis. doh.gif Bet jei Giedradi gražiai ataugo iš palikto kelmelio, tai labai tikiuosi, kad ir mano ataugs daili biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2006 06 12, 16:58)
Aš vakar kaip tik nuskriaudžiau savo difenbachiją. Nupjoviau stiebą netoli vazono ir palikau, o visą stiebą su keliais dar likusiais lapais, nors ir labai gailėdama, bet išmečiau. Ir čia beskaitydama jau buvau bepradedanti gailėtis, kad pasilikau ne viršūnę, o šaknis.  doh.gif  Bet jei Giedradi gražiai ataugo iš palikto kelmelio, tai labai tikiuosi, kad ir mano ataugs daili  biggrin.gif

Viršūnėje daugiau gyvybinio potencialo mirksiukas.gif
Pjaustant difenbachijas,reikia atsižvelgti į augalo veislę(stiebinė/krūminė),pačio augalo būseną,-esant ligotam šaknynui,reikėtų pasilikti kaip tik viršūnę doh.gif
O jei augalas jaučiasi puikiai,atnaujinti/padauginti vienodai sėkmingai galima iš bet kurios dalies...teisingai supjausčius stiebą,turėsit daugybę difenbachijų... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2006 06 13, 13:51)
Pjaustant difenbachijas,reikia atsižvelgti į augalo veislę(stiebinė/krūminė),pačio augalo būseną,-esant ligotam šaknynui,reikėtų pasilikti kaip tik viršūnę doh.gif
O jei augalas jaučiasi puikiai,atnaujinti/padauginti vienodai sėkmingai galima iš bet kurios dalies...teisingai supjausčius stiebą,turėsit daugybę difenbachijų... mirksiukas.gif

o kodėl nežydi kažin pas mane, nors neseniai tik atsigavo bet vistiek, kažin o kokia mano veislė difenbachijos, o iš kur žinot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2006 06 13, 12:51)

o kas gali pamokyt, kaip teisingai tą stiebą supjaustyt?
o aš čia nesenai svarsčiau- pjaut nepjaut savo lapuotę, kuri per keturis metus nė vienos atžalos neišleido, o savo ūgiu jau beveik lubas rėmė...ir jau kokis 2mėn, kaip aš savo kvietką"patvarkiau"...
Nuiminėdama senas žemes- radau jau beprasikalantį vaikutį thumbup.gif taigi, persodinau aš jį, ir kaip manau- prigis, nes jau trečią lapuką leidžia, nors ir laaaabai mažutį...
kotą padalinau į 4 dalis- du sukišau į žemę, du į vandenį- tai jokių rezultatų- žemėj baigia sudžiūt, o vandeny- supūt doh.gif
Viršutinė dalis per tą laiką irgi merdėjo- nuo apačios net 7 lapai nurudėjo, dar 2 pradeda...viliuosi, kad kaip nors prigis, nes vidury vienas lapelis vargais negalais išsirutuliojo...
o džiugina tai apatinė- šakninė stiebo dalis - jau prasikalė 2 lapukai ir dar vienas kalasi wub.gif gailiuosi, tik kad per trumpą tą kotą pasilikau- gal daugiau lapijos būčiau sulaukus wub.gif
va tokia mano patirtis...
nu ir prirašiau doh.gif
Atsakyti
Mano difenbachija turi 3 lapus sad.gif Kai tik isauga ketvirtas, apatinis pagelsta ir nukrenta. Likusieji trys gyvuoja puikiai, kol neisauga vel ketyvirtas sad.gif jau tas stiebas ilgas gana, kokie 15cm, virsuje 3 lapai doh.gif

Kazkur perskaiciau, kad jei stiebas pasidaro ilgai - reikia nukirpt kazkaip blink.gif nelabai isivaidzuoju, ka daba daryt unsure.gif

Gal kas zino, kodel tie lapai krenta? Lygtais ir palaistyta, ir sviesos pakankama, ir ne ant skersvejo, ir patresiu, ale vis tiek ji man daugiau nei 3 lapus neataugina verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2006 09 06, 17:53)
Mano difenbachija turi 3 lapus sad.gif Kai tik isauga ketvirtas, apatinis pagelsta ir nukrenta. Likusieji trys gyvuoja puikiai, kol neisauga vel ketyvirtas sad.gif jau tas stiebas ilgas gana, kokie 15cm, virsuje 3 lapai  doh.gif

Kazkur perskaiciau, kad jei stiebas pasidaro ilgai - reikia nukirpt kazkaip  blink.gif nelabai isivaidzuoju, ka daba daryt  unsure.gif

Gal kas zino, kodel tie lapai krenta? Lygtais ir palaistyta, ir sviesos pakankama, ir ne ant skersvejo, ir patresiu, ale vis tiek ji man daugiau nei 3 lapus neataugina  verysad.gif

Gal nepatinka jai pas tave schmoll.gif Pas mane difenbachijos irgi kažko nelabai nori augti g.gif Dabar labai sunkiai lapus skleidžia, net viduj kitas auga, o tas dar neišsuktas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2006 09 06, 17:58)
Gal nepatinka jai pas tave schmoll.gif  Pas mane difenbachijos irgi kažko nelabai nori augti g.gif Dabar  labai sunkiai lapus skleidžia, net viduj kitas auga, o tas dar neišsuktas. ax.gif

Pas mane pavasari labai gerai skleide, dabar vat dar vienas, ale sakau, maksimum gali buti 3 vienu metu lotuliukas.gif Daugiau nesugyvena, apatinis numirsta g.gif
Atsakyti
QUOTE(Frosted @ 2006 09 06, 18:01)
Pas mane pavasari labai gerai skleide, dabar vat dar vienas, ale sakau, maksimum gali buti 3 vienu metu  lotuliukas.gif Daugiau nesugyvena, apatinis numirsta  g.gif

Jei sugalvosi pjauti, palauk pavasario. 4u.gif Pavasarį geriau prigyja. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2006 09 06, 18:03)
Jei sugalvosi pjauti, palauk pavasario. 4u.gif Pavasarį geriau prigyja. 4u.gif

O kaip pjauti? g.gif Ka palikti? Sakneles ar virsuneles? smile.gif Bo busiu po to kaip meska toje pasakoje, kur ropes ir grikius sejo lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frosted: 06 rugsėjo 2006 - 18:43
QUOTE(Frosted @ 2006 09 06, 19:43)
O kaip pjauti?  g.gif Ka palikti? Sakneles ar virsuneles? smile.gif Bo busiu po to kaip meska toje pasakoje, kur ropes ir grikius sejo  lotuliukas.gif

Viršūnę nupjauni, palikdama žemiau lapų kelis narelius, ir merki į vandenį. Po kokio mėnesiuko turėtum turėti naujas šakneles thumbup.gif o tada jau į žemę sodini. 4u.gif apatinę dalį gali išmesti. (Jei labai gaila mesti, gali pasilikti ir ją, gal dar kur nors ką nors išleis lotuliukas.gif ).
Atsakyti
puslapis
Atsakyti