Įkraunama...
Įkraunama...

Difenbachija

QUOTE(Žaliaakė @ 2006 05 04, 15:21)
Oho! 6 metus?! Aš ją auginti pradėjau tik prieš metus  g.gif

na gal kitom ir jaunesnės žydi,bet mano tai senutė ax.gif
nors kai padėjau ant palangės šviesoje tai tada jinai nustebino savo žiedeliais ax.gif
Atsakyti
prazydo pas mus ofise lapuotis ir manau kad cia difenbachija, o gal ir ne 4u.gif

user posted image
Atsakyti
taip ir mano taip pat žydėjo bigsmile.gif ir netgi du žiedai buvo thumbup.gif
Atsakyti
Koks idomus pavadinimas, vos galiu istarti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
mirksiukas.gif
QUOTE(Žaliaakė @ 2006 04 28, 13:15)
Aš turiu dviejų rūšių difenbachijas. Viena tamsiais lapais, kita šviesiais. Skaičiau, kad jos nemėgsta tiesioginių saulės spindulių... Tiesa, nemaniau, kad jos žydi...

Difenbachijų yra daug veislių(išvestų žmogaus) ir rušių(auganciu gamtoje).Senais laikais mano tropinių augalų kolekcijoje buvo keliolika pavadinimų difenbachijų smile.gif
Pietinė saulė tikrai gali bėdos pridaryti(apdegint lapus)...Del žydėjimo-difenbachijos formuoja žiedus 2 atvejais:arba jai labai gerai,arba mirtį pajunta...pavasariop,po žieminio košmaro(šviesos stygius,sausas oras,perliejimas/perdžiūvimas ar žema temperatūra).Kartais reikia pulti gelbėt gėlę,o ne žiedais džiaugtis... mirksiukas.gif
Zydėti gali nepriklausomai nuo amziaus...
Atsakyti
blink.gif tai negi numirs mano gėlytė doh.gif nes kažko tikrai suprastėjus atrodo g.gif
blush2.gif nors dar nepersodinta,gal todėl g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintaras Klimaitis @ 2006 05 27, 17:23)
mirksiukas.gif
Difenbachijų yra daug veislių(išvestų žmogaus)  ir rušių(auganciu gamtoje).Senais laikais mano tropinių augalų kolekcijoje buvo keliolika pavadinimų difenbachijų smile.gif
Pietinė saulė tikrai gali bėdos pridaryti(apdegint lapus)...Del žydėjimo-difenbachijos formuoja žiedus 2 atvejais:arba jai labai gerai,arba mirtį pajunta...pavasariop,po žieminio košmaro(šviesos stygius,sausas oras,perliejimas/perdžiūvimas ar žema temperatūra).Kartais reikia pulti gelbėt gėlę,o ne žiedais džiaugtis... mirksiukas.gif
Zydėti gali nepriklausomai nuo amziaus...

O mano vienoj gėlių knygoje parašyta, kad jos žydi žiemą palaikius žemesnėje nei 15 C t. Kažin ar tiesa?
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2006 05 27, 18:27)
blink.gif tai negi numirs mano gėlytė doh.gif nes kažko tikrai suprastėjus atrodo g.gif
blush2.gif nors dar nepersodinta,gal todėl g.gif

Taviškė per daug graži, kad mirtų, gelbėk. Nors šakelę naują "užsiflensuok" doh.gif , jei ką!
Atsakyti
QUOTE(VUL @ 2006 05 27, 22:46)
O mano vienoj gėlių knygoje parašyta, kad jos žydi žiemą palaikius žemesnėje nei 15 C t. Kažin ar tiesa?

Taviškė per daug graži, kad mirtų, gelbėk. Nors šakelę naują "užsiflensuok" doh.gif , jei ką!

gali būti,kad ir nuo žemesnės temperatūros priklauso,nes mano ant palangės stovėjo ax.gif

o vaikų tai labai daug ant jos,sakiau vieną reiks atskirai pasisodinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2006 05 28, 12:34)
gali būti,kad ir nuo žemesnės temperatūros priklauso,nes mano ant palangės stovėjo ax.gif

o vaikų tai labai daug ant jos,sakiau vieną reiks atskirai pasisodinti ax.gif

Bet kurį gyvą daiktą,tiek žmogų,tiek augalą,jam begyvenant,veikia daugybė aplinkos faktorių...Kas ir kada konkretaus gyvo organizmo(šiuo atveju-difenbachijos)gyvenime "sugros falš natą",pasakyti nėra taip lengva net neblogai jį pažįstant...O jei tos gėlytės "visas gyvenimo orkestras-neprofesionalūs muzikantai?" mirksiukas.gif
Atsakyti
aš tai turiu difenbachija, pirmiau ji tokia nabagė buvo, kažkokia kaip serganti, o dabar išbujojo, ech kaip gražu žiūrėti wub.gif
Atsakyti
Dar viena kolegė papasakojo tokį dalyką, kad difenbachijų negalima laikyti šalia kitų gėlių, nes jos išskiria kažkokias lyg sulis, lyg kvapą ar energiją ir ta kita šalia esanti gėlytė pamažu miršta. Ar kas pastebėjot tai? Mat ši gražuolė nemėgsta šalia esančių konkurentų.
Atsakyti
QUOTE(allegro @ 2006 06 10, 10:33)
Dar viena kolegė papasakojo tokį dalyką, kad difenbachijų negalima laikyti šalia kitų gėlių, nes jos išskiria kažkokias lyg sulis, lyg kvapą ar energiją ir ta kita šalia esanti gėlytė pamažu miršta. Ar kas pastebėjot tai? Mat ši gražuolė nemėgsta šalia esančių konkurentų.

g.gif kažkaip nieko tokio nepastebėjau g.gif nors dabar kuris laikas jinai viena stovi g.gif
Atsakyti