smale, as naudoju selgos sokoladinius.
QUOTE(Sonatina @ 2007 04 06, 10:33)
1. Mama_Tania, sausainiai bus išspaudžiami, bet dėl recepto dar blaškausi...
Mieles tikrai gali naudoti ir sausas - taip pat išmaišyk, kaip ir šviežias. Sausų mielių tada reikėtų apie 1,5 a. š. Dėl kildinimo - tiesiog stebėk, kada tešla pakils daugiau nei dvigubai...
Cukatai - tai cukruoti vaisių gabaliukai arba cukruotos apelsinų ar citrinų žievelės... Maximose būna daržovių skyriuje šaldytuvuose plastmasinėse dėžutėse cukruotų vaisių gabaliukų, kuriuos aš čia ir naudojau... 2. O tu galvoji dvigubą porciją padalint į tris pyragus? 3. Be to, aš buvau sunėrusi po dvi formeles vieną į kitą, kad būtų tvirčiau... Ar tu turi tris po dvi? Gal tikrai išskirstyk dvigubą porciją į tris ir jos gausis normalaus dydžio, nes man iškilo tai beprotiškai... Manau 9 + 10 cm aukščio turėtų būti kaip tik... Tešlos, man regis, dėjau iki pačios formelės viršaus... Tiksliau tešlą padalinau į dvi dalis ir kiek gavosi, tiek...
Smagu, kad formas taip greitai gavai, nes visai neseniai kažkuri mergina skundėsi, kad labai ilgai negauna...
Ta balta masė ant vištos - kokoso drožlės Tiesiog vištą aptepiau pašildytu abrikosų ar apelsinų džemu ir apibarsčiau kokosais O tie kiaušiniai - tai tiesiog pirktiniai saldainiai (riešutai glajuje)
Mieles tikrai gali naudoti ir sausas - taip pat išmaišyk, kaip ir šviežias. Sausų mielių tada reikėtų apie 1,5 a. š. Dėl kildinimo - tiesiog stebėk, kada tešla pakils daugiau nei dvigubai...
Cukatai - tai cukruoti vaisių gabaliukai arba cukruotos apelsinų ar citrinų žievelės... Maximose būna daržovių skyriuje šaldytuvuose plastmasinėse dėžutėse cukruotų vaisių gabaliukų, kuriuos aš čia ir naudojau... 2. O tu galvoji dvigubą porciją padalint į tris pyragus? 3. Be to, aš buvau sunėrusi po dvi formeles vieną į kitą, kad būtų tvirčiau... Ar tu turi tris po dvi? Gal tikrai išskirstyk dvigubą porciją į tris ir jos gausis normalaus dydžio, nes man iškilo tai beprotiškai... Manau 9 + 10 cm aukščio turėtų būti kaip tik... Tešlos, man regis, dėjau iki pačios formelės viršaus... Tiksliau tešlą padalinau į dvi dalis ir kiek gavosi, tiek...
Smagu, kad formas taip greitai gavai, nes visai neseniai kažkuri mergina skundėsi, kad labai ilgai negauna...
Ta balta masė ant vištos - kokoso drožlės Tiesiog vištą aptepiau pašildytu abrikosų ar apelsinų džemu ir apibarsčiau kokosais O tie kiaušiniai - tai tiesiog pirktiniai saldainiai (riešutai glajuje)
už atsakymą,
1. gal galėsi įmest receptuką, kurį išrinksi, nes greičiausiai tik rytoj kepsiu viską būtų man lengviau
2. ne, aš galvojau tiksliai pagal receptą daryti, manai bus per mažai? nes aš noriu iškept 2 pyragus
3. ne, aš bendrai turiu tik 3 popierines formeles (daugiau neturėjo parduotuvėj), tada aš gal kėpsiu viena po 2, o viena iš vienos išeis?
a, supratau, turėsiu iš dvigubos normos iškepti 2 pyragus? teisingai? ar kažką vėl supainiojau?
smale, folijos ar kepimo popieriaus reikia tam, kad paruoštą tortą galėtum išimti iš tortinės Sausainius ir aš naudoju Selgos šokoladinius
mamushka
Spurgita
Mama_Tania, greičiausiai darysiu pagal šį receptą:
Apelsininiai sausainiai
2 puodeliai miltų
1/2 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
1/2 puodelio cukraus
1/4 puodelio kreminės varškės
3 v. š. minkšto sviesto
1 kiaušinio baltymas
2 v. š. tarkuotos apelsino žievelės
Glajui
1 1/2 puodelio cukraus pudros
3 v. š. apelsinų sulčių
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje mikseriu vidutiniu greičiu išmaišyti cukrų, varškę ir sviestą iki purumo. Įmaišyti kiaušinio baltymą ir apelsino žievelę. Nedideliu greičiu įmaišyti miltus. Tešlą suvynioti į plėvelę ir šaldyti 2 val. Orkaitę įkaitinti iki 180º C. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti 5 mm storio tešlos lakštą ir išpjauti sausainius. Kepti apie 10 min., kol gražiai pagels. Sausainius visiškai ataušinti. Glajui sumaišyti cukraus pudrą ir apelsinų sultis. Aptepti sausainius.
P. S. na va, jau iškepiau Labai simpatiški ir aromatingi sausainiai
Aš recepte rašiau, kad iš dariau iš dvigubos porcijos ir man gavosi 2 dideli pyragai Tad tu jau pati spręsk, kiek tau reikia pyragų
mamushka
Spurgita
Mama_Tania, greičiausiai darysiu pagal šį receptą:
Apelsininiai sausainiai
2 puodeliai miltų
1/2 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
1/2 puodelio cukraus
1/4 puodelio kreminės varškės
3 v. š. minkšto sviesto
1 kiaušinio baltymas
2 v. š. tarkuotos apelsino žievelės
Glajui
1 1/2 puodelio cukraus pudros
3 v. š. apelsinų sulčių
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje mikseriu vidutiniu greičiu išmaišyti cukrų, varškę ir sviestą iki purumo. Įmaišyti kiaušinio baltymą ir apelsino žievelę. Nedideliu greičiu įmaišyti miltus. Tešlą suvynioti į plėvelę ir šaldyti 2 val. Orkaitę įkaitinti iki 180º C. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti 5 mm storio tešlos lakštą ir išpjauti sausainius. Kepti apie 10 min., kol gražiai pagels. Sausainius visiškai ataušinti. Glajui sumaišyti cukraus pudrą ir apelsinų sultis. Aptepti sausainius.
P. S. na va, jau iškepiau Labai simpatiški ir aromatingi sausainiai
Aš recepte rašiau, kad iš dariau iš dvigubos porcijos ir man gavosi 2 dideli pyragai Tad tu jau pati spręsk, kiek tau reikia pyragų
QUOTE(Sonatina @ 2007 04 06, 13:01)
Aš recepte rašiau, kad iš dariau iš dvigubos porcijos ir man gavosi 2 dideli pyragai Tad tu jau pati spręsk, kiek tau reikia pyragų
nupirkau tokias aliuminines formeles saldainiams
bet taip ir nerandu, pagal kokį receptą tuos saldainius kept
(bet vos pirštas lenda, kokios jos mažos)
QUOTE(Sonatina @ 2007 04 06, 13:24)
be tavęs, kaip be rankų o galiu (bon-bon su cukatomis) vietoj apelsininio (citrininio) likerio dėti kiaušinių ( tik tokį ir turiu)
Sonatina,jeigu persikų pyragą su migdolais kepčiau silikoninėje kekso formoje, tai persikus dėti dugne ?
Labai džiaugiuos ,kad tęsi temą,viską dabar gaminu pagal tave ,tik ataiskaitų nepateikinėju
Labai džiaugiuos ,kad tęsi temą,viską dabar gaminu pagal tave ,tik ataiskaitų nepateikinėju
Mano namai vel kvepia pyragu 'Obuoliu ruduo'
Sonatina, noriu Velykų rytą turėt šiltų itališkų bandelių. kas bus , jei tešlą pasidarysiu vakare? Lyg rašei, kad galim laikyt šaldytuve per naktį
Pas mane į šaldytuvą kątik nukeliavo varškinis tinginys. Jeigu bus skanus, dar vieną velykom padarysiu
Mielos kulinares,
Visas su ateinanciomis Velykomis. bukit laimingos, nepersivalgykit ir dziaukites sia svente su visa seima
Visas su ateinanciomis Velykomis. bukit laimingos, nepersivalgykit ir dziaukites sia svente su visa seima
Norėjau pasiteirauti dėl torto "Marsas". Gal Sonatina galėtum smulkiau papasakoti kaip planuoji gaminti cheescak'a? Ar produktus naudosi lygiai tokius pačius - tik skirtumas, kad kepsi jį? ar vietoj varškės naudosi ką nors kitą? o vaisių piure naudosi iš šviežių ar konservuotų vaisių? Domiuosi, nes man reikia tortą pagaminus jį parvežti į klaipėdą neištirpus - tai bijau, kad jei darysiu įprastinš "marsą" jis patiž kol parvešiu, o jei bus keptas variantas - tai bus lengviau pervežti? Ar aš neteisi? patarkit man