Sonatina, tiesiog tau norėjau labai padėkoti, nes vos sumastau, kad šeimai noriu paruošt ką nors ne iš savo repertuaro - visad einu į tavo skyrelį.
Ką išbandžiau neišvardinsiu - labai daug. Ir tikrai labai skanūs patiekalai.
Vienintelis kas man nepatiko - tortas marsas. Man per saldu, kas mėgsta saldžiai gyrė, kas nemėgsta - subtiliai mažai valgė. Gal galėtum kažkur pažymėt, kad tai labai saldus tortas. Kad kitos kam nepatinka labai saldūs patiekalai jo ir nedarytų.
O patys pačiausi tavo patiekalai (visa šeima gali tai valgyt keletą dienų iš eilės ir nepabosta) tai makaronų lizdeliai ir itališkos salotos. Dar kartą dėkui už tavo receptukus
Braškės su kremu
4 porcijos
Kremas
1 ½ a. š. želatinos
1 puodelis riebios grietinėlės
½ puodelio cukraus
1 puodelis grietinės
1 a. š. vanilės ekstrakto
Želatiną, grietinėlę ir cukrų sudėti į nedidelį puodą. Pabrinkinti kelias minutes, o tada pakaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukrus ir želatina visiškai ištirps. Grietinę sudėti į plakimo indą. Plakant mažiausiu greičiu iš lėto supilti karštą grietinėlę ir vanilę. Plakti tik tol, kol gausis vientisa masė. Supilti paruoštą kremą į formeles ar desertinius indelius ir pašaldyti kelias valandas.
Braškės
Nuplauti 250 g braškių ir supjaustyti riekėmis. Pabarstyti keliais šaukštais cukraus (pagal braškių rūgštumą ir skonį) ir ½ val. palaikyti kambario temperatūroje, karts nuo karto pamaišant. Tada uždengti ir laikyti šaltai. Sustingusį kremą patiekti su paruoštomis braškėmis.
P. S. puodelis - 237 ml. Cukraus į kremą galima berti ir mažiau, ypač jei braškės prinokusios ir saldžios...
QUOTE(Sonatina @ 2007 06 06, 08:14)
Aš pati perku tik Marijampolės pieno konservų kondensuotą:
Tai kad lyg sita ir pirkau.. bent siuo metu sita saldytuve turiu.... na dar syki gal pabandysiu....
AČIŪ Sonatina
QUOTE(Sonatina @ 2007 06 06, 14:57)
Braškės su kremu
Va čia tai skanumas kurį manau dažnai darysiu kai prasidęs braškės sode,nes neturiu kur jų dėti ( o pasodinta tai tikrai nedaug) na nevalgome mes jų o ir nebešaldysiu tiek,nes dar dabar turiu
Dariau Varškinį tinginį- visa ta masė gavosi labai skani, bet jis man visiškai nesustingo Ir liko toks pats beveik kaip ir tik ką išmaišius Tiesa, vietoj razinų ir abrikosų dėjau braškes ir konservuotus persikus, tai jaučiu, kad čia ir bus tai, dėl ko viskas nesigavo
Ar kam nors dar buvo taip, kad Varškinis tinginys nesustingo?
Ar kam nors dar buvo taip, kad Varškinis tinginys nesustingo?
QUOTE(Finna @ 2007 06 07, 20:14)
Dariau Varškinį tinginį- visa ta masė gavosi labai skani, bet jis man visiškai nesustingo Ir liko toks pats beveik kaip ir tik ką išmaišius Tiesa, vietoj razinų ir abrikosų dėjau braškes ir konservuotus persikus, tai jaučiu, kad čia ir bus tai, dėl ko viskas nesigavo
Ar kam nors dar buvo taip, kad Varškinis tinginys nesustingo?
Ar kam nors dar buvo taip, kad Varškinis tinginys nesustingo?
Buvo, kai vietoj sviesto idejau augaliniu riebalu ir sviesto misini.
Na as taip pat vakar vel bandziau daryti varskini tingini, tik kaip sonatina patare dejau maziau sviesto, mazdaug tik ~60 g. Paragauvau bedarydama ta mase tai skani gavosi, o siandiena vakare ragausime sustingusi .. Tiesa ir man sustingo ne per kiekciausiai, bet tik delto kad mazai sviesto
Finna manau tau nesustingo tikrai ne del vaisiu, kadangi ir pati Sonatina si tingini gamino su braskemis ir persikais. Manau greiciau cia sviesto kalte..
Finna manau tau nesustingo tikrai ne del vaisiu, kadangi ir pati Sonatina si tingini gamino su braskemis ir persikais. Manau greiciau cia sviesto kalte..
Taip finna kad kuo geriau sustingtų reikia pirkti didesnio riebumo sviestą,bet ne mišinį.Nes juk kuo riebesnis tuo jis kietesnis
O šiaip manau kad galima truputuką ir želatinos įdėti,tuomet tikrai rezultatas geras bus.Nes kai kitą kartą gaminsiu tai tikrai dėsiu,kad labiau sustingtų
O šiaip manau kad galima truputuką ir želatinos įdėti,tuomet tikrai rezultatas geras bus.Nes kai kitą kartą gaminsiu tai tikrai dėsiu,kad labiau sustingtų
QUOTE(Kaliteja @ 2007 06 08, 09:47)
Taip finna kad kuo geriau sustingtų reikia pirkti didesnio riebumo sviestą,bet ne mišinį.Nes juk kuo riebesnis tuo jis kietesnis
O šiaip manau kad galima truputuką ir želatinos įdėti,tuomet tikrai rezultatas geras bus.Nes kai kitą kartą gaminsiu tai tikrai dėsiu,kad labiau sustingtų
O šiaip manau kad galima truputuką ir želatinos įdėti,tuomet tikrai rezultatas geras bus.Nes kai kitą kartą gaminsiu tai tikrai dėsiu,kad labiau sustingtų
ir butinai parasyk kaip sekes, nes as galvoju gal net visa dali sviesto galima pakeisti zelatina? tik ar skonis nenukentes..
QUOTE(Bransha @ 2007 06 08, 09:56)
ir butinai parasyk kaip sekes, nes as galvoju gal net visa dali sviesto galima pakeisti zelatina? tik ar skonis nenukentes..
Manau kad didelės įtakos skoniui neturėtų būti nes juk varškė tai skanu,o želatinas tai jokio skonio nesuteikia
Kai pamėginsiu parašysiu,nes vasarą geriau kai tinginys truputuką tvirtesnis
QUOTE(Kaliteja @ 2007 06 08, 09:47)
Taip finna kad kuo geriau sustingtų reikia pirkti didesnio riebumo sviestą,bet ne mišinį.Nes juk kuo riebesnis tuo jis kietesnis
O šiaip manau kad galima truputuką ir želatinos įdėti,tuomet tikrai rezultatas geras bus.Nes kai kitą kartą gaminsiu tai tikrai dėsiu,kad labiau sustingtų
O šiaip manau kad galima truputuką ir želatinos įdėti,tuomet tikrai rezultatas geras bus.Nes kai kitą kartą gaminsiu tai tikrai dėsiu,kad labiau sustingtų
reikia pirkti tikrą sviestą (82 proc. riebumo), o ne tepų mišinį.
man varškinis tinginys labai tvirtas gavos. gal ne pakankamai šaldytuve šalta?
šiaip nelabai įsivaizduoju želatinos tinginy man kaip tik atrodo, kad želatina padarys jį minkštesnį, nes sausainiai gali labiau ištežti ir varškė minkštesnė bus.
su želatinu konsistensija tokiu oru labiau panaši gali būt į tortą, o ne tinginį.
QUOTE(Kaliteja @ 2007 06 08, 10:04)
Manau kad didelės įtakos skoniui neturėtų būti nes juk varškė tai skanu,o želatinas tai jokio skonio nesuteikia
želatinas atskiedžia skonį suniveliuoja, kaip sakoma. tai gali tiesiog mažiau saldu būt. aišku, jei tu jos daugiau ketini dėt.