Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 9

QUOTE(Bransha @ 2007 06 05, 09:37)
na jus taip visos giriat giriat, tai as jau kad gundaus pabandyti taip pat ta tinginuka  ax.gif 
tik va kad tas derinukas varske+sviestas man nelabai.. o gal kas paaiskintu kam tas sviestas reikalingas? gal be jo butu galima apsieiti? arba pakeisti ji kazkuo?  unsure.gif


Manau, reikalingas tam, kad geriau sustingtu (tvirciau). O ko jus to derinuko nemegstat? Gaunasi tikrai skani mase ir to sviesto nesijaucia... Jei labai bijot, galit sviesto kieki pamazint. Nors as nieko tame recepte nekeisciau, jis tikrai labai vykes thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 06 05, 09:42)
Manau, reikalingas tam, kad geriau sustingtu (tvirciau). O ko jus to derinuko nemegstat? Gaunasi tikrai skani mase ir to sviesto nesijaucia... Jei labai bijot, galit sviesto kieki pamazint. Nors as nieko tame recepte nekeisciau, jis tikrai labai vykes  thumbup.gif


drinks_cheers.gif tikrai to sviesto visai nesijaučia thumbup.gif va šiandien kaip tik valgom iš pat ryto tongue.gif na labai labai skanus, o kadangi dariau su braškėm bei vyšniom tai dar ir gaivus wub.gif todėl kuo puikiausiai tinka tokią karštą dieną thumbup.gif
Atsakyti
o aš vakar iškepiau rabarbarų-braškių pyragą - pavyko labai gerai, bet mūsų šeimai - persaldus - toks tikras klasikinis angliškas skonis - labai saldu su rūgštele - tikrai skanu - tik mums persaldu.
Atsakyti
QUOTE(Bransha @ 2007 06 05, 09:37)
na jus taip visos giriat giriat, tai as jau kad gundaus pabandyti taip pat ta tinginuka  ax.gif 
tik va kad tas derinukas varske+sviestas man nelabai.. o gal kas paaiskintu kam tas sviestas reikalingas? gal be jo butu galima apsieiti? arba pakeisti ji kazkuo?  unsure.gif


Na as taip pat nemegstu to derinuko - varske + sviestas, taigi visgi man gavosi per riebu ir sviestas man jautesi, na o MB sake thumbup.gif skanu smile.gif, taigi ir as mastau kuo butu galima ta sviesta pakeisti? Gal kokiu nors kremu, grietinele su standikliu, zelatina..? Gal Sonatina ka nors patartu? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JaNNeTe: 05 birželio 2007 - 10:42
QUOTE(Bransha @ 2007 06 05, 08:37)
na jus taip visos giriat giriat, tai as jau kad gundaus pabandyti taip pat ta tinginuka  ax.gif 
tik va kad tas derinukas varske+sviestas man nelabai.. o gal kas paaiskintu kam tas sviestas reikalingas? gal be jo butu galima apsieiti? arba pakeisti ji kazkuo?  unsure.gif


zinok gaunasi viskas gerai thumbup.gif sviesto nesijaucia,o jis sukietina viska...gaminau sita tinginuka savo gimtadieniui,tai visi labai gyre-draugai lekste prie saves pasistate ir dorojo lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labas,

šiek tiek atsitraukusi buvau nuo šios temos,nes nestuke.gif pradžioj nesinorėjo žiūrėt į patiekalus.Bet vakar gaminau lašišą su medaus- garstyčių glazūra. Buvo labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
user posted image

Trupininis pyragas su varške ir rabarbarais

2 1/2 puodelio miltų
2 puodeliai avižinių dribsnių
1 puodelis rudojo cukraus
1 puodelis minkšto sviesto ar margarino
1/2 a. š. druskos
1/2 a. š. sodos

500 g kreminės varškės
3 kiaušiniai
3/4 puodelio cukraus
1 a. š. vanilės
2 puodeliai smulkiai supjaustytų rabarbarų

Orkaitę įkaitinti iki 180º C. 40 x 30 x 2,5 cm dydžio kepimo skardą ištepti riebalais ar iškloti kepimo popieriumi.
Miltus, avižinius dribsnius, sviestą, druską ir sodą sumaišyti mikseriu ar tiesiog pirštais, kol susidarys trupiniai. Apie 4 puodelius gautų trupinių supilti į skardą ir prispausti.
Varškę išplakti su cukrumi ir vanile, kol cukrus ištirps. Įmušti kiaušinius ir nedideliu greičiu išmaišyti iki vientisos masės. Įmaišyti rabarbarus. Varškės masę lygiu sluoksniu supilti į skardą. Ant viršaus paskleisti likusius trupinius ir lengvai prispausti.
Kepti 40 – 50 min., kol varškės masė sustandės. Ataušinti apie 30 min., o tada uždengti ir pašaldyti mažiausiai 3 val.

P. S. puodelis - 237 ml. Kartu su rabarbarais įmaišiau ir puodelį supjaustytų braškių rolleyes.gif Tikrai nesudėtinga ir skanu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2007 06 05, 13:30)

Trupininis pyragas su varške ir rabarbarais



Jau matau kaip 'tinstu' nuo pyragu... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Comma @ 2007 06 05, 15:36)
Jau matau kaip 'tinstu' nuo pyragu... lotuliukas.gif

agha, mano dietos irbi visos baiges ties sios temos atradimu lotuliukas.gif
tik as tinstu ne tik nuo pyragu bet ir nuo apkepu visokiu, bandeliu ir t.t. doh.gif lotuliukas.gif
ir nauja receptuka iskart atsispausdinau 4u.gif aviziniai dribsniai ir rabarbarai thumbup.gif
jau uzuodziu, kaip skanu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2007 06 05, 15:30)
Trupininis pyragas su varške ir rabarbarais

ax.gif o kuom galima pakeist rabarbarus, visgi pas mus mieste jų neradau doh.gif

ax.gif o gal ir avižinius dribsnius kuom galima? nes bijau su jais kepti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 06 05, 14:45)
ax.gif o kuom galima pakeist rabarbarus, visgi pas mus mieste jų neradau doh.gif

ax.gif o gal ir avižinius dribsnius kuom galima? nes bijau su jais kepti ax.gif


Na, Mama Tania, drasiau bigsmile.gif bigsmile.gif 4u.gif jau tiek visko isbandzius esi, tai jau dribsniu tikrai nebijok biggrin.gif
Butinai kepsiu ir as. drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 06 05, 15:45)
ax.gif o kuom galima pakeist rabarbarus, visgi pas mus mieste jų neradau doh.gif

ax.gif o gal ir avižinius dribsnius kuom galima? nes bijau su jais kepti ax.gif

Tai gal tu kitą receptą pasirink, jei pagrindinius dalykus nori pakeist biggrin.gif
Atsakyti