dariau tortą su avietėm "namelis", tai skonis super gavosi. ale va išvaizda... kažkaip man labai viskas atskirai buvo. biskvitas sau, vidus sau... tiesa tik poto kai jau susukau į foliją, pastebėjau kad dar stovi nepanaudotos apelsinų sultys (nesulaisčiau biskvito), bet ar tik tame esmė?
tiesa, avietes pakeitė braškės
QUOTE(Sonatina @ 2007 04 05, 09:20)
Dariau vakar šituos, ir man ir vyrui labai patiko labai ačiū
šiandien kepiau rabarbarų pyragą.. mmm, super
Sonatina, o gal ir kitos mergaitės, pasakykit, kas galėjo nutikti.
Na, jau 100 kartų kepiau "Obuolių ruduo" (perskaičiavau, na gal 97 kartus vis dėlto ), o šį kartą kažkoks nesusipratimas... viršus čiki piki... traškūs baltymai... mmm... o išėmiau iš formos... prapjoviau... ir pasipylė upeliukas obuolių sulčių žiūriu net ir šonai pyrago jau peršlapę... jau kaip susinervinau... juk pyragas buvo tėvo dienai skirtas.. aišku tėtis lapsėjo ir šlapoką pyragą, bet ar tai tikrai obuoliai galėjo būti kalti, ar aaš ką ne taip primakliavojau..
Iki vakaro aišku jau ir pamirštas buvo tas pyragas o man ramybės neduoda kaip bus kitą kartą, ar dabar geriau palaukti lietuviškų obuolių..
Na, jau 100 kartų kepiau "Obuolių ruduo" (perskaičiavau, na gal 97 kartus vis dėlto ), o šį kartą kažkoks nesusipratimas... viršus čiki piki... traškūs baltymai... mmm... o išėmiau iš formos... prapjoviau... ir pasipylė upeliukas obuolių sulčių žiūriu net ir šonai pyrago jau peršlapę... jau kaip susinervinau... juk pyragas buvo tėvo dienai skirtas.. aišku tėtis lapsėjo ir šlapoką pyragą, bet ar tai tikrai obuoliai galėjo būti kalti, ar aaš ką ne taip primakliavojau..
Iki vakaro aišku jau ir pamirštas buvo tas pyragas o man ramybės neduoda kaip bus kitą kartą, ar dabar geriau palaukti lietuviškų obuolių..
Aviečių ir bananų šarlotė
1/2 puodelio cukraus
1 a. š. vanilės
2 sunokę bananai
~ 500 g šviežių aviečių
biskvitas ir damų piršteliai
1 puodelis riebios grietinėlės
vanilinis padažas - kremas
Sumaišyti 1/3 puodelio cukraus su ¼ puodelio vandens nedideliam puode. Uždengti ir užvirinti. Pavirti uždengus 1 minutę. Atidengti ir leisti praaušti. Įmaišyti ½ a. š. vanilės. Bananus supjaustyti 0,5 cm storio riekėmis ir sumaišyti su išvirtu vaniliniu sirupu.
Kelis šaukštus aviečių sutrinti šakute ir sumaišyti su šaukšteliu cukraus. Bananus nuvarvinti, sirupo neišpilti.
Vidines damų pirštelių puses aptepti bananiniu sirupu. Ant lėkštės dėti vieną biskvitą, jį sudrėkinti sirupu ir apjuosti 23 cm skersmens torto forma. Tarp biskvito ir formos sienelių sudėti sudrėkintus damų pirštelius. Apatinį biskvitą aptepti sutrintomis avietėmis. Ant viršaus užtepti pusę ataušinto vanilinio kremo. Ant viršaus paskleisti ¾ puodelio aviečių.
Grietinėlę išplakti su 1 v. š. cukraus ir ½ a. š. vanilės iki standumo. Pusę grietinėlės užtepti ant aviečių.
Uždėti antrą biskvito lakštą ir apšlakstyti likusiu bananiniu sirupu. Užtepti likusį vanilinį kremą ir ant viršaus sudėti bananų riekeles. Aptepti likusia grietinėle. Ant viršaus išdėlioti likusias avietes. Šaldyti 4 5 val.
P. S. labai gaivus, lengvas ir skanus tortas Avietes naudojau šaldytas, todėl viršutiniam sluoksniui jas sumaišiau su glajumi tortams Manau, kad tiktų ir želė tortams, o jei avietės šviežios - tai ir visai nieko nereikėtų Biskvitą ir pirštelius iškepiau pagal Mišelės receptą, kurį čia jau įdėjo buzhiukas
Ir aš susigundžiau pasidaryti varškinį tinginį Žiūriu, kad kas antras postas čia apie jį O aš dar kažkaip nei karto jo nebandžiau daryt Eisiu į parduotuvę produktų ir reiks žiūrėt kas čia per stebuklas, taip visos giriat
siandien taip uzsimaniau kokio pyrago su persikais--o vyro broliui reikejo kompiuterio,tai ant greituju nusirasiau pyrago su varske ir persikais recepta....nu labai skanu---visi isgyre, o ir nufotografuot jau nebeliko ka
merginos - gelbėkite neišmanėlę - niekada rabarbarų pyragams nenaudojau - o juo lupti reikia ar ne? padėkit - nes tešlą jau užminkiau ir nežinau ką daryti
QUOTE(editam @ 2007 06 04, 21:07)
merginos - gelbėkite neišmanėlę - niekada rabarbarų pyragams nenaudojau - o juo lupti reikia ar ne? padėkit - nes tešlą jau užminkiau ir nežinau ką daryti
reikia lupti. jie labai lengvai nusilupa juostelem tokiom
niu ka mes bandom taip pat varškinį tinginį pasidaryti jau už kokių dešimt min, dėsiu į šaldiklį perskaičiau Finnos postą ir sumasčiau jog reiktu ir mums pagaminti abrikosų parduotuveje neradau tai darau su braškėm ir vyšniom
na atrodo labai skaniai beje labai šaunus gaunasi varškės kremas jei nedėti vaisių ir sausainių mano vaikas visą indą išlaižė kur plakiau varškė su sviestu ir cukrumi
dar kartą ačiū sonatina
na atrodo labai skaniai beje labai šaunus gaunasi varškės kremas jei nedėti vaisių ir sausainių mano vaikas visą indą išlaižė kur plakiau varškė su sviestu ir cukrumi
dar kartą ačiū sonatina
Ačiū Sonatina už skanutį Varškės tinginį. Vakar dariau iš pusės normos, kad greičiau susivalgytų. Skonis įspūdingas, visai nesijaučia sviestas. Sausainių dėjau iš akies, nes palaidnus turėjau, jų šiek tiek per mažai buvo, bet vistiek skonis super Ir varškės nepertrindėjau, o tiesiog iš karto sudėjau ir maišiau mikseriu. Žodžiu, greita ir laaaaaaaabai skanu
QUOTE(Filia @ 2007 06 05, 09:26)
Ačiū Sonatina už skanutį Varškės tinginį. Vakar dariau iš pusės normos, kad greičiau susivalgytų. Skonis įspūdingas, visai nesijaučia sviestas. Sausainių dėjau iš akies, nes palaidnus turėjau, jų šiek tiek per mažai buvo, bet vistiek skonis super Ir varškės nepertrindėjau, o tiesiog iš karto sudėjau ir maišiau mikseriu. Žodžiu, greita ir laaaaaaaabai skanu
na jus taip visos giriat giriat, tai as jau kad gundaus pabandyti taip pat ta tinginuka
tik va kad tas derinukas varske+sviestas man nelabai.. o gal kas paaiskintu kam tas sviestas reikalingas? gal be jo butu galima apsieiti? arba pakeisti ji kazkuo?