mums irgi varskinis tinginys labai patiko, jau kokius 4 sykius dareme ir super. Dabar greitai planuoju ji pasidaryti su braskemis. O varske pirkau visokia, ir svelniaja, ir tokia braskine, ir dar ir visus kartus labai gerai gavosi
o aš šiandien gaminau itališkas bandeles ir vištienos apkepą su ryžiais ir slyvomis - viskas - kaip ir visada pagal sonatinos receptus - gavosi labai skaniai
siandien ryzausi isbandyti BANDELES SU CINAMONU, teveliui rytdienai, bo zinau kad alpsta nuo vaikystes del tu bandeliu.. tai dievuleliau mano, kokios DIEVISKOS bandeles gavos! tiesa, labai abejojau, nes ne kart nebuvau bandzius mielines teslos, bet viskas pavyko puikiai! tiesa, puse bandeliu padariau tik su cinamonu, kita puse, dejau dar obuoliu koses su razinomis i vidu, gavosi taip pat puikiai aciu Sonatina
o dabar man, extremaliu isbandymu metas, kaip nesukirst visu iki tetes pasidorymo namuos jauciu kad teks nest is namu kudashiu, bo jau kvapas namuos vislioja - ner kur detis p.s. pabandysiu prisegti foto..
tokios foto gal nelabai kokybiskos, bet jei galetu jos perteikti kvapus - dievuleliau, apalptumet visos
Pasirodysiu ir aš Per šią savaitę mano kepti pyragai : Braškių-rabarbarų pyragas - įdaras dieviško skonio , valgiau ir valgiau . Obuolių pyragas su jogurtu ir trupiniais - gavosi labai didelis , bet prisėdus valgyti pasirodė labai mažas .
Šios dienos kepinys: Greitas pyragas su uogomis. Tikrai labai greitai padaromas ir dar greičiau suvalgomas .
Na ir anksčiau daryti šedevrai : Pyragas su varške ir persikais. Varškės tortas "Marsas".
visai netyčia pataikiau ant sonatinos receptų kai paskaitinėjau likau tikrai sužavėta dvi dienas sedejau prie pirmo psl. ir rinkausi patiekalus kurie patinka ir kuriuos mėgstam pasidėjau prieš save iš pradžiu mažą sąsiuvinį galvojau na kiek ten jų bus ... bet kai pradėjau skaityti tėko dusipirkti didelį sąsiuvynį - knygą ir pradėti darbą sužymėjau pusl. taip kaip sonatinos temos: UŽKANDŽIAI, SALOTOS, SRIUBOS IR T.T ir viską iš eilės rašiausi, norėjau kad receptai būtu visad po ranka ir nereiktu kas kart lysti į forumą na galvojau susirašysiu viską ir tik paskui gaminsiu ir bandysiu kas ir kaip, bet neištvėriau ... seilės tir ryjau rašydama receptus taigi mano knyga surašyta tik iki paukštienos patiekalų rytoj tesiu... o šiandien jau pabandžiau pasigaminti Kotletai su suflė kepurėlėmis mmm, gavosi nuostabiai labai skaniai su mažyliu ką tik pavalgėm
na dabar jau kasdien darysiu kažką naujo žadu išbandyti visus receptus, to labiau už kelių savaičių gryžta vyras iš jūros tai jau stebinsiu ji
beje aš nevalgau žuvies visai , ir niekad namie negaminau žuvį, vyras kiek praše sakiau eik į barą žuvies pavalgyt o pas sonatina radau tokių receptu kad nusprendžiau pasigaminti nu jau labai skaniai atrodė vyras bus nustebės o gal ir pati kokį gabaliuka paragausiu
taigi noriu labai labai padėkoti sonatinai už tai kad ji yra nors ir pati megstu gaminti ir man gerai ir skaniai gaunasi, tavo receptai visai kitokie ir čia yra daug naujovių o tobulinimuisi rybų nėra. tai kad dabar neabėjoju jog vyras ilgai į jūrą išplaukti negalės
Trečiadienį-ketvirtadienį (tikrai taip - dvi dienas!) kepiau daugiasluoksnį tortą. Paskaičiau originalų Mišelės post'ą: "ne pradedančiosioms". O aš gi būtent tokia, gyvenime nesu kepusi anei biskvito, anei apskritai ko daugiasluoksnio. Bet, kaip sakė glacee, akys bijo, rankos daro.
Nuostabus jausmas tat buvo, kepti kepti daryti daryti tiek visko naujo ir įdomaus: pirmąkart kepiau biskvitą, pirmąkart sėkmingai dariau kažką su želatina (anksčiau vis jos nepataikydavau - per mažai ir per mažai, nesustingsta. Arba, dar smgiau, susimeta į gumulėlius), pirmąkart kremą dariau irgi šiaip ,D Ir tai tiek daug pasitenkinimo teikė.
Aišku, išėjo netobulas. 2/3 vyšnių želė "pabėgo" iš formos. Grietinėlę perplakiau ir gavau naminį sviestą ,D (nėra to blogo,kas neišeitų į gera - tėvai sakė, kad skanus begaliniai tas sviestas, "skanesnis nei pirktinis"), teko greit bėgt į parduotuvę; plakdama antrą kartą, bijojau pasigamint dar sviesto, tai nepakankamai išplakiau, todėl kremas buvo per skystas ir labai taikėsi pabėgt iš tarp sluoksnių. Riešutinis sluoksnis buvo per storas, todėl sunkiai pjovėsi (užtat labai skanus, it kazinakas koks).
Kad ir kaip bebūtų, šeimyną tortą puikiai įvertino, valgė ausimis lapsėdami ir aikčiodami.
Nuostabus bandymas iš tiesų buvo, kadangi daug sužinojau. Praktika kitam kartui, taip sakant. Deja, nuotraukos neturiu, kadangi virtuvėje labai prastas apšvietimas, tad telefonas (t.y., fotoaparato imitacija) nesiteikė pakenčiamai fotografuoti.
Ačiū, Sonatina, kad tokius puikius receptus atrandi ir pasidalini.
Beje, daug ką iš čia esančių receptų gaminusi esu - kotletus su suflė kepurėlėmis, vištieną jogurto padaže, grietinėlėje troškintą žuvį, cukinijų pyragą su tunu, jogurtinius blynus, keptus varškėčius, daržoves su ryžių makaronais, "Trupinėlį", pyragą su varške ir persikais, obuolių pyragus: su jogurto, Aharoni, "Obuolių rudenį", greitąjį - ananasinius keksiukus, keksiukus su persikais, apelsininius sausainius, sausainius "Triufelis", varškinius ragelius, bandeles su cinamonu bei su pudingu.
Vieni patiko labiau (pavyzdžiui, jogurtinius blynus kepiau jau kone 530 kartų - bene kiekvieną savaitgalį, kartais ir po dusyk, kartais ir darbo dienomis; tėvai vis dar svaigsta nuo vištienos jogurtiniame padaže ir vis prašo kotletų su kepurėlėmis (nors šiuos tik sykį kepiau). Kiek kartų kepiau Aharoni, neįsivaizduoju - būdavo, ir tris per savaitę tekdavo kepti. O "Obuolių ruduo" - mano pačios visų laikų mėgstamiausias obuolių pyragas.), kiti kiek mažiau, tačiau nuostabu yra tai, kad kai tik gaminu iš šio skyrelio, esu beveik absoliučiai tikra, kad viskas išeis. Nuostabu.
Na, aš jau nekartosiu liaupsių Sonatinai, belieka tik prisijungti prie visų išsakytų padėkų O dabar iškart prie reikalo - kepiau morkų tortą. Viskas skanu, tačiau viduje jis buvo kažkoks šlapias, lyg nedakepęs, nors kepiau visą valandą. Įdomu, ar taip ir turi būti, ar kažką padariau ne taip?
Sonatina noreciau paklausti jeigu as darysiu Vieno kąsnio pyragėlius su faršu ir grybais diena pries svente vakare ( t.y. darysiu penktadieni vakare ir valgysim sestadieni diena ), ar jie isliks minksti? ar geriau vis del to kepti ta diena kai valgysim?