Na va ir as pabandziau pagaminti ka nors, dariau kalakutienos zuiki, man tai labai patiko Vakare duosiu vyrui, paziuresim ar jam patiks, nes jis pas mane tik bulves su mesa pripazista
QUOTE(Katu @ 2007 05 28, 16:34)
As perku is bobyciu turguj, rysulelis kainavo 50-60 ct. Naudojami maistui yra rabarbaru lapkociai. Jie kazkuo primena salieru lapkocius, tik yra raudonos spalvos. As juos lupu ir naudoju tik zaliaja dali, nezinau, kaip reikia is tikruju su jais elgtis
O mes rabarbarus kieme auginam Visai nereiklus, auga sau krumas ir tiek. Su jais elgtis paprasta - nuskini, nuimi lapa, o visas kotas valgomas tik reikia skuryte nulupti. Galima ir vienus valgyti - kad nebutu taip rugstu i cukru padazyti
Morengai
2 kiaušinio baltymai, kambario temperatūros
1/2 puodelio cukraus
1/2 a. š. vanilės ekstrakto
Kiaušinio baltymus plakti mikseriu, kol suputos. Tada plakant berti po 1 - 2 v. š. cukraus. Kitą dalį cukraus galima berti tik tuomet, kai prieš tai subertas bus visiškai ištirpęs (patikrinti galima šiek tiek baltymų patrynus tarp pirštų - turi visiškai nesijausti cukraus kristalų). Plakti, kol bus subertas visas cukrus ir masė bus lygi bei blizgi. Įmaišyti vanilę ir kitus priedus, jei naudojate. Apvertus dubenį masė neturi iškristi. Išplaktus baltymus sukrėsti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspausti keturiasdešimt 2,5 cm skersmens morengų. Kepti iki 120º C įkaitintoje orkaitėje 1 val. Nuo kepimo popieriaus nuimti tik tuomet, kai morengai visiškai atauš.
Šokoladiniams morengams kartu su vanile galima įmaišyti 1 a. š. persijotos kakavos, riešutiniams - 2 v. š. be žievelių sumaltų lazdyno riešutų, pistacijų morengams - 1 v. š. kapotų nesūdytų pistacijų.
Morengus galima po du suklijuoti kad ir tokiu kremu:
100 ml riebios grietinėlės
1 v. š. cukraus pudros
100 g aviečių
Grietinėlę išplakti kol suputos, suberti cukraus pudrą ir išplakti iki standumo. Avietes sutrinti šakute ir atsargiai įmaišyti į grietinėlę. Vieną morengą aptepti kremu ir uždengti kitu morengu. Prieš patiekiant šiek tiek pašaldyti, kad kremas sustingtų (tik ne per ilgai, kitaip morengai suminkštės).
P. S. puodelis - 237 ml. Tikrai labai skanu ir labai geras būdas sunaudoti likusius kiaušinių baltymus... Kremui naudojau aviečių džemą. Deja, perteptų kremu morengų nespėjau nufotografuoti...
o tai, jei įmaišyti riešutų - išeis trubūt kažkas panašaus kaip parduodamieji sausainiai "sveikuoliai"?
nu tai vat baigesi mano vaiko gimtadienis
rašau ataskaita (nuotruku nera, nes viskas buvo taip greitai, kad nesusisukau prieš sugadinant prekinį vaizdą)
dariau išbandytą biskvitinį su varškės kremu tortą - dėjau žele x3kart daugiau, sustingo gerai. Bisvitas gavosi truputi prastesnis nei testinaime variante, bet vistiek niekas apart manęs to nepastebėjo
iš užkandžių -
lašiša įdaryti kiaušiniai (viską sumakalavau blenderiu)
agurkai su rukytos žuvies musu (kremo gavosi daugiau nei turėjau agurko, tai likutį užtepiau ant Ritz krekeriuku )
Pomidorai su avokadu ir sūriu
Paštetu įdaryti kiaušiniai
dar variacijos su sluoksnuota tešla (manoji buvo mielinė, ir viskas gavosi labai gerai, aš tik tešla ploniau kočiojau) - tešla su sūriu ir pipiriukais, tešla su bekonu, tešla su skilandine dešra, tešla su pesto (pomidoriniu ir bazilikiniu)
dar ne iš Sonatinos žele tortas, ir kepsniukai ant žarijų iš žolelėmis marinuotos kiaulienos sprandinės
rašau ataskaita (nuotruku nera, nes viskas buvo taip greitai, kad nesusisukau prieš sugadinant prekinį vaizdą)
dariau išbandytą biskvitinį su varškės kremu tortą - dėjau žele x3kart daugiau, sustingo gerai. Bisvitas gavosi truputi prastesnis nei testinaime variante, bet vistiek niekas apart manęs to nepastebėjo
iš užkandžių -
lašiša įdaryti kiaušiniai (viską sumakalavau blenderiu)
agurkai su rukytos žuvies musu (kremo gavosi daugiau nei turėjau agurko, tai likutį užtepiau ant Ritz krekeriuku )
Pomidorai su avokadu ir sūriu
Paštetu įdaryti kiaušiniai
dar variacijos su sluoksnuota tešla (manoji buvo mielinė, ir viskas gavosi labai gerai, aš tik tešla ploniau kočiojau) - tešla su sūriu ir pipiriukais, tešla su bekonu, tešla su skilandine dešra, tešla su pesto (pomidoriniu ir bazilikiniu)
dar ne iš Sonatinos žele tortas, ir kepsniukai ant žarijų iš žolelėmis marinuotos kiaulienos sprandinės
QUOTE(Sonatina @ 2007 05 28, 16:34)
rudens-vaike, ir tu prisijungei prie zuikio kepėjų kompanijos? Aš sūrį pjaustau gal 0,5 x 0,5 cm dydžio gabaliukais
kad visi taip gyrė čia jį, o mano mama tuos netikrus zuikius tiesiog dievina . Todėl labai džiaugiuos, kad dabar jau mokėsiu juos gaminti ir nereiks pirkt iš parduotuvės O šalti jie pasirodė tokie pat skanūs, kaip ir karšti. Tas irgi gerai (nes tai, ko iškart nesuvalgom, suvalgom vėliau)
Praeitą savaitėlę iš Sonatinos receptukų gaminau Žuvies filė omlete ir Mėsos apkepą. Kadangi esu įvairių apkepų mėgėja, tai viskas niam niam Kai kepė mėsos apkepas, tai fantastiškas kvapas po visą namą pasklido
už kelių minučių ragausim tą netikrą zuikį su sūriu kvepia laaaabai skaniai.. net neabejoju, kad ir skonis bus super tik, žiūriu, apačia šiek tiek paskrudo.. bet čia jau tikrai nieko tokio
dar nežinau, ką gaminsiu rytoj... bet tikrai kažką iš Sonatinos stebuklingųjų receptėlių
dar nežinau, ką gaminsiu rytoj... bet tikrai kažką iš Sonatinos stebuklingųjų receptėlių
Yes!!! Mano svajone isipilde As tiesiog dievinu morengus Sonatina, norejau paklaust, ar iskepe jie neturi kiausiniu kvapo?
QUOTE(Baisa @ 2007 05 29, 21:49)
Yes!!! Mano svajone isipilde As tiesiog dievinu morengus Sonatina, norejau paklaust, ar iskepe jie neturi kiausiniu kvapo?
galiu garantuoti kad tikrai ne
SONATINA, gal turi koki pyrago receptuka su mascarpone suriu turiu namie to surio...reiktu kazka padaryt is jo, kol nesugedo