Ligičiuk, džiaugiuosi, kad sumuštiniai patiko O patiekalų vaikų gimtadieniams ieškok šioje temoje O čia mano trumpa ataskaita apie pernykštį vaikų gimtadienį... Beje, šį savaitgalį bus pakartojimas, tad kitą savaitę laukite ataskaitos
innguta, visai nebūtina atsiprašinėti, nes nei prie vieno recepto ir nėra parašyta, kad tai kažkoks nepaprastas šedevras, kuris negali kam nors nepatikti Stebuklų nežadu, tiesiog dedu receptus, kuriuos išbandžiau, ir kurie man ir kitiems ragavusiems patiko O toliau jau jums pačioms spręsti
innguta, visai nebūtina atsiprašinėti, nes nei prie vieno recepto ir nėra parašyta, kad tai kažkoks nepaprastas šedevras, kuris negali kam nors nepatikti Stebuklų nežadu, tiesiog dedu receptus, kuriuos išbandžiau, ir kurie man ir kitiems ragavusiems patiko O toliau jau jums pačioms spręsti
Vakarienei gaminau purius kotletus ,na o rytoj vel farso vyniotini ,nes visiems labai patiko.Sonatina aciu.
Kiaušinių-faršo vyniotinis man irgi super - tik šaltas labiausiai patinka. Šeperdo pyras su vištiena - puikus. Obuoklių ruduo - super pavyko. Kreminės kepenėlės, "Marsas" -dariau su Marsu ir be, tai gal visgi geriau su... Varškinės spurgos - puikumėlis! Mieliniai blynai, apie kokius svajojau ...Ir dar nemažai ko dariau, gal mažiausiai kotletai su sflė kepurėm ir su sūreliu patiko. Tieisog nieko ypatingo, tik paprasta - pašauni ir viskas.
O va, norėjau paklausti Sonatinos dėl torto Napoleonas - darėm, tikrai skanus, vienas žmogus sakė, kad tokio seniai nėra valgęs skanaus, bet: gal per plonai lakštus iškočiojom ar kremo perdaug, nes išėjo net 10 lakštų iš tešlos, jie buvo tikrai normaliai kietoki, pertepiau tik iškeptus šaukštu kremo, bet su diiiideliu kaupu . O kitą dieną jis toks suzmeko ir tie blynai tikrai kaip lietiniai blynai paliko kremu pertepti, minkštutėliai. Nu, kažkaip norėjosi, kad neatrodytų, kaip paprasčiausi blynai...
O va, norėjau paklausti Sonatinos dėl torto Napoleonas - darėm, tikrai skanus, vienas žmogus sakė, kad tokio seniai nėra valgęs skanaus, bet: gal per plonai lakštus iškočiojom ar kremo perdaug, nes išėjo net 10 lakštų iš tešlos, jie buvo tikrai normaliai kietoki, pertepiau tik iškeptus šaukštu kremo, bet su diiiideliu kaupu . O kitą dieną jis toks suzmeko ir tie blynai tikrai kaip lietiniai blynai paliko kremu pertepti, minkštutėliai. Nu, kažkaip norėjosi, kad neatrodytų, kaip paprasčiausi blynai...
vakar kepiau manų apkepą,viskas gerai gavos,tik tiek kad buvo gana sausokas,pradžioje sudėjau grietinės kiek priklauso,po to kai pabuvo ir sutirštėjo,sudėjau dar vieną stiklinę,bet vietiek sausokas gavosi.....prie jo padariau sviesto grietinės padažą...tik maniškiai nesuprato kodėl prie pyrago tas padažas ....aš galvoju,jeigu įdėjus kažkiek varškės į tą masę,kad ir naminės riebios,gal pataisytų reikalą? ...o šiaip patiko labai,purus ir lengvai gaminamas,svarbiausiai pavyko,nes jau pradžioje ,kai sutirštėjo,galvojau kad kažką negerai padariau
Na vakar prikepiau bandelių su cinamonu išėjo 2 skardos kur yra prie viryklių galvoju kaip dabar jas suvalgyti gi pati į bandelę pavirsiu .Bet grįžo vyras iš darbo tai rytui susikrovė lauknešėlį į darbą,nuvežiau anytai ir mums su sūnum liko 3 bandelės Tai ką reiks kartoti nes jos skanios labai.Dar norėjau paklausti ar bandelės su sūriu ir česnaku galėjo gautis kietos dėl Eksra miltų.Kai susiruošiau kepti apsižiūrėjau,kad paprastų miltų vos šaukštas tai dėjau ektra
QUOTE(bjaurybe @ 2007 05 16, 08:25)
vakar kepiau manų apkepą,viskas gerai gavos,tik tiek kad buvo gana sausokas,pradžioje sudėjau grietinės kiek priklauso,po to kai pabuvo ir sutirštėjo,sudėjau dar vieną stiklinę,bet vietiek sausokas gavosi.....prie jo padariau sviesto grietinės padažą...tik maniškiai nesuprato kodėl prie pyrago tas padažas ....aš galvoju,jeigu įdėjus kažkiek varškės į tą masę,kad ir naminės riebios,gal pataisytų reikalą? ...o šiaip patiko labai,purus ir lengvai gaminamas,svarbiausiai pavyko,nes jau pradžioje ,kai sutirštėjo,galvojau kad kažką negerai padariau
Sakyk, ar kai iškepė jautės manų kruopos? Aš brinkinau valandą, kai iškepė, manų kruopos tarp dantų girgždėjo. Iškepė tai tikrai, visas parudęs buvo.
QUOTE(jurguliukas @ 2007 05 16, 08:55)
Sakyk, ar kai iškepė jautės manų kruopos? Aš brinkinau valandą, kai iškepė, manų kruopos tarp dantų girgždėjo. Iškepė tai tikrai, visas parudęs buvo.
aš irgi panašiai brinkinau,bet iškepus nesijautė ...o šiandien ryte prie kavos darbe valgėm,tai kažkiek jautėsi ,bet tik ten iš galo,prapjoviau naują gabaliuką,tai viskas gerai
Maltos mėsos kukuliai su kmynais ir jogurto padažu
350 g neriebios maltos veršienos
1 svogūno galva, smulkiai sutarkuota
2 skiltelės česnako, sukapotos
2 a. š. maltų kmynų
½ a. š. maltos kalendros
1 citrinos tarkuota žievelė
2 v. š. sukapotos šviežios kalendros
1 ½ a. š. druskos
¼ a. š. kajeno pipirų
Padažui
175 ml riebaus jogurto
15 g šviežių mėtų lapelių, smulkiai sukapotų
15 g šviežių petražolių, smulkiai sukapotų
½ citrinos sultys
druska, kajeno pipirai
20 medinių iešmelių, pamirkytų šaltame vandenyje
Mėsą, svogūnus, česnakus, kmynus, maltą kalendrą, citrinos žievelę, šviežią kalendrą, druską ir pipirus sudėti į blenderį ir maišyti, kol gausis kreminė masė. Padalinti į 20 lygių dalių. Drėgnomis rankomis suformuoti pailgus kukulius. Užnerti kiekvieną kukulį ant paruošto iešmelio. Uždengti ir palaikyti šaldytuve 30 min. Padažui sumaišyti jogurtą, mėtas, petražoles ir citrinos sultis. Pagardinti druska ir pipirais. Uždengti ir taip pat pašaldyti 30 min. Įkaitinti grilį arba keptuvę. Kepti kukulius, kol iškeps ir apskrus, bet bus šiek tiek rausvi viduryje ir sultingi, po 3 min. iš kiekvienos pusės. Patiekti karštus su atšaldytu padažu.
P. S. labai pikantiškas rytietiškas skonis... Į padažą mėtų nedėjau, nes tiesiog neturėjau pakako ir petražolių... Į faršą taip pat nedėjau šviežios kalendros, bet prieskonių tai pribėriau įvairių... Beje, iškepiau kukulius keptuvėje be iešmelių, o tada sunėriau ant mažų smeigtukų, kad būtų patogu nardinti į padažą...
Labai norėčiau išsikepti madlenų, bet neturiu formelių... gal žinote, kur galima nusipirkti?
QUOTE(Sonatina @ 2007 04 11, 18:42)
Grybų sriuba su baklažanais
Verdant šią sriubą nereikia pirmiausia baklažanų druska pabarstyti ir palaikyti?
QUOTE(egliuke @ 2007 05 16, 14:34)
Verdant šią sriubą nereikia pirmiausia baklažanų druska pabarstyti ir palaikyti?
jau buvo kalbeta , jei tik man nesivaidena, kad nereikia baklazanu barstyt niekuo, nes dabar parduodamos rusys nekarcios.