Pynė su saulėje džiovintais pomidorais300 ml šilto vandens
225 g paprastų miltų
225 g rupaus malimo miltų
1 a. š. sausų mielių
1 a. š. cukraus
1 a. š. druskos
¼ a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
115 g saulėje džiovintų pomidorų, nuvarvintų ir smulkiai supjaustytų
1 v. š. aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų
2 v. š. raudono pesto padažo
25 g tarkuoto parmezano
1 a. š. stambios jūrinės druskos
Supilti pusę vandens į dubenėlį. Ant viršaus užberti mieles, cukrų, išmaišyti ir palikti 10 min.
Persijoti miltus į didelį dubenį. Įmaišyti druską bei pipirus. Supilti mielių mišinį, suberti pomidorus, aliejų, parmezaną, pesto ir likusį vandenį. Išmaišyti, kol gausis minkšta tešla, įpilant dar šiek tiek vandens, jei reikia. Dėti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti 5 minutes, kol pasidarys lygi ir elastinga.
Dėti į švarų aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės. Pakilusią tešla apminkyti ir padalinti į tris lygias dalis. Iš kiekvienos dalies suformuoti ~30 cm ilgio volelį. Iš volelių supinti pynę. Dėti pynę ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pridengti ir dar šiltai kildinti 30 min.
Orkaitę įkaitinti iki 220º C. Pakilusią pynę pabarstyti stambia druska. Kepti 10 min., tada prisukti temperatūrą iki 200º C ir kepti dar 15 20 min. Ataušinti ant grotelių.
P. S. parmezano neturėjau, tad įbėriau mocarelos... Vietoje raudono pesto, naudojau žalią bazilikų... Mielių subėriau visą pakelį (7 g). Tešlą maišiau duonkepėje... Tikrai labai skani duona