Sveikos gyvos
kadangi tiek daug parašėte (ačiū
), atsakysiu tik į klausimus, gerai?
Finna, aš į varškės apkepą dažniausiai nieko išvis nededu - nes pakui vaikai tik rankioja viską lauk
Bet manau, kad tikrai tinka bet kokie gerai nuvarvinti vaisiai ar uogos...
rutulux, kiek suprantu, tai būtent vištos formų toj parduotuvėje jau nebėra... Nebent pirkt kokią kitą...
Salvi, nors merginos tau jau davė įvairių gerų patarimų, aš dėčiau sausainius į dvigubą maišelį ir trupinčiau kočėlu (o jei neturi kočėlo - tiesiog buteliu)
kaaaramele, man labai gaila, bet tikrai nemačiau tokio puodo ir nežinau jam skirtų receptų...
Portuke, į tas salotas dažnai dedu agurko ar pomidoro - labai skanu...
Net, gal kitą kartą pamėgink pati paruošti vanilinį padažą pagal
šį receptą...
Dėl pudingo tai net ir nežinau... priklauso nuo to, kokio tirštumo jį padarei...
LINUTUKE, labai natūralu, kad soda jautėsi keksiukuose - gi tešloje nėra jokio rūgštaus produkto, galėjusio sodą nugesinti... Būtinai pamėgink su kepimo milteliais - tikrai pavyks
linaslau, ir kaip pavyko višta su "Vilniaus" padažu?
Delta-2, niekada net nesusimąsčiau apie varškės ir grietinės riebumą šiame apkepe... Bet aš visada perku liesą varškę ir 30% riebumo grietinę
madi, virti reikia neatidarytą skardinę užpylus vandeniu, kad visiškai apsemtų, mažiausiai 1 val. Virti reikėtų uždengtame puode, kad neišgaruotų vanduo
Mama_Tania, o kokią kiaulės dalį kepei - gal tiesiog mėsa nelabai vykusi? O ar palaukei 5 - 10 min. prieš pjaudama kepsnį?
O dėl sriubos keista - man visiškai nesutraukė...
šilauoge, aš tokią želatiną vis tiek pabrinkinu su šaltu vandeniu, o tada šiek tiek pakaitinu mikrobangėje, kad ištirptų... Realiai tiesiog reikia žiūrėti ant pakelio, kokiam kiekiui skysčio skirta želatina ir tada pasikoreguoti kiekį pagal recepte naudojamus produktų kiekius...
Nertera, o kokį pudingą kremui naudojai? Gal kartais tą, kurį reikia virti - tuomet kremas nesigauna toks, koks turi būti... O užpilui kokį sviestą naudojai? Ta prasme, kokio riebumo? Gal kartais dėjai kokį tepų riebalų mišinį, todėl taip ir gavosi?
lanaa, kreminė varškė - tai tiesiog cream cheese... Kadangi Lietuvoje iš cream cheese yra tik Philadelphia, kuri yra žiauriai brangi, pamėginau dėti Mūsų švelniąją varškę ir desertai gaunasi tikrai geri... Su Rama cream bonjour nebandžiau, bet tikrai skaičiau, kad merginos jį naudoja vietoje cream cheese. O ji ne sūroka?
Iš lietuviškų atitikmenų turbūt labiausiai tiktų Mūsų tepamas varškės sūrelis, tik kad jis gana sūrus.. Kelis kartus dėjau jį į tortus, gaunasi gana pikantiškas skonis
Kaliteja, aš kiaušinių likerį pirkau Maximoje
Labai ačiū visoms, parašiusioms atsiliepimus
Džiaugiuosi, kad jums puikiai pavyko ir patiko