Sonatina, labiausiai mane sužavėjo Biskvitinis tortas su varške, tik jis sudėtingiausias , dar alternatyvai yra citrininis tortas ir varškės su mango ir avietem/braskėm... šiandien dar kankinsiuos, nes nevažiuosim apsipirkti ryt jau pirksiu produktus - ir jaučiu visiem trim tada darysim degustacijas, ir šventei kepsim kažkurį vieną... (o gal ir visus tris ) papasakosiu jei gausis...
Nepykit, jei jau buvo toks klausimas, bet l. neturiu laiko visą temą skaityt
Ar galima greitam pyragui su uogom naudoti šaldytas trintas su cukrum uogas?
Ar galima greitam pyragui su uogom naudoti šaldytas trintas su cukrum uogas?
QUOTE(Monica @ 2007 05 01, 12:32)
Nepykit, jei jau buvo toks klausimas, bet l. neturiu laiko visą temą skaityt
Ar galima greitam pyragui su uogom naudoti šaldytas trintas su cukrum uogas?
Ar galima greitam pyragui su uogom naudoti šaldytas trintas su cukrum uogas?
Galima - aš naudoju
Va tuoj kokį 5 kartą kepsiu jį su šaldytom trintom avietėm (pagaliau radau kur panaudoti tą krūvą prišaldytų uogų )
Tik reiketu atitirpinti saldytas
Viščiukų blauzdelės su medumi ir garstyčiomis
6 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
3 v. š. skysto medaus
2 v. š. kreminių garstyčių
2 v. š. sojos padažo
1 v. š. citrinų sulčių
1 a. š. maltų juodųjų pipirų
8 viščiukų blauzdelės
druskos
Sumaišyti česnakus, medų, garstyčias, sojos padažą, citrinų sultis ir pipirus. Užpilti blauzdeles marinatu, kad lygiai apsemtų. Uždengti ir palaikyti šaldytuve 1 val. Kepti ant grilio 15 min., kas 3 minutes apverčiant, kol pradūrus šakute bėgs skaidrios sultys. Pabarstyti druska ir patiekti.
P. S. kadangi kieme buvo baisus vėjas, kepėme orkaitėje su griliu... Tikrai vykęs receptas...
Bandelės su sezamu
300 ml šilto vandens
1 pakelis (7 g) sausų mielių
1 a. š. cukraus
2 a. š. druskos
200 g paprastų miltų
200 g rupaus malimo miltų
70 g skrudintų sezamo sėklų + 2 v. š. bandelėms apibarstyti
šiek tiek pieno bandelėms aptepti
Sumaišyti mieles, cukrų ir 5 v. š. vandens. Leisti mielėms ištirpti. Miltus sumaišyti su druska dideliame dubenyje. Viduryje padaryti duobutę ir supilti mieles. Mediniu šaukštu maišyti, kol ims formuotis tešlos rutulys. Ant miltais pabarstyto paviršiaus minkyti tešlą, kol bus lygi ir elastinga, apie 10 min. Dėti į lengvai aliejumi pateptą dubenį, uždengti plėvele ir šiltai kildinti, kol padvigubės. Į tešlą įminkyti sezamo sėklas. Padalinti tešlą į 16 dalių ir suformuoti bandeles. Uždengti bandeles plėvele ir dar kartą pakildinti. Orkaitę įkaitinti iki 200º C. Pakilusias bandeles aptepti pienu ir pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti 15 18 min. Ataušinti ant grotelių.
P. S. tešlą maišiau duonkepėje... Labai skanu
Vaisinis musas
1 v. š. (15 g) želatinos
450 g saldžios vaisių ar uogų tyrės
300 ml riebios grietinėlės
Želatiną ištirpinti nedideliame kiekyje vandens ir sumaišyti su vaisių tyre. Grietinėlę išplakti iki purumo. Kai tyrė sutirštės, kelis jos šaukštus įmaišyti į grietinėlę, o tada grietinėlę įmaišyti į likusią tyrę. Išpilstyti paruoštą masę į desertinius indelius ir atšaldyti. Papuošti uogomis ar vaisių gabalėliais.
P. S. dariau iš šaldytų vyšnių jas sutryniau blenderiu kartu su cukrumi... Greitai paruošiamas ir skanus desertas...
Duona su parmezanu ir česnakais
1 pakelis (7 g) sausų mielių
1 1/2 puodelio šilto vandens
2 a. š. cukraus (medaus)
2 a. š. druskos
1/4 puodelio aliejaus
3 1/2 puodelio miltų
2 didelės susmulkintos skiltelės česnako
1/3 - 1/2 puodelio tarkuoto parmezano
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje su cukrumi, palaikyti 10 min. Supilti aliejų, suberti 2 puodelius miltų, druską ir kruopščiai išmaišyti. Palaipsniui berti likusius miltus ir minkyti, kol tešla nebelips prie rankų ir bus elastinga. Ant stalo suberti česnakus bei sūrį, ant viršaus dėti tešlą ir viską kartu gerai išminkyti. Dėti tešlą į lengvai aliejumi pateptą dubenį, pridengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės. Tešlą apminkyti ir dar kartą pakildinti. Formuoti kepalą ir kepti iki 180 190º C įkaitintoje orkaitėje 30 35 min.
P. S. puodelis 237 ml. Vietoje šviežio česnako įbėriau česnakų miltelių... Manau, kad galima naudoti bet kokį aštresnio skonio fermentinį sūrį... Jei norite, kad plutelė gautųsi labai traški, pirmas 10 min. kepkite iki 230º C įkaitintoje orkaitėje, o vėliau temperatūrą primažinkite iki 180 190º C. Be to, po pirmųjų dešimties minučių orkaitę apšlakstykite vandeniu... Aš tešlą maišiau duonkepėje... Bėriau 3 puodelius paprastų miltų ir ½ puodelio rupaus malimo... Tikrai labai skani duona... Puikiai tiko prie Kiaulienos korėjietiškai ir šviežių daržovių salotų...
Šiomis dienomis kepiau[I]
Vištieną jogurto padaže. Gavosi super ir l. skanu
Kotletai su sufle kepurėlėmis. Labai skanu, ypač viršus
Tinginių Skruzdėlynas. Atradimas, kaip galima greitai pasmaguriauti
Tortas iš krekerių Žuvytės. Dar stingsta, kitą dieną pasigirsiu
Varškiniai rageliai, nelabai pavyko, gavos kietoki. Bet prieš kelias valandas iškepiau, o jau liko tik skanus prisiminimas
Taigi, didelis didelis ačiū tau, nes jau receptukų kelioms dienoms į priekį prisikroviau Gal tiksliau, metams į priekį
Vištieną jogurto padaže. Gavosi super ir l. skanu
Kotletai su sufle kepurėlėmis. Labai skanu, ypač viršus
Tinginių Skruzdėlynas. Atradimas, kaip galima greitai pasmaguriauti
Tortas iš krekerių Žuvytės. Dar stingsta, kitą dieną pasigirsiu
Varškiniai rageliai, nelabai pavyko, gavos kietoki. Bet prieš kelias valandas iškepiau, o jau liko tik skanus prisiminimas
Taigi, didelis didelis ačiū tau, nes jau receptukų kelioms dienoms į priekį prisikroviau Gal tiksliau, metams į priekį
Obuolių pyragas su jogurtu ir trupiniais
Tešla
400 ml miltų
200 ml cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. tarkuotos citrinos žievelės
100 ml tirpinto sviesto
150 g jogurto
1 kiaušinis
Įdaras
150 ml razinų
2 v. š. brendžio (likerio, romo)
2 - 3 dideli obuoliai
1 v. š. citrinos sulčių
500 g kreminės varškės
100 ml cukraus
1 a. š. vanilės
3 kiaušiniai
Tešlai sumaišyti visus sausus ingredientus, supilti sviestą ir maišyti, kol pasidarys trupiniai. Gautą masę padalinti į dvi lygias dalis. Vieną dalį padėti į šaldytuvą. Į kitą įmaišyti jogurtą ir kiaušinį. Gerai išplakti mikseriu iki vientisos masės. Gautą tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą 22 cm skersmens torto formą.
Razinas mirkyti brendyje mažiausiai 30 min. Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Apšlakstyti citrinos sultimis. Varškę nedideliu greičiu išmaišyti su cukrumi, vanile ir kiaušiniais. Obuolius sumaišyti su išmirkusiomis razinomis ir suberti į formą ant tešlos. Ant viršaus supilti varškės masę ir išlyginti paviršių. Galiausiai užberti iš šaldytuvo išimtus tešlos trupinius. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 40 45 min. Ataušinti pyragą formoje ir patiekti su vaniliniu padažu ar ledais.
P. S. citrinos neturėjau, todėl į tešlą įmaišiau apelsino žievelės, o obuolius apšlaksčiau apelsinų sultimis... Razinų nedėjau... Jogurtą turėjau tik avietinį... Manau, kad čia labai tiktų citrininis jogurtas... Tikrai labai lengvas ir gaivus pyragas...
Oi Sonatina,kiek skanėstų naujų ir visi taip gardžiai atrodo nuplaukė mano svajonė nusikratyti per žiemą priaugtų kg ai tiek to gyvenimas per trumpas,kad tik seilę varvinti prie kompo,marš visu greičiu į virtuvę ir lepinkim šeimas ir save Ačiū Sonatina Beja aš gaminu daug ką pagal Sonatiną ir viskas puikiai pavyksta.Taigi mano receptų užrašai gali keliauti sau
QUOTE(Sonatina @ 2007 05 01, 08:17)
Burtininke, šis Napoleonas nėra iš tų "šlapiųjų"... Lakštų aš niekuo nešlaksčiau... Bet teisingai juos padarius jie neturi gautis labai kieti - tiesiog reikia stengtis nepadauginti miltų ir prieš kepant labai plonai iškočioti (tiesiog per lakštą turi beveik persimatyti)... O kaip suprast neliko pertepimui kremo? Čia viršui aptept ar kam? Na, svarbiausia, kad tortas buvo suvalgytas
Sonatina, neliko kremo viršui aptepti O lakštus labai plonus dariau Na, bet svarbiausia, kad skonis