QUOTE(ingutei @ 2007 04 25, 11:48)
Ar galetu man kas padeti? Vakar vyras nupirko labai didele kopusto galva (ziopliukas parvilko net 2,5kg, nors mes tik dviese) Tai nutariau padaryti balandeliu, tuo pradziugindama ji ir save. bet visai nemoku ju daryti. siek tiek isivaizduoju kaip juos daryt, bet nei ki galo. gal kuri pagelbes man? Sonatinos balandeliu apkepa maciau,bet as noreciau tu tikruju balandeliu. is anksto dekui visoms uz sugaita laika, teikiant pagalba
nors čia tam ne vieta, bet... aš darau taip: kopūstą kišu į verdantį vandenį ir biškį paverdu, kad lengvai visi lapai atsiskirtų. Išsiverdu ryžius, sumaišau su faršu ir prieskoniais (kiti dar deda įdarui morkas, bet pas mus niekas tokio įdaro nevalgytų, tai morkų atsisakom). Tada paimi lapą, dedi į vidurį įdarą ir suvynioji. Vynioja irgi žmonės skirtingai. Aš iš pradžių užlenkiu truputį du šonus, o po to suvynioju skirtinga kryptim nei tie šonai užlenkti (nežinau, ar čia tau aišku). Esmė, kad reikia suvynioti taip, kad įdaras nepabėgtų Tada pasiimu nemažą puodą, į dugną dedu likusius kopūstų lapus (man tai pats skanumynas jie), po to vieną ant kito sudėlioju balandėlius, ant viršaus dedu bulves. Užpilu vandens, kad viską apsemtų. Verdu, kol išverda bulves. Tada dar ant viršaus užpilo tomatų padažo ir grietinės ir atsargiai pamaišau skystyje, kad gautųsi skanus padažėlis iš to vandens. Paverdu dar kelias minutes ir valgom