Bandelės super! nusigriebiau vieną paragaut, ar iškepę...
labai labai labai ačiū už receptą
trečias kartas nemelavo, štai ir aš išmokau jas kepti, po vieno nevykusio karto ir vieno į kriauklę iškeliavusio mielių pakelio dar pagalvojau: gal mielėms nepatikdavo per šiltas vanduo?
ačiū, Saulėgrąža, už palaikymą
labai labai labai ačiū už receptą
trečias kartas nemelavo, štai ir aš išmokau jas kepti, po vieno nevykusio karto ir vieno į kriauklę iškeliavusio mielių pakelio dar pagalvojau: gal mielėms nepatikdavo per šiltas vanduo?
ačiū, Saulėgrąža, už palaikymą
QUOTE(dianute @ 2007 04 21, 18:53)
Bandelės super! nusigriebiau vieną paragaut, ar iškepę...
labai labai labai ačiū už receptą
trečias kartas nemelavo, štai ir aš išmokau jas kepti, po vieno nevykusio karto ir vieno į kriauklę iškeliavusio mielių pakelio dar pagalvojau: gal mielėms nepatikdavo per šiltas vanduo?
ačiū, Saulėgrąža, už palaikymą
labai labai labai ačiū už receptą
trečias kartas nemelavo, štai ir aš išmokau jas kepti, po vieno nevykusio karto ir vieno į kriauklę iškeliavusio mielių pakelio dar pagalvojau: gal mielėms nepatikdavo per šiltas vanduo?
ačiū, Saulėgrąža, už palaikymą
Puiku, kad pavyko, o kokias mieles naudojai ir kokias bandeles kepei, nes s irgi reeptelius paziurejau ir nusprendziau kad per sudetinga or nemokesiu su mielem elgtis, ,,, manai verta pamegint?
QUOTE
kokias mieles naudojai ir kokias bandeles kepei, nes s irgi reeptelius paziurejau ir nusprendziau kad per sudetinga or nemokesiu su mielem elgtis, ,,, manai verta pamegint?
Na, jei nesupyksi, tai ir aš savo trigrašį įkišiu Kai aš pirmą sykį sugalvojau išsikept bandelių ir perskaičiau kaip daryt mielinę tešlą, tai nusprendžiau, kad nieko man nesigaus... Bet pavyko visai puikiai
Tai va:
naudoju mieles, kurios vadinasi Presuotos Mielės (tokiam geltonam popierėlyje, po 100g.) Ištrinu mieles su cukrum ir biškučiu druskos, kol pasidaro skystos, na tokia košelė. Jei reikia, dedu kiaušinius. Išmaišau. Tada užpilu pašildytą pieną (bet ne karštą, vos šiltą). Išmaišau. Dedu miltų, pamaišau kol gaunasi tiršta, tada pilu riebalus (aliejų, svietą..). Tada dedu vėl miltų ir minkau tešlą. Paminkyt reikia ilgiau, apie 10 min..na, kiek netingi Tada aptepu aliejumi, kad neapdžiūtų.Tada kišu į orkaitę, įkaitintą iki 40 laipsnių.. Tik uždengiu rankšluosčiu dubenį. Ir laukiu kol iškyla. Bandelėms tešlą kildinu 2 kartus. Kai pirmą kart iškyla, suminkau vėl ir atgal į orkaitę.
Stoju ir as i platuji Sonatinos gerbeju kluba Nuolat sekdavau sias temeles,bet pasigamindavau ne daug ka.Vakar pusryciams iskepiau blyneliu su krabu lazdelem: skanu,tik as dar svoguna itarkavau,o padaza pasidariau is martini,majonezo ir ketciupo.Siandien gaminsiu dar ka nors Sonatina puiki tavo temele ir labai reikalinga,naudinga
Laba diena
Noriu padekoti Sonatinai uz fantastiskas idejas, paprastus ir skanius receptus.
Noriu pagirti Marinuota zuvi su darzovem Nuostabus patiekalas ir kasdienai, ir sveciams, ir Kucioms
O kadangi labai megstu ir nuolat perku sudyta lasisa, is kart isbandziau Sudytos lasisos su medumi recepta. Niam niam Ner ka lyginti su pirktine.
Ir toliau bandysiu ivairius receptelius. Tikiuosi tema gyvuos dar laabaai ilgai
Noriu padekoti Sonatinai uz fantastiskas idejas, paprastus ir skanius receptus.
Noriu pagirti Marinuota zuvi su darzovem Nuostabus patiekalas ir kasdienai, ir sveciams, ir Kucioms
O kadangi labai megstu ir nuolat perku sudyta lasisa, is kart isbandziau Sudytos lasisos su medumi recepta. Niam niam Ner ka lyginti su pirktine.
Ir toliau bandysiu ivairius receptelius. Tikiuosi tema gyvuos dar laabaai ilgai
QUOTE(Saulėgrąža @ 2007 04 21, 18:59)
Puiku, kad pavyko, o kokias mieles naudojai ir kokias bandeles kepei, nes s irgi reeptelius paziurejau ir nusprendziau kad per sudetinga or nemokesiu su mielem elgtis, ,,, manai verta pamegint?
aišku, kad verta aš kepiau itališkas bandeles. iš tikrųjų tai labai paprasta pirmąkart naudojau Dr.Oetker sausa mieles po 7g, bet nepavyko... bet čia turbūt mano klaida dabar turiu nusipirkusi prancūziškas mieles Elodie, po 5,5g, supakuotos po penkis pakelius, pirkau iki (pasiskaičiavau gramų tikslumu visas proporcijas, kiek ko dėti ), mokėjau apie 3,95 Lt.
dar norėjau padėkoti Sonatinai: vakar tavo temoj paskaičiau, kad hyper rimi yra pirkti migdolų drožlių, tai nulėkiau ir nusipirkau iš karto tris pakelius (nes jau buvau praradus viltį jų surasti)
QUOTE(Sonatina @ 2006 11 17, 10:31)
Kiaušiniai škotiškai
Na, isbandziau as siuos kiasinius. na ir ka jus manote, o gi tikras skanumelis. Tik kita karta darysiu su putepliu kiausiniai, nors daugiau vargo, bet patogiau valgyti, man vieno tokio kiausinio per daug. Beje, as juos dar patrokinau, po akepimo (sudejau i puoda, uzpyliau kepintom aliejuje 2 morkom su saukstu keciupo, ipyliau 2 stikl. vandens u 1 kubeliu tirpinto vistienos sultino). Patrioskinau mazdaug 15 min. Na ir skanumelis, net m,ano uosvis valge, nors jis labai isrankus maistui Aciu Sonatele uz gerus receptus
Labas, mergaitės.
Sonatina: krabų blyneliai superiniai (ypač vyriškiui patiekus su kečupo, majonezo, česnako padažu), o zuikį su sūriu išgyrė visi draugai - vakar jį iškepėm nemenkai kompanijai. Prie jo prisiderinau aštrų spanguolių padažiuką. Dėkui tau - ilgajam savaitgaliui turiu porą dalykų numačius vėl
Sonatina: krabų blyneliai superiniai (ypač vyriškiui patiekus su kečupo, majonezo, česnako padažu), o zuikį su sūriu išgyrė visi draugai - vakar jį iškepėm nemenkai kompanijai. Prie jo prisiderinau aštrų spanguolių padažiuką. Dėkui tau - ilgajam savaitgaliui turiu porą dalykų numačius vėl
o aš dariau Vištiena su adžika , labai paprasta ir skanu
Šiandien kepiau keksiukus su persikais . Labai skanu, tik aš dėjau daugiau miltų nei pagal sudėtį, nes man iš pradžių kažkokia per skysta tešla gavosi
Beje, jei "kalakutienos zuikį su sūriu" daryčiau iš kiaulienos faršo, ar viskas man gautųsi gerai?
Beje, jei "kalakutienos zuikį su sūriu" daryčiau iš kiaulienos faršo, ar viskas man gautųsi gerai?