Senokai berasiau...Vis to laiko stokoju.
Pasigiriu - orkaiteje troskinasi vistiena su darzoviemis jogurto padaze .
Sonatina,tu SUPER ,nerealiai palengvinai mano gyvenima tuo,kad galiu kasdien nebegalvoti ka siandien gaminsiu .
isbandziau vistiena jogurto padaze su darzovem, buvo pasakiskai skanu Aciu
Labas Sonatina,dariau šiandien "modelių kojeles" Skonis buvo pasakiškas ir pats receptukas gana lengvas ir greitai padaromas AČIŪ
vakarenei iskepiau varskecius, gavosi skanus
mieliniai blynai super, zemai tau
merginos, yra prašymas, neterškit Sonatinos temos rašydamos ką gaminot. taip tik greitai prirašysit temą. o juk Sonatina sakė bus tik 10 . rašykit tik kai rimtai turit ką paklaust.
Taupykim visos, kad sonatina turėtų kur įdėti mums dar daugggggg gerų receptukų
Taupykim visos, kad sonatina turėtų kur įdėti mums dar daugggggg gerų receptukų
Tik nereikia taip žiauriai Labai mes gaminame ir dažnai užsukame pažiūrėti naujų receptų Tiesiog mergaitės nori daugiau vietos palikti receptams, juk temos gretai baigiasi
Nugi dariau makaronus su lasisa ir avokadu , labai skanu, tik pamirsau citrinos sulciu ideti, bet man ju kazkaip ir netruko.
Tuno apkepeles, tikrai labai gerit pagaminamas ir skanus patiekalas. Kazkam cia jos gavosi sausos, tai man jos gavosi tikrai slapios
Tuno apkepeles, tikrai labai gerit pagaminamas ir skanus patiekalas. Kazkam cia jos gavosi sausos, tai man jos gavosi tikrai slapios
Lašiša su klevų sirupu ir pipirais
3/4 puodelio klevų sirupo
1/4 puodelio sojos padažo
4 (po 150 g) gabalai lašišos filė be odos
1/4 puodeliai stambiai grūstų juodųjų pipirų
1/2 a. š. aliejaus
Sumaišyti klevų sirupą ir sojos padažą. Lašišos filė sudėti į maišelį ar indą, užpilti paruoštu padažu ir marinuoti šaldytuve bent 4 val. (geriausiai per naktį). Orkaitę įkaitinti iki 260º C. Pipirus supilti į nedidelį indelį. Išimti lašišą iš marinato ir viena puse dėti į pipirus bei šiek tiek paspausti. Dėti žuvį pipirais į viršų ant folijos.
Foliją su lašiša dėti ant grotelių ir kepti viršutiniame orkaitės trečdalyje apie 7 min. Svarbu neperkepti žuvies.
P. S. mintis tikrai labai gera - žuvis gavosi labai sultinga ir skani... Tik aš be reikalo naudojau saldų sojos padažą, tad man gavosi šiek tiek per saldu... Kitą kartą pamažinsiu klevų sirupo ir sojos padažą naudosiu sūrų
Pupelių ir maltos mėsos sriuba
500 g maltos mėsos
1 svogūno galva
1 morka
1 saliero stiebas
250 g konservuotų pupelių
2 česnako skiltelės
1 litras pieno
2 ryšulėliai petražolių
2 v. š. aliejaus
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
Morką, svogūną ir salierą supjaustyti smulkiais šiaudeliais. Puode įkaitinti aliejų ir kepti daržoves 4 min. Sudėti faršą ir maišant kepinti 5 min. Supilti pieną ir užvirti ant didelės ugnies. Prisukti viryklę iki minimumo. Pupeles perplauti, nuvarvinti ir suberti į sriubą. Virti 10 min. Pusę petražolių ir česnaką susmulkinti blenderiu ir įmaišyti į sriubą. Virti 2 min. Nukelti puodą nuo viryklės, įmaišyti likusias kapotas petražoles ir pagardinti druska, pipirais bei kitais prieskoniais. Uždengti ir leisti pastovėti 10 min.
P. S. vietoje pupelių galima naudoti konservuotus žirnelius arba bulves. Tuomet šiaudeliais supjaustytas bulves reikia suberti vietoje pupelių ir virti, kol išvirs - tai užtruks tas pačias 10 min.