Įkraunama...
Įkraunama...

Gal kas augina hiperaktyvų vaiką?

urtea " savo pykščiais ji privalo tvarkytis pati",na, man čia mamytės rekomandavo ir aš rekomenduosiu knygą Ross Campbell "Kaip iš tikrųjų mylėti savo vaiką" labai naudinga knyga- iš jos trumpai: vaikus tramdyti ir teisingai išreikšti savo pyktį reikia mokinti...tikrai protingai pataria- kas šiaip į galvą neateina, atrodo savaime turėtų mokėti.Jei domins, negausit knygos, kreipkitės.
skruzdedai "emimas ant ranku irgi nepadejo"- mes kadangi lankomės pas psichologę tai ji pataria ne ant rankų imti ir stipriai laikyti apkabinus, o tiesiog stovintį, kad vaikas lyg ir pusiausvyra turėtų laikyti- tada jie taip mažiau jėgos turi. Ir laikyti neištisai, bet palaikai trumpai paleidi, matau toliau klykia vėl laikai- atseit tada vaikas supranta. Ir nuolat taip jį tramdant įsisamonina ir kažkada kitą kart užteks vieno karto stipraus, paskui silpnesnio ir vėliausiai tik paprasto apkabinimo. Nu, kažkuri mamytė sakė laikanti ilgai kol nurims- gal ir tas veikia kam nors. Mums kol kas nei tas, nei tas nepadeda- bet mėginam.
Dar gal bus įdomu kam:kažkurioje knygoje skaičiau, kad vietoj laikymo, fizinės bausmės- reikia keliais pirštais trumpam paspausti ant kaklo trigalvį ar kokį tai raumenį, atseit nepavojingas, bet skausmingas veiksmas.Gal čia užsienyje kas taiko ir didesniems vaikams g.gif . Aš kažkaip neįsivaizduoju nei kur tas raumuo, ir ar taikyčiau savo mažajam...Bet yra vienas toks iš būdų.
vyšnelė, merginos čia rašė, kad raminamieji hiperiukams veikia atvirkščiai.
Raidos centre nustato sutrikimus, įvertina raidą, jei reikia dirbama su specialistais.
Tai va kad tie "ožiai"visiems gadina gyvenimą.Pvz, aš ant saviškio dar lyg šiol pykstu, nuvarėm į Juodrantę- miestelyje lakstė į visas puses, o prie jūros klykė kaip pjaunamas- tai vat toks ir poilsis. Vyras kartais sugeba nuraminti-stebuklingai atranda būdą sudominti, kartais iškart kantrybę praranda ir tada vis tik man tenka drausminti-įvairiai.
Dar va vienas iš būdų užsiožiavus nukreipti dėmesį kažkuo kitu. Pvz. mums veikė muilo burbulai.
Atsakyti
QUOTE(siaubute @ 2007 10 10, 11:14)
urtea  " savo pykščiais ji privalo tvarkytis pati",na, man čia mamytės rekomandavo ir aš rekomenduosiu knygą Ross Campbell "Kaip iš tikrųjų mylėti savo vaiką" labai naudinga knyga- iš jos trumpai: vaikus tramdyti ir teisingai išreikšti savo pyktį reikia mokinti...

Jau ir pačiai rašant kliūvo tas pasakymas savo. Galbūt labai tiesmukiškai išsireiškiau. Nepalieku jos vienos su jos pykčiais. Kalbames, aiškinamės su ja, ji jau pakankamai didelė tam. Ir kai trenkus durim užsidaro savam kambary ir rėkia, po kiek laiko ji tikrai suvokia, kad dabar jau būtent tas momentas, kada reikia tvardytis pačiai. O knygą tikrai paskaitysiu, tikiuosi rast kur nors, nes atostogos ant nosies, tai bus ką veikti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo urtea: 10 spalio 2007 - 09:58
mums raminamieji veikia priešingai tada būna šimta kartų blogiau būdavo net vaiko gaila. o mums padėjo tie stiprūs apkabinimai, na per dabar tie klykimai jau labai reti būna kokie du kartus į metus. augame ir stiprėjime. tikrai varo į nelvitį, atrodo, kad ką bedaryčiau viskas yra blogai, bet kai pasižiūriu į savo vaiką ir kaip jam sunku, ir tada save prisimenu vaikystėje unsure.gif kai niekas manęs nesuprato, kaip man sunku buvo, tai ir suprantu aš savo vaika kaip nabagui labai sunku g.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2007 10 09, 20:26)
Sveikute, na kip tu laikaisi, kaip pilvukas gyvuoja, oj kiek tau nebedaug ir liko bigsmile.gif o kaip mokslai g.gif kaip vaikui darželyje, kaip išsisprendė su miegojimu g.gif na žo kaip laikaisi bigsmile.gif

Sveikute, dažnai čia nebeparašau, nes kaip ir tų problemėlių nebėra tiek daug, arba aš jau gyvenu kitomis nuotaikomis. Mokslai prasidės lapkričio 26 d. tai dabar turiu namų darbus daryti,kad suspėčiau iki tos datos. Nuo 15 d. spalio pradėsim eiti į tuos užsiėmimus PPT. Labai laukiu. darželis lieka darželiu, vakar maniškis sako, kad norėjo sisiuko per pietų miegą, sako:prašiau,kad leistų eit pasisiot, o auklėtoja neleido verysad.gif bet,sako, panorėjau panorėjau, ir paskui nebenorėjau. Nu šakės, man vėl buvo šokas, bet galvoju, juk maniškis ir pafantazuoja dar . Tai šiandieną pasakiau aukl.kad jei vaikas sako,kad nori reiškia jis nori, ir būtinai leisti nueiti į tualetą. Jam inkstukas juk buvo operuotas. Na,matai, visokių tokių smulkių problemėlių atsiranda. Jau net dejuoti nebenoriu. Markas geria sirupą išrašytą neurologės, bet labai jau atsiduoda valerijonu, tai duodu prieš miegą, ir tą dormiplant(?) sugėrėm. Gal kiek ir geriau (arba aš mažiau jaudinuosi). Dabar pati supranti kokia mano būsena, kaip ir viskas dzin. Labai bijau gimdyti, nu siaubingai bijau, o tas laikas taip greit artėja.
Kaip tau sekasi? Kaip Benas? sakėt pas psichologą eisit, tai kaip sekėsi? Gal jau suauga po truputį? Ar dažnai taviškis pafantazuoja ir meluoja? Nes saviškį kartais įtariu ,kad meluoja (širdis jaučia). cool.gif
Atsakyti
QUOTE(chikko @ 2007 10 10, 21:07)
Sveikute, dažnai čia nebeparašau, nes kaip ir tų problemėlių nebėra tiek daug, arba aš jau gyvenu kitomis nuotaikomis.  Mokslai prasidės lapkričio 26 d. tai dabar turiu namų darbus daryti,kad suspėčiau iki tos datos. Nuo 15 d. spalio pradėsim eiti į tuos užsiėmimus PPT. Labai laukiu. darželis lieka darželiu, vakar maniškis sako, kad norėjo sisiuko per pietų miegą, sako:prašiau,kad leistų eit pasisiot, o auklėtoja neleido verysad.gif bet,sako, panorėjau panorėjau, ir paskui nebenorėjau. Nu šakės, man vėl buvo šokas, bet galvoju, juk maniškis ir pafantazuoja dar . Tai šiandieną pasakiau aukl.kad jei vaikas sako,kad nori reiškia jis nori, ir būtinai leisti nueiti į tualetą. Jam inkstukas juk buvo operuotas. Na,matai, visokių tokių smulkių problemėlių atsiranda. Jau net dejuoti nebenoriu. Markas geria sirupą išrašytą neurologės, bet labai jau atsiduoda valerijonu, tai duodu prieš miegą, ir tą dormiplant(?) sugėrėm. Gal kiek ir geriau (arba aš mažiau jaudinuosi). Dabar pati supranti kokia mano būsena, kaip ir viskas dzin. Labai bijau gimdyti, nu siaubingai bijau, o tas laikas taip greit artėja.
Kaip tau sekasi? Kaip Benas? sakėt pas psichologą eisit, tai kaip sekėsi? Gal jau suauga po truputį? Ar dažnai taviškis pafantazuoja ir meluoja? Nes saviškį kartais įtariu ,kad meluoja (širdis jaučia). cool.gif


oj kaip tave suprantu, kaip tau sunku, bet laikykis, viskas bus gerai pamatysi ir gimdymas praeis gerai, tu tik nusiramink mirksiukas.gif aš tave mintimis už rankos palaikysiu bigsmile.gif ir laikykis bigsmile.gif
o dėl sisiojimo tu tikrai teisi, jai vaikas nori tai turi leisti, bo bus kai maniškiui padarys darželyje į lova o daugiau tai tikrai leis.

o mano benas pradės lankytis pas psihologe penktadienį, pirma aš nuėjau, ir jos buvo išvada po pasikalbėjimo, kad vaikui hiperaktyvumas, taip, plius dar viskas likę iš praeities, ir dar pasakė, kad prasidėjo jam akstyoji paauglystė blink.gif bet iš kitos pusės jis juk jau didelis biggrin.gif ir jau galima susitarti, va puse mėnesio mokėsi gerai ir kiek galėjo stengiasi elgtis gerai ir aš jam pažadėjau nupirkti aitvara, tai nupirkau ir dabar eisime savaitgalį leisti bigsmile.gif ( tik benas pasakė mama kad tu žinotumei kaip man sunku būti geru, sako aš visas išsenku) o patikėk aš tikrai žinau kaip jam sunku.
o meluoja taip kad net ausys mums linksta doh.gif ir jau net išmokame pagauti kada meluoja, bet kartais taip įtikinamai meluoja, kad net patikiu, bet dabar žymiai lengviau ir jau pagaunu, o psihologė pasakė, kad jis taip meluoja įtikinamai, nes pats tiki, ką sako g.gif na žo sidabriukas mano gyvuoja bigsmile.gif
Atsakyti
Nu taip, aš irgi kai birželio mėn. ėjau pas psichologę tai pirma aš viena ėjau pasikalbėti. Tai dabar tik skambinau,kad užrašytų į tą hiperiukų grupę užsiėmimamas, tai va nuo pirmadienio pradėsim lankytis ten. Tai tikrai labai laukiu. Man sakė, dar kad padarys kokį tai testą,irgi labai noriu. Svarbu,kad su vaiku būtų dirbama, nepaliktų likimo valiai. Labai džiaugiuosi, kad nuo pat kūdikystės užsiimu tuo. Mums visada būdavo tik į naudą,žymiai jausdavosi pagerėjimas. Aišku, tik iki tam tikro laiko.
Smagu,kad jums viskas tik į gerą pusę eina. Užaugs tavo vaikis, nei pati nepamatysi. Užtat reikia džiaugtis viskuo, (čia aš dabar visur tik geras puses matau lotuliukas.gif ), paskui visas išdaigas su tokia nostalgija prisiminsim, pamatysi.
Na saviškio aš dar neperkandu dėl to melo, nepagaunu kur melas o kur tiesa. Tai ir tikiu.
Atsakyti
Nu dabar tai prisidžiaugiau. Ką tik rašiau,kad duodu gėrimuką padarytą vaistinėj, kvapas man vien valerijono. Tai duodu dvi naktis iš eilės, tai tas dvi naktis maniškis iki 12 nemiega. Kaip tik sakė, turi jį raminti, o jis atvirkščiai, kaip žvaliausias vaikas atrodo, prieš miegą dūkti pradeda doh.gif . Na šiandieną paskutinis išbandymas, jei vėl sudavus vaistų taip bus, nebeduosiu. Kažkas čia ne taip.
Atsakyti
QUOTE(vyšnelė @ 2007 10 09, 22:22)
Ačiū,merginos,už jūsų komentarus.
Skruzdeda,skaitau tavo situaciją,o atrodo,kad save matyčiau.Ir dar žiūriu,kad mūsų vaikai maždaug vienodo amžiaus.
Dar norėjau paklausti,ar duodat kokius raminamuosius vaistukus savo vaikiukams?

Ir šiaip,kaip jūs pačios jaučiatės,kai vaikiukai siaučia,ožiuojasi,cypia,šaukia?
Mane tokiais atvejais tokia neviltis apima,kad verkt norisi unsure.gif .Kaip tokiais atvejais elgiais jūsų vyrai?


O ką ketini daryti, Vyšnele? Ar toliau vesi vaiką į darželį ar dar palauksi kažkiek laiko? Vat šitą problemą aš dabar spendžiu. Vyras už tai, kad vesti, mano mana žiauriai priešinasi. Tai aš tarp dviejų ugnių sėdžiu ir nežinau, ką daryti.

Ne, raminamųjų neduodu. Nieko tai negelbės. Tačiau yra neblogų visokių homeopatinių. Apsilankykite pas homeopatą, gal jums padės. Aš tai nežianu, ar mums padeda, ar ne, bet geriam ir tiek. Bet su isterijom jam dabar apskritai geriau negu buvo.
Atsakyti
Sveikos gyvsidabriukų mamytės:4u:
QUOTE(siaubute @ 2007 10 10, 09:14)
Dar gal bus įdomu kam:kažkurioje knygoje skaičiau, kad vietoj laikymo, fizinės bausmės- reikia keliais pirštais trumpam paspausti ant kaklo trigalvį ar kokį tai raumenį, atseit nepavojingas, bet skausmingas veiksmas.Gal čia užsienyje kas taiko ir didesniems vaikams g.gif

na, apie tokį būdą negirdėjau ir bent jau čia, Švedijoje tokio netaiko g.gif
Apsikabinimas, laikymas glėbyje mažiukams tikrai padeda. Mums, kaip žiogas buvo apie 3,5 metų rekomendavo Vaiko Raidos Centre. Tik žinau, kad pirmais kartais gali būti sunku vaiką klykiantį besispardantį išlaikyti, bet manau reikia stengtis. O kiti kartai jau bus ramesni.

QUOTE(Roga @ 2007 10 10, 20:26)
o meluoja taip kad net ausys mums linksta doh.gif ir jau net išmokame pagauti kada meluoja, bet kartais taip įtikinamai meluoja, kad net patikiu, bet dabar žymiai lengviau ir jau pagaunu, o psihologė pasakė, kad jis taip meluoja įtikinamai, nes pats tiki, ką sako g.gif na žo sidabriukas mano gyvuoja bigsmile.gif

Meluoja ir maniškis doh.gif Tik, kai buvo mažesnis, tas melas toks nekaltas buvo, o dabar doh.gif Meluoja daug, visiems ir visur. Reikia ar nereikia. Meluoja kraupius dalykus. Aš, kai išgirdau iš mokytojos apie ką jis meluoja, tai čiut nenugriuvau, gėda buvo baisiausia verysad.gif gerai, kad ji pasakė, kad žino šitą hiperiukų bėdą, tai netiki blush2.gif

QUOTE(chikko @ 2007 10 10, 21:35)
Na saviškio aš dar neperkandu dėl to melo, nepagaunu kur melas o kur tiesa. Tai ir tikiu.

tas ateis su laiku. Aš ankščiau negalėjau atskirti kur tiesa, o kur žiogo fantazijos. Dabar jau lengvai pagaunu unsure.gif Nors gal kartais ir jau nebepatikiu vaiku kada tiesą sako. Blogai tas, žinau, bet jau kitaip neišeina verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vario: 11 spalio 2007 - 13:27
QUOTE(vario @ 2007 10 11, 14:26)
Sveikos gyvsidabriukų mamytės:4u:

na, apie tokį būdą negirdėjau ir bent jau čia, Švedijoje tokio netaiko  g.gif
Apsikabinimas, laikymas glėbyje mažiukams tikrai padeda. Mums, kaip žiogas buvo apie 3,5 metų rekomendavo Vaiko Raidos Centre. Tik žinau, kad pirmais kartais gali būti sunku vaiką klykiantį besispardantį išlaikyti, bet manau reikia stengtis. O kiti kartai jau bus ramesni.
Meluoja ir maniškis doh.gif  Tik, kai buvo mažesnis, tas melas toks nekaltas buvo, o dabar doh.gif Meluoja daug, visiems ir visur. Reikia ar nereikia. Meluoja kraupius dalykus. Aš, kai išgirdau iš mokytojos apie ką jis meluoja, tai čiut nenugriuvau, gėda buvo baisiausia  verysad.gif gerai, kad ji pasakė, kad žino šitą hiperiukų bėdą, tai netiki  blush2.gif
tas ateis su laiku. Aš ankščiau negalėjau atskirti kur tiesa, o kur žiogo fantazijos. Dabar jau lengvai pagaunu  unsure.gif Nors gal kartais ir jau nebepatikiu vaiku kada tiesą sako. Blogai tas, žinau, bet jau kitaip neišeina  verysad.gif



va va ir aš dar kartais patikiu tai ką sako, o pasirodo kad benas meluoja, o jis tai tiki ir man taip skauda širdi kad negaliu pasitikėti savo vaiku ir pastoviai turiu savo vaikiuką įtarinėti unsure.gif
bet vat pasigirsiu benas parneša jau antra karta iš eilės parneša už lietuvių kalba bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(chikko @ 2007 10 11, 08:58)
Nu dabar tai prisidžiaugiau. Ką tik rašiau,kad duodu gėrimuką padarytą vaistinėj, kvapas man vien valerijono. Tai duodu dvi naktis iš eilės, tai tas dvi naktis maniškis iki 12 nemiega. Kaip tik sakė, turi jį raminti, o jis atvirkščiai, kaip žvaliausias vaikas atrodo, prieš miegą dūkti pradeda doh.gif . Na šiandieną paskutinis išbandymas, jei vėl sudavus vaistų taip bus, nebeduosiu. Kažkas čia ne taip.



na mano vaikui tai priešingai ir tikrai raminamieji nepadeda schmoll.gif bet mes kaip nors ir taip susitvarkysime ax.gif
Atsakyti
Sveiki,
gavau štai tokia informaciją, kuria pasidalinu su jumis:

Paramos Vaikams Centras rengia mokymo grupes hiperkatyvių ( labai judrių ir blogai susikaupiančių ) 6 – 10 metų amžiaus vaikų tėvams ir globėjams.

Mokymų metu bus aptariama, kaip įveikti dažniausiai pasitaikančias hiperaktyvių vaikų elgesio problemas, kaip tinkamai drausminti ir skatinti vaikus, kaip parengti efektyvią paskatinimų sistemą hiperaktyviam vaikui. Taip pat tėvai turės puikią galimybę pasidalyti savo patirtimi, auklėjant hiperaktyvius vaikus.
Kursų metu bus diskutuojama, kaip efektyviai bendradarbiauti su mokykla ir mokytojais.

Tėvų grupę ves žymus vaikų ir paauglių psichiatras – psichoterapeutas Vytautas Blažys.

Mokymų trukmė – septynios sesijos po 1,5 val, sesija vyks kartą per savaitę, antradieniais, pradžia – 18.30.

Užsiėmimų pradžia - 2007 11 06. Mokymai vyks Paramos vaikams centre, Latvių 19a, Vilnius.

Mokymų kaina – jeigu dalyvauja veinas iš tėvų/ globėjų – 280 litų, jeigu dalyvauja abu tėvai/globėjai – 450 litų. Apmokėjimo būdas – pavedimu į Paramos vaikams centro sąskaita Nr. LT39 73000 0100 0006 4344 AB Hansabanke arb tiesiogiai Paramos vaikams centre..

Norinčius dalyvauti mokymuose prašome registruotis iš anksto telefonu 8 (5) 2715980 arba 8 611 43567 arba el.paštu: pvc@pvc.lt („mokymo kursai“)

Dalyvių skaičius ribotas, esant didesniam norinčiųjų dalyvauti mokymuose skaičiui, pirmenybė bus teikiama anksčiausiai užsiregistravusiems.

Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2007 10 11, 20:37)
va va ir aš dar kartais patikiu tai ką sako, o pasirodo kad benas meluoja, o jis tai tiki ir man taip skauda širdi kad negaliu pasitikėti savo vaiku ir pastoviai turiu savo vaikiuką įtarinėti unsure.gif
bet vat pasigirsiu benas parneša jau antra karta iš eilės parneša už lietuvių kalba bigsmile.gif
Papildyta:
na mano vaikui tai priešingai ir tikrai raminamieji nepadeda schmoll.gif bet mes kaip nors ir taip susitvarkysime  ax.gif

Na nežinau, užpuolė mus kažkokios mistinės ligos. Ką tik išsigydėm viduriavimą, tai po savaitės vemti pradėjo, po to kosulys užpuolė, dabar ką tik pietus pavalgė, tai viską išvėmė. Skambinu į PPT (šiandieną kaip ir 15 d.spalio), dėl tų užsiėmimų, tai nieks ragelio nekelia. Nu kažkas vyksta. Raminančių seniai nebeduodų, nepadeda ir tiek. Kam kankinti vaiką, juk neskanūs tie vaistai. Tai gerai,kad nors prikalbinu dėl pietų miego, tai pamiega nors. Miega ir dabar. Jaučiu sirgsim kažkuo.
Atsakyti