Įkraunama...
Įkraunama...

Gal kas augina hiperaktyvų vaiką?

sveikutes 4u.gif

Alchemie turėjo omenyje, kad patys vaikai pasirnka šeimas pas ką gimti. tu esi labai stipri ir gera mama, nes tau kliuvo auginti hiperaktyvų bigsmile.gif ir tau tikrai gerai sekasi tvarkytis, šaunuolė 4u.gif
žinai neringule aktyvus sportas visada padeda judriems vaikams išsikrauti. mūsų dienotvarkė tai taip užpildyta, kad kartais pagalvoju, kaip mano vaikis viska ištveria. bet nieko viskas gerai ir jam patinka g.gif aišku turime bėdų. aš kartais per smarkiai sureguoju ir per jautriai, bet vėl prisimenu, kokia aš buvau, dar mane palaiko mamytės ir man tada žymiai lengviau. kai paklausau iš šalies nuomone kitų tada apsvarstau ir pritaikau sau, taip aš ir mokausi ax.gif
Atsakyti
Na va pagaliau ne mano vienos problema čia. Tikrai, kai paskaitau mums lygiai taip pat, daug kas aiškina, kad aš lepinu tą vaiką ( ypač vaiko gydytoja), liepia diržiuko duoti, o dar geriau su žabyte. Taip mane moko pagyvenę žmonės. Net vyras kartais pratrūksta, sako, kad užsiauginsiu pabaisiuką ant savo galvos, jog labai lepinu. Niekada nesmurtavau prieš vaiką ir nesmurtausiu, juk jam irgi nėra lengva kai reikia susikaupti ir ką nors parašyti ar nupiešti, o kur dar kalba...Niekada nesupratau to mušimo, man atrodo, kad agresija gimdo agresiją. Ir dar maniškis susidvejina su pasakų personažais t.y. supermenu, žmogumi voru, žmugumi ledu ir t.t.Ar čia hiperaktyvių vaikų išskirtinis bruožas ar ir kitiems taip nutinka? g.gif
Atsakyti
chikko, o tu paklausk gydytojos, ar ji buvo geras vaikas? jei geras tai matyt labai daug gavo lupti ir mazai apkabinti, jei blogas, tai gavo lupti maziau (t.y. nepakankamai). meile ir pagalba tokiam vaikui ne dirzo kiekiu matuojama, o darbu su juo, demesio teikimu, kantrybe ir budo ieskojimo, kaip ji aukleti. Ribos auklejime irgi ne dirzu breziamos. pabaisiukus daznai uzaugina ir ne hiperiukus, o vaikus, kurie turi viska, bet tiesiog negauna tevu meiles ir demesio, kurie nesuzino, kaip rodyti jausmus teigiamus ir isreiksti neigiamus. Tokiems vaikams is akies irgi galima priskirti iperaktyvuma, nes jie darys viska, kad gautu savo demesio dali. visdelto yra skirtumas, kur vaikas bando atkreipti demesi specialiai, ir vaikas, kuriam yra hiperaktyvumo sindromas t.y. jis nesugeba sukaupti demesio, ar suvaldyti savo judejimo, kuri reikia realizuoti, o ne slopinti.
Atsakyti
sveikos 4u.gif
kai pagalvoji kiek kartų girdėta, kad mušimu tik išauklėsi, bet tai netiesa, galiu tai tvirtinti iš savo patirties. tik meilė, atlaidumas ir supratimas padeda vaikui vystytis. taip vaikui sunku augant o ypač hiperiukui. bet laikui bėgant vaikas auga tobulėja ir mamos meilė, rūpestis, atlaidumas, mamos pagalba vaikui, tai yra svarbiausia.
Atsakyti
As supramtu, kodel visi sako, akd mazai lupti gauna, nes lupimas, tai reiskia, kad suauges valdo situacija ir valdo per baime. Jei bijo, tai klauso, tai ir geras vaikas, o gera tu jau myli blink.gif tik beda ta, kad nu musi iki kokiu 8 metu, o paskui gali gauti ir atgal ir tokiais keikiais ir formomis, kad..ir policijai maza nepasirodys...ir tada sakys, kad blogai auklejai ir mama esi bloga g.gif o kantrybe - ji yra vienu mostu maziau, viena minute ilgiau ir 100kartu daugiau dekingumo is vaiko
Atsakyti
kaip pagalvoju su tuo mušimu mūsų tautuoje atrodo, kad tai yra norma, bet juk tiap nėra. viena dalyką žinau, kad mušimu problemos neišpresime schmoll.gif
Atsakyti
labai protingai visos mąsto, aš lygiai taip pat galvoju. Juk tikrai nėra nei vieno vaiko kuris nebūtų nors truputėlį palepintas ( kur ta riba?) Juk savas vaikas. Gerai, kad darželyje su juo dirba, žino auklėtojos, kad jam sunkiau susikaupti. Patinka nuvesti jį pas neurologę, tai ji iškart mane nuramina, viskas bus gerai, tik nestresuoti, vaikas tai įšaugs apie kokius 11-12 metus. Bandau paklausti gal jis išlepintas, tai ji iš karto man atsako " kai buvau maža močiutė išvirdavo kiaušinius, nulupdavo ir dar į lovą atnešdavo, kaip gera prisiminti,sako, net dabar pamenu tuos šiltutėlius kiaušinius."Tai kur ta lepinimo riba? Maniškis ant žemės negriūna, nesispardo, nešaukia, kad kažko reikia ir t.t. O kad negali pabūti vienoje vietoje, ar ten per garsiai kažką pasako, nemanau, kad tai išlepimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chikko: 10 gegužės 2007 - 15:36
teisingai sakai, aš manau, kiekviena mama žino, kas vaikui geriausia, ir dar kad visada išgirstu ką vaikas sako, ir dar kad prisimintų suaugę savo vaikystę, tai ir jiems lengviau būtų suprasti savo vaikus.

vis daugiau pamatau mamų kurios nenori naudoti smurta prieš savo vaikus, o labiau juos suprasti, gerai tai žinoti g.gif

oho chikko tu nestuke.gif sveikinu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roga: 10 gegužės 2007 - 15:37
Man tai siaubas kažkoks su tuo mušimu. Tai negi blogai, kad vaikas turi savo nuomonę, o ne kaip koks kačiukas viską daro ką mamytė pasako. Aišku viskam savo ribos. Nepirksiu ledų be nuomonės tik tam, kad jis to nori. Ir iš vis, pastebėjau, kaip tik senas žmogus taip ir nesupranta to vaiko, nes jie buvo auklėti kitaip, juos mušdavo, viskas daroma buvo su baime. Užtat ir mūsų gyd. sena tai ir sako, kad " mamytei dažniau diržiuko vaikui reikia duoti" ot tada tai klausys. O apie hiperaktyvumą nenutuokia iš vis nieko.
Papildyta:
Tik vis pagalvoju, dabar laukiamės antro, kaip jis vaikas reaguos į tai? Juk tie hiperaktyvūs labai jautrūs, labai viską greit į širdytę ima. Jau dabar pradedam kalbėti apie sesę ar brolį, tai nelabai nori girdėti, dar nesupranta, nes pilviuko beveik nesimato.
Atsakyti
manau kol patys o ypač žmonės nepakeis savo nuostatų, kad mušimu neišauklėsi, tai ir niekas nepasikeis, jie patys turi tai suprasti.
kai pagalvoju, kiek kartų yra man taip sakė, kiek kartų auklėję manę, kad aš neprižiūriu savo vaiką, kad jis yra nesuvaldomas, ir kad tik gera beržinė rykštė jį išauklės doh.gif aš viso to neklausiau schmoll.gif man ir be mušimų visai gerai sekasi auklėti savo vaiką ax.gif
Atsakyti
Vietoj to,kad daryčiau namų darbus ( sesija artėja), tai ne, sėdžiu forume ir negaliu išsijungti, plepu.
Taip, labai ačiū. Antras labai laukiamas, labai norim, kad turėtų brolį ar sesę, juk negerai vienam, paskui bus liūdna.
Atsakyti
manau palaipsniui kalbantis ir aiškinant, kad leluikas pilvuke auga ir kad jis turės sesute arba broliuka jis tikrai priims su didžiausiu džiaugsu. o laiko jūs dar turite tai manau viskas susitvarkys.

tik dabar pagalvoju, jei man taip nutiktų ir laukčiausi vaikelio na nežinau kaip reiktų savo vaikui pasakyti, nors kartais maniškis užsimena, kad norėtų broliuko ar sesutės.
Papildyta:
nieko pasikalbėti visiems reikia mirksiukas.gif

va dabar ir aš jau varau namo bye1.gif
Atsakyti