Įkraunama...
Įkraunama...

Gal kas augina hiperaktyvų vaiką?

QUOTE(Alchemie @ 2007 09 11, 17:41)
bet kaip gydytojai nezino tokiu paprastu dalyku..nesuprantu g.gif



bet juk tą žinai ir aš tą žinau kad nevisada gydytojai ir atkreipia dėmesį į tai kad hiperiukai netoleruoja raminamųjų schmoll.gif vien prisiminus, kas buvo su mano vaiku niekam nelinkėčiau to pamatyti, kai nabagas negali pajudėti o smegenys tai sukasi, tai jis kėlėsi krito, verkė klykė doh.gif košmaras kažkoks buvo, jau sakiau geriau pati išmoksiuir jį nuraminsiu, kol kas mums sekasi ir vaikas tikrai gana ramiai miega naktį.
Atsakyti
Duodasi kaip davėsi jis, nenurimsta nei minutei, tik naktį ramiau miega, (nes būdavo prabunda po kelis kartus, ir kalba). Auklėtoja sakė, kad jis nei iš šio nei iš to pradeda verkti, kaip greit pradejo verkti taip gerit ir nustojo verkti. Auklėtoja net nesuprato dėl ko vaikis susigraudino. Dormiplantą geriam iš ryto ir vakare prieš miegą, dar nežinau jo poveikio, bet ,kad ramesnis būtų tai tikrai nėra taip, toks pat judrus kaip ir buvo.
Atsakyti
QUOTE(chikko @ 2007 09 11, 19:50)
Duodasi kaip davėsi jis, nenurimsta nei minutei, tik naktį ramiau miega, (nes būdavo prabunda po kelis kartus, ir kalba). Auklėtoja sakė, kad jis nei iš šio nei iš to pradeda verkti, kaip greit pradejo verkti taip gerit ir nustojo verkti. Auklėtoja net nesuprato dėl ko vaikis susigraudino. Dormiplantą geriam iš ryto ir vakare prieš miegą, dar nežinau jo poveikio, bet ,kad ramesnis būtų tai tikrai nėra taip, toks pat judrus kaip ir buvo.




tai va ir aš pagalvojau kad tas judrumas niekur nedings kad ir maitinsiu raminamaisiais doh.gif dabar jau mano vaikis moka ir ramiau pažiūrėti tėlika ax.gif nereikia verstis per galva unsure.gif nors siubuoja kojas kelnuoja, bet jau ramiau sėdi. ir džiaugiuosi, kad pagaliau pasibaigė naktimis klykimai ir rėkimai, tikiuosi ir nebegrįš schmoll.gif o ir manau akd jūs taippat po truptuka įveiksite viska mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(chikko @ 2007 09 11, 18:50)
Duodasi kaip davėsi jis, nenurimsta nei minutei, tik naktį ramiau miega, (nes būdavo prabunda po kelis kartus, ir kalba). Auklėtoja sakė, kad jis nei iš šio nei iš to pradeda verkti, kaip greit pradejo verkti taip gerit ir nustojo verkti. Auklėtoja net nesuprato dėl ko vaikis susigraudino. Dormiplantą geriam iš ryto ir vakare prieš miegą, dar nežinau jo poveikio, bet ,kad ramesnis būtų tai tikrai nėra taip, toks pat judrus kaip ir buvo.

Judrumo hiperiukui nenuimsit niekaip, nebent jį visiškai užslopinti labai stipriais raminančiais. Bet tai jau ne išeitis , tai vaiko žudymas doh.gif
Kad ramiau miegotų, kaip Alchemie rašė, tinka labai baseinas, ar vonia.
Ritualo prieš miegą įvedimas į dienotvarkę (pvz. pasakos skaitymas visai šeimynai), labai svarbu tuo pačiu metu eiti gultis. Atrodo smulkmenos, bet padeda thumbup.gif

Atsakyti
Chikko, manau, akd galiu tave kiek apraminti, nes hiperiukams net ir valerijonas duoda poveiki is karto, taigi, jei po tu dormiplantu jam poveikio ner, tai manau, akd jis greiciausiai ne hiperiukas, o tiesiog judrus vaikas su tam tikrom problemom, kurias is dalies laikas ir branda sprendzia, is dalies aplinkybes ir darbas su vaiku
Atsakyti
Sveikos,
mano sūnų irgi vertina kaip hiperaktyvų. Jam 2m.4mėn. Turi jis įgimtų bėdų, serga epilepsija,mišrus raidos sutrikimas.
Bandome dienos režimo laikytis,isterijas,agresijas tramdyti, būti daugiau gamtoje, vengti parduotuvių ir žmonių susibūrimų. Sekasi kol kas sunkiai verysad.gif
Dėl ramesnio miego siūlo nitrozepamą gert, bet dar nesiryžtam, nes ir taip vaistų daug geria ir raminančių.
Visi jo lipimai, bėgiojimai, čiumpa ką, meta, ima, siekia kito- nu dar nieko, bet isterijos jo siutina.Kaip sprendžiat isterijų problemas?Mum siūlo nukreipt dėmesį, kažkuo kitu sudomint. Namuose tas kitas- vonioj maudytis, o lauke-duoti mašinoj už vairo pasėdėti- vieninteliai dalykai kurie suveikia.
Kitas dalykas kaip Jūsų vaikai su svetimais bendrauja? Maniškiui visi svetimi-savi. Su bet kuo eina į kontaktą ir gali su svetimu eiti nors ir į pasaulio kraštą.
Atsakyti
Siaubute, jo dar amzius toks, kai is tikro labai tikrina ribas, be to kalbos saviraiska dar maza ir viskas eina per kuno kalba. Siaip jau isterijos dazniausiai nurimsta per 5 minutes, jei neikas nekreipia demesio (nors aisku tam reiktu minksto kambario ir ten uzdatyti, o namie tai neimanoma, tuo labiau masinoje) Sunku aisku ir demesio nekreipti...pas mus isteriju nebudavo, bet protestavimas ir rekimas, "nekalbek" tai nuolat..paskui atsipraso, kad sauke (jau didelis).
Neklijuok savo vaikui hiperaktyvumo diagnozes, jei jos nera nustatyta po tyrimu. Judrumas, kuris tokiam amziuje ir taip priklauso, nera hiperaktyvumas. Demesio sukaupimo problema ar jo perkelimo yra daugeliui vaiku, bet jie dar nera hiperaktyvus
Atsakyti
Pati neklijuoju savo vaikui hiperaktyvumo. Tai nustatė vaikų raidos centre neurologės- jį stebėdamos ir paskui psichologė lygiai taip pat įvertino.Kalba jo tik pradiniai garsažodžiai,kalbos suvokimas ribotas.Logopedės patarimais turim kalbėti au au, miau miau- tokia vaikiška kalba, nes sudetingesnės nesuvokia.Kantrybės pas jį-nulis.Supratimas negalima,nebėk, nerėk- nulis kvadratu.Pliaukšt per užpakalį irgi neveikia. O kažkaip susitarti, kad nebėgtų,nerėktų ar gražiai elgtųsi-pažadant,susitariant neišeina, nes nesupranta.Tie raminimo būdai-vonia ir mašina- tai irgi tik, kad nukreipti nuo isterijų, bet paskui ištraukti iš vonios ar mašinos prasideda vėl isterijos, kad nenori išlipti.
Iš smulkių daiktų- nu kartais suveikia muilo burbulai, bet nepūsi jų valandą, o jei nustoji pūsti vėl isterija kam nepūti.Telefonas kartais suveikia, bet kai isterikuoja tai viską meta žemėn- jau nevienas išsitaškė.Saldainiukai, sausainukai retkarčiais tinka.Psichologė pataria rasti kažkokių nukreipiančių dėmesį daiktų-kas tokie galėtų būti?Stebuklingi? Tai taip ir tempi ar neši rėkiantį.Dar vienas būdas- jei išsigąsta, griūna lipdamas iš vežimėlio ar pan. ir jį sugauni bekrentantį-tada iškart užičiaupia.Čia nepagalvokit, kad specialiai kur vaiką mėtom- bet iš pastebėjimų.
Dėl uždarymo į kambarį- iš lovytės iki barzdos iššoka be problemų, o jei nekreipsi dėmesio -staugs kol jam atsibos, kad ir valandą dvi. 5min tai čia iš fantastikos srities būtų biggrin.gif
Ar teisingai supratau, kad hiperiukus valerijonas atvirkščiai veikia? Kadangi pas maniškį savitas metabolizmas vaistams tai neaišku kaip suveiktų valerijonas g.gif .
Dar išskaičiau , kad hiperaktyvumas sąlygojamas smegenų pažeidimo. Gal žinote kokios būtent smegenų dalies ir ar kam nors nustatinėjo tyrimais smegenų pažeidimą?
Atsakyti
siaubute cia tau labai gerai galetu paaiskinti vario apie smegenis. benras principas, kad jei smegenis kaip laikrodis, tai hiperiuku vienas laikrodzio ratukas sukasi per greitai, duodant jam slopinanciu, visi ratukai leteja, o tas sukasi savo greiciu, vaiko rekacija i raminamuosius tada yra tokia, kad jis juda tiek pat greitai, bet savisauga visai dingsta.
Vienas is metodu, kaip amerikieciai tyre, kad reikia isoperuoti adenoidus, ir tada vaikas aprimsta ir isauga hiperaktyvuma.
Siaubute, as puikiai isivaizduoju, aks pas tave namie dedais ir kaip tu jautiesi..esi labai pavargusi, matosi is teksto..jei esi Vilniuje kvieciam i mamu savitarpio pagalbos grupe. Tai mums padeda, bent jau atsigauti. Jei ne Vilniuje parasyk Rogai, ji toki vaikeli isauginusi jau iki antros klases, gales tikrai labai daug patarimu duoti, kaip elgesi ir kaip su riksmais tvarkesi.
Vienas is budu kaip reikia legtis su hiperiuku, kuo jis labiau siunta, tuo zemesnis turetu buti tavo balso tonas 9zinau, akd tai labai sunku). Draudimai neveiks, daznai jie netgi atvirksciai daro, reiktu pozityviai formuluoti sakini, kas jam galima, o tai kas negalima formuluoti, tai ir tai darysime veliua, arba tai ir tai pavojinga eima daryti ta ir ta.mano vaikui pvz. "ne" daznai tiesiog uzdaro ausis ir jis niek toliau nenori girdeti.
Del kalbos..nu nezinau ar vertakalbeti su vaiku au au ir miau miau..vis tiek vaiko igudziai turi augti, net jei kalba leciau vystosi..taip kartoti reikia daznai, sakni labai paprasta sudrineti, prasymai po viena zingsni, o ne is karto nueik, paimk,atnesk.. ir dar..tu esi gera mama ir tiesiog zinok, kad tokie vaikai ateina pas tevus, kurie jiems gali padeti, kurie stengiasi suprasti ir patys mokosi is sunkios situacijos. Tu esi stirpi ir delto tau atejo toks sibandymas..bet uztai pasiekti rezultatai su tokiu vaku yra nepaprastai dziuginnatys..linkiu tau juos greiciau pajusti
Atsakyti
Man pažįstami tokie vaiko "išsišokimai", mums taip būdavo 2-3,5 m. kai buvom. Maniškis iki dviejų metukų išvis nekalbėjo, tik mama ir tete. Darbo į jį įdėjom daug, aš jau nuo 2 m. (gal net ir ankščiau), vedžiau į raidos centrą į užsiėmimus hieraktyviems vaikams, ten vesdavo juos logopedė ir psichologė. Labai padėdavo, jausdavosi žymus pagerėjimas. Paskui vėl, praeina kiek laiko ir vėl iš naujo:isterijos, lakstymas, garsus kalbėjimas (šaukimas), veiduko draskymas ir t.t. Dabar jis tik nekrenta ant žemės, o apie televizoriaus žiūrėjimą ramiai nėr nei kalbos, bet mums ir neleido ilgai žiūrėti telev. sakė, ne ilgiau kaip valandą.
Atsakyti
papasakoti kaip mes tvarkėmės su rėkimu, su mušimusi, su draskymusi. tai vyko viskas taip lėtai, kartais atrodydavo, kad nebegaliu ir kampe atsisėdusi verkdavauilgai ilgai. bet nusišlostydavau ašaras ir pagalvodavau, kad mano vaikas, mano gyvenimo džiaugsmas, ir nieko neturiu be jo. ir man jis siustas gamtos. tikrai suprantu kaip sunku mamai kai vaikas niekada ramus nebūna, kai verkia isterijos, musimašis, savęs žalojimas. siaubuke tavo vaikiukas dar mažas ir jau pradėjai dirbti, taijau pradžia. čia mano manymu, ir sakau iš savo patyrimo: negalima su vaiku kalbėti miau miau au au ar panašiai. juk jis mažas žmogutis, ir kaip jis išmoks kalbėti gerai jai mes nerodysime pavyzdžio. reikia su vaiku lėtai kalbėti, ir kad žiūrėtų į akis, jai ko nesupranta, vaikams labai patinka leisti garsus, pavyzdžiu kaip vanduo teka sakyti sssssssssssssss sukandus dantis, ir kad vaikas kai jūs tarete garsa tegul liečia jūsų balso stygas jos virpa ir tikrai labai tai patinka vaikui, ir mokytis lengviau. kur mano vaikį išmokino logopedė sakė reikia vaika mokinti garsus, bet ne raides ir ne au au ar miau miau. va kaip pavyzdžiu ššššššššššššššš kaip vėjas pučia, ar rrrrrrrrrrrrrr kaip šuniukas urzgia. oj koks sunkus darbas. taip gali būti kad vaikas pakartos tik viena garsa šaunu tai gerai, ir galima pagirti apkabinti pamyluoti ir pasupuoti labai labai padeda pirštukų masažai, kai kiekviena to mažo viakiuko pirštukus, kaip sunku tai daryti, bet nors kiek. dar labai padeda, mažų daiktelių deliojimas, tokių kaip pupų, pupelių, žirnių. puzlių mažų deliojimas. oj vaikas glai tik kelias padelioti, bet jau ir tai pažanga. ar abu kartu perrinkinėkite pupas nuo pupelių, ar aižykite žirnius, tokie paparasti labai padeda.
o apei rėkimus, pas mus irgi buvo oj oj kiek. tai keldavausi nakttį, o dar savo vaiko, kai negalėdavau ant rankų nešioti, tai guldydavausi ant pagalvės ir supdavau, tiap nuramindavau ir taip iki kokių 4 metų. o isterijos kai puldavo muštis ar save mušti smarkiai sugriebdavau į glėbį ir laikydavau kol nurimdavo, oj kaip sunku, nes vaikas norėdavo ištrūkti o jau kiek jėgos turi tai netas žodis, ir tikrai padėda, o kai nurimdavo tada paglostai, pamylojiir pasakai kad myli. tai tikrai padeda. o kai suaugo ir būdavo isterijos priepolis, va vien pernai, tai visaip darydavau ar nekreipdavau dėmesio, jai didesnis priepolis taiir veida su šaltu vandeniu nuprausdavau. na žo mano išmonės ax.gif
oj kiek prirašiau, atsiprašau visiškaiišsiliejau ax.gif doh.gif
Atsakyti
Ačiū supratusioms ir patarusioms. Esu mama jau su stažu. Pati mažiausia dukra jau dabar pradėjo jį lenkti, net kaikuriuos "žodžius" jis iš jos išmoko: ba- vanduo, papu papu-tapu tapu-eina. Ir antras sūnus turėjo logopedinių problemų- kažkaip viskas paprasčiau, nes sveikas vaikas buvo.O šitas "džiaugsmas"-vienos bėdos- atrodo ko gyvenime baiminausi ir šalinausi viskas jam suėjo.Išoriniai trūkūmai, smegenų anomalijos, sunki epilepsija, raidos sutrikimai, isterijos, hiperaktyvumas.
Dabar važinėjam į Kauno raidos centrą. Tai logopedė sako: jau kai jis įvardina kažkaip daiktą savo kalba, tai tada jau jį retai vartokite, o sakykite tikrą žodį. Pvz: jis mašinas bubu vadina- tai "mašina" sakyti, raktus aa-tai sakyti jam "raktai". O ko nesuvokia, nesupranta tai tuos paprastinti katė miau iau, šuniukas au au- nes jam dabar visi guvūnai, paukščiai, žuvys- "kaki".Neaišku kiek jis tos kalbos ateityje supras- nors, kad buitinius dalykus išmoktų. Ir žodžius: negalima, nereikia būtų gerai blush2.gif O kantrybės tai, 10 min. besimuistant ir jį laikant pas logopedę, 5 min pas muzikos mokytoją- kas kažkiek sekundžių keičiant daiktus dar šiaip taip ištveria, o paskui jau jis kaip uraganas varo per kabinetą, o jei atgal sodini rėkia pjaunamas.
Šaltas vanduo nepadeda, jau išbandžiau vakar- jau nežinojau ko imtis galvojau šaltas vanduo atvėsins- nepadeda.
O dėl laikymo per rėkimą- Jūs laikote taip ilgai ar kaip?Nes irgi bandžiau- tai kiek laikai stipriai atrodo, jau baigėsi- paleidžiu ir vėl tas pats. Ar laikote ilgai ilgai kol visiškai neatsimins ko čia jam rėkėsi? Ar taip palaikote kažkiek, paleidžiate, rėkia ir vėl laikote. Nes mums psichologė sakė taip laikyti ranką, jei agresyvumas reiškiasi- prie šono priglaudi ir laikai negerą rankytę, nes vaikutis tai geras, tik rankytė negera. Palaikai, paleidi, jei kartoja- vėl laikai,kol nedarys paleidus.
Aš irgi mėgstu parašyti daug..... ax.gif
Į Vilnių gal kada ir atvažiuosim, bet bus lakstymas paskui sūnų. Jūsų tai daugmaž patreniruoti...mano laukinis dar doh.gif
Atsakyti