Įkraunama...
Įkraunama...

Lėlės, lėlytės, lėlytukės

QUOTE(Nutellina @ 2008 03 27, 19:59)
Ievushka, tavo lėlytė -  thumbup.gif O kodėl daugiau nedarai?  g.gif

Dėkui smile.gif
Nedarau, nes visą laisvą laiką iš manęs vilna pavogusi :mirksiukas:Kolkas vėlimas-prioritetas. Vis galvoju-va, pabaigsiu užsakymus ir darysiu-ką noriu! Bet kaip nėr galo, taip nėr lotuliukas.gif
Atsakyti
Ievuschka- lele tai super bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Graži, ievuschka, Tavo lėlytė 4u.gif Tokia pavasariškai svajinga wub.gif Tik mano akims šiek tiek matosi natūralumo trūkumas, mat aš visuomet siekiu kuo natūralesnių figūrų. Žinoma, darei, kokios norėjai, suprantu. Tik iki idealios, mano skonį atitinkančios lėlės šiek tiek trūksta ir kai kas taisytina: rankos ir kojos kiek ilgokos. Pasistenkčiau labiau suformuoti kojas, kad atrodytų ne kaip pagaliukai(čiurnos plonos, toliau blauzdos platesnės, per kelius vėl siaurėja, virš kelių platėja). Nors ten po kelnėm kokios kojos tai koks skirtumas... Kai rankos susilenkia, tai tas kampas, manau, turėtų būti smailesnis, o ne susilenktų kaip lankas. Plaštakas pavyko padaryti labai gražiai, tik natūraliau atrodytų, jei pirštukai būtų labiau sulenkti, o ne tokie ištiesti ax.gif . Patį veiduką pavyko padaryti puikiai thumbup.gif biggrin.gif Mimika tokia įdomi išėjo, savajinga rolleyes.gif . Ir dar: aš lėlės kojas labiau suglausčiau... mirksiukas.gif Apskritai, graži, kaip minėjau, lėlytė biggrin.gif Jei apie tokią svajojai ir padarei, kaip norėjai, šaunu; kartais galima ir nepaisyti 100 proc. natūralumo, ne visada juk ir pavyksta to pasiekti... Kaip bebūtų, sveikinu tokį gražų kūrinį nulipdžius, linkiu daug kūrybinių idėjų ir smagaus laiko jas įgyvendinant mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 28 kovo 2008 - 20:26
Labai ačiū už patarimą ievuschka, man jis labai pravers smile.gif
Tavo lėlė tiesiog nepakartojama clap.gif clap.gif clap.gif
Jeigu nepaslaptis iš ko ir kaip tuos batelius padarei biggrin.gif
Atsakyti
Ievushka, kokia nuostabi lėlė wub.gif wub.gif thumbup.gif tokia laisva atrodo, daili.. wub.gif žinai ką man primena...Hermioną iš Hario Poterio biggrin.gif (čia kogero todėl kad vakar paskutinę dalį baigiau naktį skaityti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif )
Atsakyti
Oi, mergaitės, nesitikėjau, kad mano lėlė tiek aptarinėjama bus, nes buvau ją anksčiau įkėlusi (bet pasižiūrėjau, kad neberodo nuotraukų, todėl aną dieną dar kartą ir įkėliau). Dėkui visoms už komplimentus.
O jurvitei - ačiū už tokį išsmaų komentarą smile.gif Tik būtinai dabar noriu papasakoti, kaip kas ir kodėl. Taigi čia pirmoji ir kolkas vienintelė lėlė mano gyvenime. Dariau ją lėlių kursuose (Rulle-mano mokytoja smile.gif ). Ir tikrai jau nenorėjau padaryti jos būtent tokios- su ilgom rankom, kojom, būtent tokios veido išraiškos, būtent taip sudėtų pirštelių ir pan. -tiesiog dariau taip kaip gavosi. Aš buvau kaip mokinukė, darbų pamokoje pirmą kartą virbalus į rankas paėmusi-juk stengiausi išmokti patį principą:kaip numegzti eilę, po to-dar vieną, kad ir virbalai iš rankų neiškristų, ir mezginys neiširtų, o apie mezgamų akių dydį, jų vienodumą, siūlo įtempimą dar anksti galvoti. Visa tai-patyrimo ženklas. Taip ir man su ta lėle-pirmą kartą gyvenime minkiau modeliną, konstravau karkasą, formavau kūną ir visa kita. Manau-tik darant daugiau ateina toks momentas, kai gali jau valdyti medžiagas, jos paklūsta tavo pirštams ir darosi įmanoma įgyvendinti būtent tai,ką turėjai miny. Taip kad-reikia dirbti dirbti dirbti...
Tik va laiko lėlėms ir tam patyrimui susikurti-labai trūksta ax.gif
Ta proga įkeliu dar kelias šios pirmos ir vienintelės lėlytės nuotraukytes:
user posted image

user posted imageuser posted image

O batai nulipdyti iš kažkokio spec.plastiko ir paklijuoti natūr.oda, prieš tai suraukiau aulus, o dirželį pritvirtinau jau ant gatavų batų.
Atsakyti
QUOTE(jurvite @ 2008 03 28, 21:21)
Graži, ievuschka, Tavo lėlytė  4u.gif  Tokia pavasariškai svajinga  wub.gif Tik mano akims šiek tiek matosi natūralumo trūkumas, mat aš visuomet siekiu kuo natūralesnių figūrų. Žinoma, darei, kokios norėjai, suprantu. Tik iki idealios, mano skonį atitinkančios lėlės šiek tiek trūksta ir kai kas taisytina: rankos ir kojos kiek ilgokos. Pasistenkčiau labiau suformuoti kojas, kad atrodytų ne kaip pagaliukai(čiurnos plonos, toliau blauzdos platesnės, per kelius vėl siaurėja, virš kelių platėja). Nors ten po kelnėm kokios kojos tai koks skirtumas... Kai rankos susilenkia, tai tas kampas, manau, turėtų būti smailesnis, o ne susilenktų kaip lankas. Plaštakas pavyko padaryti labai gražiai, tik natūraliau atrodytų, jei pirštukai būtų labiau sulenkti, o ne tokie ištiesti  ax.gif . Patį veiduką pavyko padaryti puikiai thumbup.gif  biggrin.gif  Mimika tokia įdomi išėjo, savajinga  rolleyes.gif . Ir dar: aš lėlės kojas labiau suglausčiau... mirksiukas.gif Apskritai, graži, kaip minėjau, lėlytė  biggrin.gif  Jei apie tokią svajojai ir padarei, kaip norėjai, šaunu; kartais galima ir nepaisyti 100 proc. natūralumo, ne visada juk ir pavyksta to pasiekti... Kaip bebūtų, sveikinu tokį gražų kūrinį nulipdžius, linkiu daug kūrybinių idėjų ir smagaus laiko jas įgyvendinant  mirksiukas.gif  4u.gif

NOrs adresuota ne man, bet..... Skaiciau Rusijos lelininkiu straipsnius, apie tai, kaip jie daro leles ir ko siekia. Tai laaaaaaaabai buvau nustebusi, kad daugelis is ju butent taip ir raso - siekiu, kad butu kuo panasesne i originala - zmogu. O vat man, kurianciam zmogui, tokia lele ispudzio tikrai nedaro (panasi i zmogu). O daro butent tokia - ilgais pirstais, nestandartine poza, plonom kojom, ispustu pilbu, norim- bulve ir pan. Originalus mes patys sugebam padaryti lotuliukas.gif As turiu netgi 2 gyvas leles. O sukurti kazka idomesnio, nepanasu i kitu ir tai, uz ko akis "uzkimba" - tai jau gerbiu as toki darba.... Deja, kad ir liaudies meistrus paemus - nemaciau nei vieno darbo, atitinkancio viens prie vieno zmogu. O tik paminklai buna i mus 100 proc panasus..... O leles paskirtis - visai ne ta pati, kaip paminklo.
Ievuschka - lele super thumbup.gif Be priekaistu wub.gif

Atsakyti
QUOTE(auksaranke @ 2008 03 29, 16:50)
NOrs adresuota ne man, bet..... Skaiciau Rusijos lelininkiu straipsnius, apie tai, kaip jie daro leles ir ko siekia. Tai laaaaaaaabai buvau nustebusi, kad daugelis is ju butent taip ir raso - siekiu, kad butu kuo panasesne i originala - zmogu. O vat man, kurianciam zmogui, tokia lele ispudzio tikrai nedaro (panasi i zmogu). O daro butent tokia - ilgais pirstais, nestandartine poza, plonom kojom, ispustu pilbu, norim- bulve ir pan. Originalus mes patys sugebam padaryti  lotuliukas.gif  As turiu netgi 2 gyvas leles. O sukurti kazka idomesnio, nepanasu i kitu ir tai, uz ko akis "uzkimba" - tai jau gerbiu as toki darba.... Deja, kad ir liaudies meistrus paemus - nemaciau nei vieno darbo, atitinkancio viens prie vieno zmogu. O tik paminklai buna i mus 100 proc panasus..... O leles paskirtis - visai ne ta pati, kaip paminklo.
Ievuschka - lele super thumbup.gif  Be priekaistu wub.gif

drinks_cheers.gif
man irgi labiau prie širdies ne tikroviškos, natūralios lėlės, o nestandartinių proporcijų, keistų povyzų figūros. Rusiškuose lėlininkų puslapiuose tikrai labai plati lėlių įvairovė, net akys raibsta doh.gif O ir skulptoriai,menininkai įdomesni tie,kurie kuria ne tikroviškus protretus, kad ir Džakometis (Alberto Giacometti), jo figūros-plonos, ištįsusios, tik siluetas žmogų primena, bet anaiptol neatkartoja anatomiškai visų kūno "linkių". Taigi-kiek žmonių, tiek nuomonių, kiek žmonių-tiek skonių!
Atsakyti
Tik siandien aptikau si puslapi, saunu daug naudingu nuorodu... ir tiek daug kurianciu lelytes. Labai daug groziu cia. Ikelsiu ir as nuoroda, tai pirmoji mano lelyte, padaryta po kursu pas Rulle.
http://public.fotki....ssusuniuku.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laimikas: 29 kovo 2008 - 22:42
Turiu viena klausimeli del leliu. As pati ju nedarau, bet gavau dovanu 100 metu senumo fajansine lele. Tiksliau puse leles. Noreciau ja atnaujinti. Nuluzusia ranka priklijavau, drabuzius kaip nors pasiusiu, bet nezinau, ka daryti su apatine dalimi. Gal kas zino, kaip tai turetu atrodyti, is ko padaryti "kojas" ar koki stoveli. Busiu labai dekinga uz patarimus.
Cia bandau ideti nuotrauka dscf6128copy

http://public.fotki....cf6128copy.html
Atsakyti
Keliu temukę aukštyn smile.gif

Gal kas žinot, kaip daromos tekstilinės lėlės? Ar jos lipdomos iš kokios masės, o paskui apklijuojamos kokiu linu ar dar kuom?
Prašom pasidalinti patirtim 4u.gif
Atsakyti
Manau, kad tekstilines leles daromos is kokiu medziageliu ar siulu aptrauktu pvz pedkelne. Dar reiktu tuos siulus ir pedkelne sutepti medziagos kietikliu. Yra toks kietintojas specialus ir senamnaujam ir artmanijoj. O jei nori suzinoti tiksliai, tai reik klausti rulles, ji daro tekstilines. Kitoj temoj rankdarbiai yra jos puslapelis. 4u.gif
Atsakyti