Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvos namie

aš noriu kad pagrindinis tas korpusas, būtų žemas.ir ant viršaus gal koia nors viena spintutė savo mėkstamoms smulkmenom susidėti gal su stiklo durim, ir kad būtų bariukas. thumbup.gif tu vis pataikai del viršutinių dar nenusprendžiau. thumbup.gif
Atsakyti
nenoriu visos sienos dengiančios,kam tada sienas dažyt biggrin.gif
Atsakyti
Agnesa, siūlau ne vieną baldą tokiu atveju, na, nebent tu rastum kažką, kas 100 procentų atitiktų tavo norus. Jei tu nuspręstum gamintis, tai pagalvok apie tokį variantą- ilga žema komoda ant kojų, gali būt stalčiai ar durelės, bet be puošybos elementų, nebent įdomesnis medienos raštas, geriausiai be rankenėlių. Virš jos kabinamos spintelės- gali būt dvi visai vienodos, "dvynės", tada tiktų ir kokie du vienodi akcentai ant komodos paviršiaus, vazos ar skulptūrėlės ar pan.,tai pabrėžtų tą "susidvejinimo" idėją, gali būt vienodų matmenų, bet skirtingų medžiagų- tarkim, ta, kuri skirta niekučiams, įrėminta į kokį paauksuotą rėmą a la Lui 14. ( durelės įstiklintos), o antroji, skirta barui ( suprantu, kad tu nori dėt ten butelius ir taures? ) uždara, be stiklo,iš tos pačios medienos, kaip apačia, durelės gali būt atlenkiamos, kaip "tikrų" sekcijų bariukų, gali būt integruotas apšvietimas.
Įdomiai gali atrodyt ir skirtingos formos, sakykim, niekučių spintelė kvadratas, o baras- ištęstas stačiakampis, replikuojantis po juo stovinčią komodą.jei ant tos sienos dar būtų kabinami paveislai/fotografijos, matmenis reikėtų derinti, kad pasiekt gražią dermę.

Ką laimėtum, mano galva- universalumą-jei tau tos pakabinamos spintelės atsibos, ar jei nuspręsi pakeist apstatymą, žemą komodą tikrai pritaikysi kitoj patalpoj ar kitiems tikslams ( priklausomai nuo "vidurių", ji gali atlikti ir batų, patalynės dėžės,indaujos, knygų lentynų ar dar kokią funkciją. Spinteles gali perkabinti vieną virš kitos ( jei jos bus vienodo dydžio), gali joms prisukt kojytes ir turėt tumbas prie lovos... Vienžo, liks tik skylutes sienoj užtaisyt, arba ten įsukt kablius ir pakabint paveikslą. Beje, spintelės dureles galima sukonstruoti iš nuotraukos, yra technikų, kaip ją perkelt ant įvairių paviršių, o paprasčiausia būtų tiesiog panaudot rėmą kaip dureles.

Na va, dar vienas patarimas , kurio niekam nereikia ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagitana: 13 kovo 2005 - 22:52
Pykstu dėl agresyvios kvailio pozicijos- nežinau, neskaičiau ir neskaitysiu, bet tvirtinsiu, kad pasaulis yra toks, kokį jį pavaizdavo vienas abejotino lygio žurnalas. 

Nu žinai gun_bandana.gif Iš to posto tikrai daug apie tave galima sužinot umn.gif Nepažinodama žmogų, net nematydama jo, gali apie jo protą tiek pasakyt umn.gif
Visų pirmą mes kalbėjom apie sienų spalvas, o aš pasakiau savo nuomonė, kaip darysiu aš.Ir pridūriau, kad mano miegamasis būs japoniško interjero(shoji, tatami, fusuma ir pan.biggrin.gif ), tad ta raudona siena labai tiks(mano manymu). Japonijoje nebuvau(palygint su "to abejotino lygio žurnalo" herojais, kurie ten pragyveno ne 1 metus), ir apie tos šalies kultūrą,interjerą žinau tik iš interneto ir žurnalų tongue.gif , o NE iš knygų.Dar dėl spalvų...Tau ne atrodo kad tu tiesiog neturi teisės teist tuos, kurioms patinka ryškios spalvos(su ta tavo medicinos teorija doh.gif )KIEKVIENAM SAVO schmoll.gif Nesinori man su tavim pyktis - tu manęs tiesiog nesupratai verysad.gif
Atsakyti
atsiprašau, violetik, aš tavęs tikrai nepažįstu.

apie mediciną parašiau piktokai, tai man garbės nedaro.

į interjero sąvoką įeina ir sienų spalva, pati taip teigei. klasikiniam japoniškam interjerui su tavo paminėtais atributais medžiagas gausi importuot iš Japonijos smile.gif Po to, kai tu tą projektą įgyvendinsi, apie jį parašys ne tik žurnalas, kurio lygiu aš ir toliau abejoju, bet ir koks nors rimtas leidinys... Nes sukurti autentišką japonišką interjerą Lietuvoj ko gero, dar niekam nepasisekė. O gal ir eksterjeras bus made in japan? tik kaip atlaikys mūsų žiemas tos vargšės stumdomos ryžių popieriukų sienos g.gif
Atsakyti
Aš ir nesiruošiu sukurt autentišką japonišką interjerą schmoll.gif Man svarbi kokybė, o ne autentiškumas.O baldų, kokių tik nori(beveik) pagamins ir Lietuvoj.Be to aksesuarų irgi čia rasti galima. 4u.gif
P.S.Gal gali pasiūlyt kokių "rimtesnių" žurnalų apie interjerą, ar mūsų šaly tokių yra g.gif (čia aš rimtai, norėčiau sužinot tavo nuomonę apie vietinius žurnalus)
Atsakyti
rimtai- beveik viskas perdėm užsakyta, nu totalinis piaras, jei ne architekto, tai statybos bendrovės, jei nei to, nei to- tai nupirko langų, durų, dažų ... gamintojai. Nei vieno kritiško straipsnio, net pastabų . Vien pagyros sau, aprašomam objektui, produktui. Jokios lyginamosios analizės, jokio pasaulinio, na, bent regioninio konteksto. Nei vieno "grynosios" architektūros leidinio. Ignoruojama paveldo architektūra, ar tai būtų rūmai ar Rumšiškių troba-mat čia pinigų nepadarysi, Kultūros ministerija už tokias publikacijas nemoka.

Beje, violetik, nepagamins tau čia nei tatamių nei fusumių... Gali nebent iš drožlių plokštės ką sukurt mirksiukas.gif
Atsakyti
mamagitana aš taipat norėčiau pakabinamū spintelių, bet nesigaus nes ta siena kur statysime sekcją bus iš gipso kartono tai nelabai gausis ten ką nors kabinti.Dar man reik įtalpinti teliką ir muzikinį centrą, o jis didelis.norėčiau siauros, aukštos spintutės su stiklinėm durim iš šono, o kaip manai del išrinmtų spalvų ta kuri sakiau, kad į ružavumą ji bus gal labiau panaši į kreminę. labai į domi tavo nuomonė.
Atsakyti
agnesa, jei ta siena iš gipso kartono tik formuojama, tai gal iš karto reikia formuoti tokias tipo nišas/lentynas ( padaromas karkasas, kuris "apsiuvamas " gipso kartonu. gana neblogai atrodo, galimi pastovaus atsinaujinimo variantai- perdažai kita spalva-kitas ir įspūdis. Gali, pvz., kreminės sienos plokštumoj būti tamsiai violetinė, alyvinė, tamsiai ruda, garstyčių ar alyvuogių ( čia atseit madingi atspalviai), purpuro, o gal net turkio spalvos nišos, gali viskas būt vienos spalvos. Matmenis galima parinkti priklausomai nuo būsimos paskirties, konponavimas plokštumoje pagal tuos pačius principus, kaip ir paveikslų.

Dėl vertikalios spintelės-penalo: mano galva, reikėtų rinktis arba vertikalią, arba horizontalią liniją, nes abiejų derinimas labai "laužo" plokštumą, ypač jei tai ne superdideli plotai, atsiranda labai nerami, komplikuota linija. Jei galvoji apie vertikalę, tai gal protinga daryti , tarkim, du "bokštus" ( na, prisimink NY dvynius), viename sukrauti teliką, garso aparatūrą, kompaktus ir dar ką ten iš tos serijos, kitame žemesnėj daly-baras, aukščiau, akių lygyje- suvenyrų ir kitų niekniekių ekspozicija. Tarpe gali būt kokie trys -keturi meno objektai ( turiu galvoj paveikslai/fotografijos) sukabinti vienas virš kito, vienodo stiliaus ir matmenų, optiškai atkartijantys tuos "bokštus". Vėl turėsi galimybę keisti, kai atsibos- juos gali sustumt vieną šalia kito, gali pastatyt prie kitos sienos, gali sujungt lentynomis...
Atsakyti
vyras prieš cry.gif gipso kortone deryti nišas ,o šeip aš ištū kurios mėksta stūmdyti baldus ,o antras variantas įdomus ,kad būtų įmanoma nubraižyti.
O del spalvų nieko neparašei ,laukiu kritikos. biggrin.gif
Atsakyti
agnesa, o kritikos nėra smile.gif , net jei pamatyčiau ir nepatiktų, tai yra tavo namai. Aš spalvų nemėgstu, laminato grindų nedėčiau, gipso-kartono sienų turėjau, daugiau nenoriu, bet, kartoju, tai tavo namai.

Dar apie spalvas- violetinė-balta-kreminė ( čia sunku tiksliai įsivaizduoti toną, gali būt tiek į gelsvą, tiek į rausvą pusę) , o kas toliau? Kokia grindų, tekstilės gaminių spalva?

Pasvarstyk- jei ne tas žiemos dangus, tai kur dar gamtoje violetiniai tonai? Kalnai, dunksantys tolumoj- violetas, mėlyna, žydra, rudi atspalviai. Našlaitė- ideali paletė ryškių sąskambių su violetiniais tonais mėgėjoms, varpeliai- švelnus violetas ir prislopinta žaluma, alyvos- keli violeto atspalviai, balta, pilkai žalia, pilkai ruda, vanduo- violetas, ultramarinas, turkis, žydruma... Galim bandyt fantazuot toliau...

o paišyt kompiutery nemoku, va, baigs mano vaikelis sirguliuot , eisiu mokytis. jei nori, parašyk į až, jei tai Vilnius, galim kada eit pagert ... kavos, pamąstytumėm ... smile.gif
Atsakyti
šep aš gyvenu už Vilniaus bet susitikti faina būtų tik mažoji serga gal kai būsiu laisvesnė tai susirašysim thumbup.gif
Atsakyti