Manau, kad pats svarbiausias dalykas renkantis spalvas interjere yra jusu paciu pojuciai.
Ilgai rinkomes spalvas savajam interjerui, varciau begale zurnalu, domejausi spalvu psichologija. Stebejom, kokius pojucius sukelia viena ar kita spalva, apsisprendem ko is vieno ar kito kambario mes noretumem (ramybes, siltumo ar gaivumo...).
Labai svarbu ivertinti kambariu apsviestuma, dydi. Visa tai turetu nulemti vienos ar kitos spalvos, jos intensyvumo pasirinkima. Ismanantis dizaineris taip pat butu neprosal...
Galu gale namus kuriame sau, o ne zurnalo virseliui
QUOTE(baltic*girl @ 2004 12 23, 03:34)
Rekomendacijos buna labai skirtingos Mums rekomendavo atvirksciai. Juk pakeitus sienos spalva daznai tektu keisti ir kilimine danga, kas nera pigu. Na, nebent parketas.
Manau, visko galima rasti pagal skoni Man lengviau kvepuoti sviesioje aplinkoje, nors esu spalvu myletoja.
Manau, visko galima rasti pagal skoni Man lengviau kvepuoti sviesioje aplinkoje, nors esu spalvu myletoja.
As irgi taip darau Viskas balta arba neutralaus/sviesaus medzio. Tuomet uztenka pakeisti uzuolaidas ir pagalveliu uzvalkalus ir kambarys is principo pasikeicia. Kitaip nebegaliu, nes vasara man tiesiog verkiant norisi daugiau melynos ir zalios, o ziema as dustu be geltonos, oranzines ir raudonos. Investicijos minimalios. Is pradziu norejau pirkti sofa su keiciamais skirtingu spalvu uzvalkalais, bet toks variantas pasirode pigesnis ir paciu spalvu kambaryje daug sodriau. Sofa pirkom balta, bet su skalbiamais uzvalkaliukais, tai nereik krupcioti, kai musu "partizanas" ant jos susiruosia sau piknika...
sveikutės nežinau ką daryti darom remontą ir norėčiau dideliam kambary dažyti sienas keliom spalvom. Dabar labai madinga, gal internete yra puslapis kur galima pasižiūrėti. Pvz vieną sieną viena spalva, kitą sieną kita spalva.Žinau kad turi jos derintis bet labai sunku , be pavyzdžio daryti.[COLOR=blue][/COLOR]
mes svetainej taip planuojam daryti - viena siena raudona, kita smeline (sita dar galutinai nenuspresta)
QUOTE(Tutsi @ 2005 03 10, 09:43)
mes svetainej taip planuojam daryti - viena siena raudona, kita smeline (sita dar galutinai nenuspresta)
Draugai yra svetainėj tokiom spalvom išsidažę tai labai liuks atrodo
Tik ta raudona daugiau kaip į rudumą neša.
QUOTE(ramirėja @ 2005 03 10, 10:56)
Draugai yra svetainėj tokiom spalvom išsidažę tai labai liuks atrodo
mes bandysim tikra gryna raudona isgauti
mes irgi darem , atrodo
geltona+ruzava (labai graziai ruzava)
geltona + kakavos (ypac geras derinys)
violetine+ ruzava (irgi neblogai)
ten kur perki dazus, taigi buna atspalviai ant lapuku, palete, ar kaip ten vadinasi... tai delioji viena prie kitos mazdaug ko nori, ir ziuri kaip dera.
be to man graiziau isejo kai dazem 1+3 sienas skirtingom spalvom, nei 2+2.....
geltona+ruzava (labai graziai ruzava)
geltona + kakavos (ypac geras derinys)
violetine+ ruzava (irgi neblogai)
ten kur perki dazus, taigi buna atspalviai ant lapuku, palete, ar kaip ten vadinasi... tai delioji viena prie kitos mazdaug ko nori, ir ziuri kaip dera.
be to man graiziau isejo kai dazem 1+3 sienas skirtingom spalvom, nei 2+2.....
Zinau, kad jei dazot skirtingomis spalvomis, pvz, kaip sake 3+1 sienas, tai ta viena siena sviesesne spalva nudazius, kambarys didesnis atrodo vizualiai...
Gal kas turi namus cia neaktualu, ten ir taip didesnes patalpos, bet butukai tai miniatiuiniai dazniausiai tai norisi bent vizualiai padidint Mano drauge nudaze svetainej taip sienas, tai biskuti su spalvomis neatitaike, norejo dar sviesesnes... teko maisyti su balta spalva, kad norima gautusi...
Bet su tais "meginukais", kur parduotuvese yra, labai lengva apsigauti, nes ir apsvietimas ne toks pats, ir visa kita... Mes rinkom, rinkom, nudazem, o spalva visai ne tokia gavosi... gerai, kad bent galutinis variantas tenkina
Gal kas turi namus cia neaktualu, ten ir taip didesnes patalpos, bet butukai tai miniatiuiniai dazniausiai tai norisi bent vizualiai padidint Mano drauge nudaze svetainej taip sienas, tai biskuti su spalvomis neatitaike, norejo dar sviesesnes... teko maisyti su balta spalva, kad norima gautusi...
Bet su tais "meginukais", kur parduotuvese yra, labai lengva apsigauti, nes ir apsvietimas ne toks pats, ir visa kita... Mes rinkom, rinkom, nudazem, o spalva visai ne tokia gavosi... gerai, kad bent galutinis variantas tenkina
Pasiziurek ciu, manau, kad tiks spalvu derinimas
tai ačių aš noriu šviesei alyvinę ir reiks priderinti jai tinkančias spalvas. gal dar turit pasiūlymų.