Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvos namie

QUOTE(adrija @ 2006 07 18, 15:00)
[size=7]Labas.Čia aš vėl su savo kambariu,dabar jau įdedu daugiau svetainės kampų ir labai prašau pagalbos .Nes meistras šią savaitę jau dirbti ateina.Kokią gi spalvą dėdumėte jūs savo kambariui su šiais baldais.Spalvos nuotraukose išėjo,kokios yra.O gal būt palikti senąją? Dar svarstau kažką panašaus dėl baltintos kakavos.Sienas dažyti skirtingomis spalvomis taip pat neišeina,kadangi gipsą aš paliksiu.Na,gražu man jis ir viskas.

mes nusipirkom butą irgi su tokiais gipsais, bet pas mus dar ir ant sienų jų pilna (visokios "arkos" ir "langai"). Draugai pas mus kaip į muziejų pasižiūrėti ateina. biggrin.gif mes žadam viską lupti, na gal viename kambaryje dėl įdomumo paliksim ant lubų. biggrin.gif O kol teks pagyventi su tais gipsais, nes meistrai iki kalėdų darbais užsivertę blink.gif Kas dėl spalvų čia skono reikalas, mes planuojam dažyti sienas šviesiomis spalvomis; smėlio, gelsva, taip pat balintos kavos. labai norėčiau kokiame kambaryje išbandyti dviejų spalvų derinį.
Atsakyti
Mūsų svetainė sujungta su virtuve ir planuojam dažyti keliais rusvais atspalviais. Tai iškilo toks klausimas, kurią sieną daryti tamsesnę- ar esančią prieš langą, ar ten kur langas, ar šalia lango? Niekaip nesugalvoju... Gal yra kažkokios dizaino taisyklės?
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2006 07 19, 10:18)
Bus matyt,ką su tuo gipsu darysiu,kas čia man į galvą šaus.Gal tikrai mest g.gif

Palik tu tą gipsą biggrin.gif - sovietinių laikų stilius į madą juk grįžta ... o jei pakentėsi dar bent porą dešimtmečių, tai galėsi leisti žurnalams fotografuoti kaip antikvarą - babkių dar gausi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vi3 @ 2006 07 07, 10:47)
Kadangi įsirenginėjame naują butą, iškilo klausimas kokiomis spalvomis geriausia būtų nudažyti jo įvairias pataplas. Su svetaine, koridoriumi ir virtuve daugmaž apsispręsta. Belieka tos patalpos, kuriose bus miegama. Miegamieji (ir vaikų kambariai), kaip taisyklė atlieka dar ir darbo kambarių funkcijas. Tokiu atveju ir iškyla klausimas kaip sudaryti tinkamą atmosfeą poilsiui, o kartu ir darbui (nors namuose praleidžiama tikrai mažai laiko), ir kai tuo pačiu kambariu dalijasi šiek tiek skirtingo temperamento asmenybės (pvz.: cholerikė, kuriai reikia raminančių spalvų ir šiek tiek į depresiją linkęs sangvininkas-melancholikas). Vaikų kambariu taip pat teks dalintis be galo judriam sunkiai užmiegančiam nenuoramai, kurio, beje,  pati mėgstamiausia spalva - mėlyna, ir pernelyg ramiai miegalei  g.gif .
Taigi norėčiau, kad pasidalintumėte savo patirtimi ir žiniomis kokios spalvos turėtų vyrauti miegamajame ir vaikų kambaryje.
Su nekantrumu lauksiu Jūsų nuomonių.    bigsmile.gif

Negavau patarimų, tai nusprendžiau miegamąjį išdažyti violetinai melsva spalva. Skaičiau, kad žydra spalva suteikia ramybę, o violetinė tinka meditacijoms (užsiiminėju joga). Šiaip žydra mano mėgiamiausia, ji mane cholerikę ramina, todėl vonią darysiu žydrą.
Vaikų kambarys bus abrikoso spalvos su žydromis lubomis (to nori mano sūnelis) ir pabandžius atrodo gražiai.
Svetainė - žalsva. Holas - geltonas.
Atsakyti
QUOTE(Merguzele @ 2006 07 19, 22:49)
Mūsų svetainė sujungta su virtuve ir planuojam dažyti keliais rusvais atspalviais. Tai iškilo toks klausimas, kurią sieną daryti tamsesnę- ar esančią prieš langą, ar ten kur langas, ar šalia lango? Niekaip nesugalvoju... Gal yra kažkokios dizaino taisyklės?

Nu va, mes tokia pat dilema sprendziam, tamsesne spalva dazyti siena prie lango ar pries langa?? Nagi, zinoves, patarkit ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 07 20, 14:35)
Nu va, mes tokia pat dilema sprendziam, tamsesne spalva dazyti siena prie lango ar pries langa?? Nagi, zinoves, patarkit ax.gif

man atrodo pries langa ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Merguzele @ 2006 07 19, 22:49)

Pas mus irgi svetainė kartu su virtuve. Tai dizainerė suplanavo, kad tamsesnė bus siena prie lango, kitos visos šviesios.
Atsakyti
Jo... atsakymai kaip tokie pat: arba taip arba taip lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 07 20, 15:50)
Jo... atsakymai kaip tokie pat: arba taip arba taip lotuliukas.gif

Man patare dazyt sviesia spalva ta siena, kurioje yra langas, o ne atvirksciai... unsure.gif Norejau paklausti, o kaip jus tiem dazu maisytojams pasakot kokios spalvos norit, ar rodot pagal palete??? As noriu kambari dazyt kafe late spalva, bet nzn. kaip ta pasakyti dazu maisytojui, kad suprastu. Paleteje tos spalvos nerandu, arba nemoku atskirti is tukstancio kitu... verysad.gif O knygos kurioje ta spalva yra, neturiu... verysad.gif Ka daryti???
Atsakyti
Zis, as vyrui savo niekaip isaiskint negaliu, kokios spalvos noriu, ka jau kalbet apie dazytojus doh.gif
Atsakyti
Manau, kad kurią sieną ir kaip dažyti dar labai priklauso ir nuo to, koks išvis tos pataplos išdėstymas.
Pas mane maždaug taip yra. Patapla 38 kvadratų, joje virtuvė ir svetainė. Visa erdvė pereina ir į koridorių. Vienoje sienoje yra langas-virtina (būtent siena prie jo ir dažoma ryškiau mūsų variante). Ši siena yra ilga (apie 10m) ir nueina į koridorių (kur tamsoka), todėl dizainerė sumąstė ją ne visą dažyti ryškiai, o tik tą dalį, kurioje bus išdėstyta sekcija, TV, krosnelė. Kad nebūtų užbrėžto perėjimo nuo vienos ryškios spalvos, prie blankios spalvos tai dviejų spalvų susijungimo linija rėminsis stilo juosta. Gausis, kad ryškus sienos gabalas kaip paveikslas bus stiklu įrėmintas (ryškūs bus kokie 4m sienos). Ta stiklo juosta pasikartos ant lubų, rėmins mažučius šviestuvėlius. Kadangi mūsų sėdimoji svetainės dalis yra pusmėnulio formos, tai ten esančių 3 langų palangės irgi bus stiklinės. Ir virtuvės sienoje, kur pakabinamos spinetės ir dujinėbus tarpas ne plytelėmis, o stiklu dengtas. Vien žo apsistiklinsim kaip reikalas biggrin.gif
Taip kad tikrai čia tikslaus patarimo kur ir kas turi būti nerasime. Labai viskas individualu.
Papildyta:
QUOTE(zis @ 2006 07 20, 14:03)
Norejau paklausti, o kaip jus tiem dazu maisytojams pasakot kokios spalvos norit, ar rodot pagal palete??? As noriu kambari dazyt kafe late spalva, bet nzn. kaip ta pasakyti dazu maisytojui, kad suprastu. Paleteje tos spalvos nerandu, arba nemoku atskirti is tukstancio kitu... verysad.gif O knygos kurioje ta spalva yra, neturiu... verysad.gif Ka daryti???

Tai gal kiton vieton nuvažiuok, kur turės tavo paletę? g.gif Kai rinkomės spalvas, dizainerė atsivežė keletą palečių, po to surašė ant plano buto kur kokia spalva bus dažoma. Su tais dažų pavadinimasi bvažiavom į firmą ir mums sumaišė mėginius dažų. Dažus juk maišo spec mašinos, tai manau, kad be paletės neprasisuksi g.gif Juk ten žmogus tik programmą suveda, po to jau mašina viską daro.
Atsakyti
Dėl spalvų išdėstymo, tai man atrodo, kad tamsesnė turėtų būti prieš langą, kad ant jos šviesa kristų.. Hm... Nu niekaip neįsivaizduoju, jau ir dažai išrinkti, bet niekaip dažyt nepradedam, nes negaliu apsispręsti, kurias tas sienas išryskinti reiktų.
Atsakyti