Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvos namie

shiaip tai labai juokas ima, kai uzsakovai pradeda rinktis sienu spalvas:) dazniausiai minima spalva yra "persikine", apimanti atspalvius nuo citrinos geltonumo iki blankiai rausvo thumbup.gif Kai pradedi derinti tonines spalvas ish paletes pradzios, tenka labai ilgai kovoti ir irodineti, kad "nu tikrai bus labai gerai ir nu nereikia tos violetines, raudonos ir geltonos viename kambaryje" biggrin.gif Ant sienos spalva atrodo aktyvesne, nei paleteje. Be to, jei dazoma viena siena aktyvia spalva, reikia pasirinkti ne ta, i kuria shviecia vakarine saule, nes tada visas kambarys "nusidazo" panashiu atspalviu ir labai nekaip atrodo. Be to, sienu atspalvi reikia butinai derinti prie grindu, net visishkai lengvas atspalvelis gali teikti nenorima vaizda, pvz. sienos atrodys "purvinos" ar kt. Sienu spalva turi "spindeti", buti "shviezia".
O shiaip geriausia, kad sienos butu fonu detalems, duoti tik lengva atspalveli. geltonai - rausvai - violetiniai (ir neduok Dieve "shvelniai") atrodys kaimietishkai, nemoderniai ir neelegantishkai. Tai tik mano nuomone ax.gif
Atsakyti
truputi nepavyko ikelt paveikslelio schmoll.gif biggrin.gif

nesvarbu.
Lengvos spalvos man yra vos vos vos pilkshva, gelsva ir pan. Pastelines tai jau tokios saldzios. Jei tai ne vaiku kambarys, geriau nenusaldinti, o ir vaiku kambario irgi nepatartina. Uztektu aktyvesnes spalvos vienai sienai.
Jei konkreciau, tai "geri" tonai pvz.: NCS S 0502-Y (paleteje atrodo gelsvoka, bet ant sienos shiltai balta) arba NCS S 1000-N (pilkshva) ir visos kitos pagal situacija ish paletes pradzios. Aishku nesakau, kad cia visais atvejais, aktyvi spalva, kai jos nedaug gali atrodyti labai efektingai thumbup.gif
4u.gif
Atsakyti
o kokios aplvos tinka voniai, jei vonai su tualetu ir nera didele tik 4kv.m.? kokia spalva padarytu patalpa erdvesnia?
Atsakyti
shiaip tai shviesios spalvos patalpa didina, tamsios mazina. Pvz. didelis veidrodis praplecia erdve.
Atsakyti
Na čia spalvos tikrai ne baltos.

Balta gražu, bet siaubingai nepraktiška. Mūsų dažytojai tai sako nedažysim mes balta jai norėsi, nes susigadinsime reputaciją. smile.gif)
Viskas matosi labai, ypač jei dar saulė pašviečia. Sienos šiek tiek visada tai apsibrūžina tai dar kas, pavalysi ir iš baltos kaip ant delno viskas matysis.

Atsakyti
Aš miegamajį išsidažiau geltona spalva - nes jis pusiau palėpėj, ir dalis apkalta medžiu. Bet tą geltoną spalvą paėmiau iš žalių atspalvių paletės, tai prie skirtingos šviesos skirtingi atspalviai - nuo visai geltonos iki žalsvos smile.gif
Spalvos kodas J390, iš Tikkurila paletės (bet dažai tai Viva color - jie pagal tą pačią spalvų paletę koduojami) smile.gif
Atsakyti
pati nesugalvočiau taip daryt, bet man gražu:
user posted image
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 11 04, 15:29)
pati nesugalvočiau taip daryt, bet man gražu:
user posted image

šitame man kliūva disonansas trap violetinės ir šviesiosios sienos. Net ne sienos spalvoje esmė, o tame "dešovame" paveiksle-jis visai ne į tema, atrodo kaip įrėmintas posteris arba mėgėjo tapyba, mėgėjo pasportas ir mėgėjo rėmas....
Atsakyti
manau, kad ten veidrodis wink.gif mano manymu, ta gelsva siena shalia turetu buti neutralesne, balzgana ir man nesirisha tie geltoni akcentai ir geltona shviesa sklindanti ish bra. Aplamai violetine+geltona.... schmoll.gif o veidrodis shioje vietoje jaukumo, bent jau man, nesuteikia. Juo labiau, kad suzaista taip, jog jame matosi gartraukis, kas irgi truputi kelia abejoniu, ar cia labai jau gerai:)

Jeigu ta siena violetine akcentuota, tada nereiktu "puoshti" shalia esancios, be to ir paveikslas ir staliukas truputi "kaimas" geriau vietoj veidrodzio imest kokia mistine drobe su keliais potepiais ir tuo pabaigti:)
Atsakyti
smile.gif taigi ne apie violetinę sieną-apie kitą, blyškiąją, ir apie ant jos kabantį "paveikslą". Apibūdinimas "kaimiškas" čia labai tinka-būtent taip ir atrodo- šviesioji siena su visu "menu" ir staliukas-kaip iš kokio motelio, o violetas, kaip ir purpuras, yra prabangos spalva-aseksuarai, anturažas, dekoras turi būt adekvataus lygio. Nebūtinai pompastiškas-rokokinis, nes violetas yra ir moderno ( jugendo, artdeko, sececijos) numylėtas...Haitechiniame interjere violetas irgi gerai "žaistų"-šalia metalo, stiklo, betono... O tai, kas nuotraukoje yra ne tai veidrodis, ne tai niša (kiaurymė smile.gif )sienoje-klausimas g.gif Jei veidrodis, tai man su violetu siejasi gražiai...Bet gartraukis-nea schmoll.gif . Jei skylė-tai funkcija man nesuprantama.Dėl geltonio-manau, normalus derinys- violetas ir geltono spektro kaitrinės lempos -aliuzija į šiltą žvakių liepsną, kurioje pačioje, beje, irgi yra violetinio tono. Pratęsiant tą mintį, tiktų auksuotos detalės, dramblio kaulo atspalviai, taurios medienos rūšys...Žodžiu, žaidimas "rūmų" tema.
Atsakyti
tokie dalykai, kaip "crazy" baltos komodeles ant ilgu kojyciu tai veza:) shiaip, kai yra interjere klasikos prieskonis, tai labai gerai, nes duoda jaukuma ir shiltuma, o techno stiliu suminkshtina.
Atsakyti