gali būt, kad žmogui norisi daug ir įvairių spalvų, bet reikia turėt galvoj, kad spalvinam ne vienai dienai, gali atsibost ryškumas, margumas, be to, tai veikia "neraminančiai", todėl stresuotiems, nervingiems, ligotiems ir persidirbusiems iš viso nerekomenduojama. Tender mintis apie "žemės" spalvų gamą, kitaip jas galima pavadint "valgomomis", tikrai puiki, jei noras yra padaryt didelį namą jaukesniu, šiltesniu. Mažas/mažesnes patalpas galima dažyt sodriais tonais ir nepamiršt ten apšvietimo, minėtai laiptinei galima pagalvot ne tik apie pastelinį balto-geltono-oranžinio variantą, bet ir apie stiprią geltoną/oranžinę spalvą, pažiūrėt, kaip ji jus veikia, ir spręst po to toliau. Ant tokio vienos spalvos sodraus fono gerai atrodytų nespalv. fotografijos, įrėminti vaikų piešiniai...
\sfinxute, o kodėl tas namas tau atrodo nejaukus, sunkus? Kokios ten dabar spalvos? Ar tai jo išorė tave taip veikia, ar vidus? O remonto metu tik perdažyt ruošiatės, ar dar ką keisit? Ar pakankamas apšvietimas? O gal ten "klasikinis" stikius, daug sunkių tamsaus medžio baldų? Gal sienos medžiu kaltos? Gal langai maži/ uždangstyti keliais sluoksniais užuolaidų?
QUOTE(mamagitana @ 2005 03 25, 18:33)
gali būt, kad žmogui norisi daug ir įvairių spalvų, bet reikia turėt galvoj, kad spalvinam ne vienai dienai, gali atsibost ryškumas, margumas, be to, tai veikia "neraminančiai", todėl stresuotiems, nervingiems, ligotiems ir persidirbusiems iš viso nerekomenduojama. Tender mintis apie "žemės" spalvų gamą, kitaip jas galima pavadint "valgomomis", tikrai puiki, jei noras yra padaryt didelį namą jaukesniu, šiltesniu. Mažas/mažesnes patalpas galima dažyt sodriais tonais ir nepamiršt ten apšvietimo, minėtai laiptinei galima pagalvot ne tik apie pastelinį balto-geltono-oranžinio variantą, bet ir apie stiprią geltoną/oranžinę spalvą, pažiūrėt, kaip ji jus veikia, ir spręst po to toliau. Ant tokio vienos spalvos sodraus fono gerai atrodytų nespalv. fotografijos, įrėminti vaikų piešiniai...
\sfinxute, o kodėl tas namas tau atrodo nejaukus, sunkus? Kokios ten dabar spalvos? Ar tai jo išorė tave taip veikia, ar vidus? O remonto metu tik perdažyt ruošiatės, ar dar ką keisit? Ar pakankamas apšvietimas? O gal ten "klasikinis" stikius, daug sunkių tamsaus medžio baldų? Gal sienos medžiu kaltos? Gal langai maži/ uždangstyti keliais sluoksniais užuolaidų?
Mamagitana, tas namas yra 15 metų ir nuo pastatymo nėra darytas remontas. Gyvenam dar tik mėnesį, o man jau sunku nuo jo... Atsikraustėm, nes norėjom suprasti ko nereikia ir ką norim keisti(turiu omeny sienų griovimą). Pirmo aukšto holas ir visa laiptinė (nėra lango jau nusprendėm butinai ten jį įtaisyti) yra kalta mediena: lubos, sienos, grindys ir laiptai, vien mediena...
Keisime praktiškai viską net ir kaikurias kapitalines sienas judinsim( griausim dalį sienos ir dėsim atramas). Apšietimas minimalus ir banalus. Kambariai maži ~ 17-20 kv, langai standartiniai.
Kadangi, atsikėlėm iš buto, tai baldų praktiškai neturim.
Vienžo reikia absoliučiai viską keisti. Darbininkai jau ateis už poros savaičių, o mes net tapetų neturim...Mėgstam gyvas spalvas, nebijom eksperimentų, kurie proto ribose (nu, čia dar klausimas kyla, kur proto ribos ).
Būčiau labai dėkinga jei galėtum ką patarti.
gera pradžia pusė darbo- atsikraustėt, dabar tikrai lengviau nuspręsit, ką keist. Su kapitainėm sienom atsargiau , kartais jų griovimas ir po to būtinas konstrukcijos tvirtinimas kainuoja labai brangiai.jei laiptinė šiaurinėj pusėj, ar vyraujančių vėjų pusėj, langai dideli irgi gali sukeltproblemų-dėl šilumos. Dėl lentų apkalos- ją galima dažyt, šiaip tai dalykas praktiškas, ir vinį įkalsi, kur nori, ir šilumos prideda. Man ta "pirčių"stilistika ne prie dūšios , bet nudažius gera spalva reikalas gali visai kitaip atrodyt.
QUOTE(mamagitana @ 2005 03 25, 22:47)
gera pradžia pusė darbo- atsikraustėt, dabar tikrai lengviau nuspręsit, ką keist. Su kapitainėm sienom atsargiau , kartais jų griovimas ir po to būtinas konstrukcijos tvirtinimas kainuoja labai brangiai.jei laiptinė šiaurinėj pusėj, ar vyraujančių vėjų pusėj, langai dideli irgi gali sukeltproblemų-dėl šilumos. Dėl lentų apkalos- ją galima dažyt, šiaip tai dalykas praktiškas, ir vinį įkalsi, kur nori, ir šilumos prideda. Man ta "pirčių"stilistika ne prie dūšios , bet nudažius gera spalva reikalas gali visai kitaip atrodyt.
Labas rytas.
Visos sienos mes negriausim, tik dalį, tai labai didelių problemų neturėtų kilti.
Nenoriu jokių lentelių, taigi jas lupsim ir lyginsim sienas, o po to jau tapetuosim. Dabar svarbiausia spalvas pasirinkti, derinius.
O ka jus galvojat apie raudona spalva dazyta koridoriu (jis gan siauras, 1 m plocio)
Keisime praktiškai viską net ir kaikurias kapitalines sienas judinsim( griausim dalį sienos ir dėsim atramas).
Net ir nedidelę angą kertant laikančioj (kapitalinėj) sienoj pasikonsultuokite su konstruktoriais ar architektais. Jie paskaičiuos ar iš karto patars kokią saramą atitinkamai angai reikia įdėti. Butuose tam reikalingas suderintas projektas, o name - kaimynų nėra tai nėra ir kam skūsti, jei grius - tai tik jūsų problemos.
Sveikos merginos!
Atėjo statybų etapas, kai reikia pasirinkti sienų spalvas. Gal galite patarti, kokias spalvas geriau rinktis? Šiaip aš turiu tokius kelis pvz. iš interneto, bet deje negaliu įdėti
Mano koridorių ir virtuvę skiria baras, taip pat atviras įėjimas (be durų) ir į svetainę. Man labai patiko tokia švelni koridoriui ir laiptinei (kadangi ten grindys, lubos ir laiptai mediniai tai gražiai dera) rožinė spalva (gaila kad negaliu įdėti pvz. nuotraukos).
Virtvėje noriu tokios šaltos spalvos (vėlgi negaliu įdėti pvz.) pilkos ar baltos, o svetainė arba pilka arba vos vos melsva. Kaip manot, kaip atrodys?
Koridorius ryškus, virtuvė blanki,o svetainė vėlgi plastelinė daugiau. patarkite kaip geriau.
O gal kas galite įdėti nuotraukytes?
Atėjo statybų etapas, kai reikia pasirinkti sienų spalvas. Gal galite patarti, kokias spalvas geriau rinktis? Šiaip aš turiu tokius kelis pvz. iš interneto, bet deje negaliu įdėti
Mano koridorių ir virtuvę skiria baras, taip pat atviras įėjimas (be durų) ir į svetainę. Man labai patiko tokia švelni koridoriui ir laiptinei (kadangi ten grindys, lubos ir laiptai mediniai tai gražiai dera) rožinė spalva (gaila kad negaliu įdėti pvz. nuotraukos).
Virtvėje noriu tokios šaltos spalvos (vėlgi negaliu įdėti pvz.) pilkos ar baltos, o svetainė arba pilka arba vos vos melsva. Kaip manot, kaip atrodys?
Koridorius ryškus, virtuvė blanki,o svetainė vėlgi plastelinė daugiau. patarkite kaip geriau.
O gal kas galite įdėti nuotraukytes?
Labai sunku patarti ar pakomentuoti, kai nematai, kaip is tikruju atrodo, koks issidestymas Kaip supratau, pas tave is vienu patalpu matosi kitos, tai reiketu ziureti, kad spalvos "nesipjautu". Paziurek, ar tavo isrinktos spalvos ir atspalviai dera tarpusavyje, jei taip - tai viskas turetu graziai atrodyt
kažkada jau buvau dėjus , tad kartojuos... gal tiks ši nuoroda, kur galima pasirinkt kambario tipus ir spalvas derint... http://www.603010.com.au/roomscape/ sėkmės apsisprendžiant
labas ir mum panasi situacija buvo. vargol kaip sugalvojom bet norejom zaismingo kazko tai va gavos taip:
As irgi norejau kazko idomaus, spalvingo, kadangi koridorius, kambarys ir virtuve vienoje erdveje. Tai sienas dazem kontrasto pricipu. Sienas esancias viena priesais kita alyvine spalva, o kitas "magnolija" tokia svelni kremine spalva. Gavosi viena kambario siena ryski kur durys i kambarius, ir priesinga kur durys i vonia tokios pat spalvos, o kur langai siena sviesi. Man grau kai sienos skirtingom spalvom dazytos. Norejau oranzines sienos bet sumaisius pigmentus gavosi alyvine bet nieko dera prie visko ir prie baldu ir prie grindu. Is pradziu buvo gan keista, buvau pripratus prie vienspalviu pasteliniu sienu, bet kuo toliau to labiau patinka spalvotas interjeras.
Labai ryškios spalvos gražu, bet jomis savo namuose neeksperimentuočiau.
Dabar darome remontą koridoriuje. Labai norėjau sienas išklijuoti šviesiai geltonai (smėliniais) tapetais, bet negavau, todėl nusipirkau tokius plytos spalvos. Tada masčiau kokią kiliminę dangą dėti. Buvau sugalvojusi dėti gelsva, nes panašūs tonai. Tik pabijojau dėl švaros. Masčiau, masčiau ir nuėjau į vieną psl., kur derinamos kontrastingos spalvos.
Ir ką Jūs manote?
Pasirodo, kad prie tokios spalvos nerealiai gražiai atrodys tamsiai violetinė kiliminė danga. Tokią ir planuojame pirkti, tik vat nežinau ar gausiu būtent tokios spalvos.
Dabar darome remontą koridoriuje. Labai norėjau sienas išklijuoti šviesiai geltonai (smėliniais) tapetais, bet negavau, todėl nusipirkau tokius plytos spalvos. Tada masčiau kokią kiliminę dangą dėti. Buvau sugalvojusi dėti gelsva, nes panašūs tonai. Tik pabijojau dėl švaros. Masčiau, masčiau ir nuėjau į vieną psl., kur derinamos kontrastingos spalvos.
Ir ką Jūs manote?
Pasirodo, kad prie tokios spalvos nerealiai gražiai atrodys tamsiai violetinė kiliminė danga. Tokią ir planuojame pirkti, tik vat nežinau ar gausiu būtent tokios spalvos.