Gerai, galvosiu dėl laminato kiek domėjausi, niekas jo labai negiria, bet sunkiausia bus vyrą įtikinti - kaip niekada laminato neturėjusiam jam laminatas atrodo Iš tikrųjų pagalvojus, kad ir langų ne pigiausių norim, ir apdailinių plytų geresnių (aišku ne klinkerio ) o grindim laminatą žadam dėti
Dar iškilo vienas klausimas del spalvų mūsų meistras sakė kad reik rinktis viena spalva tamsiau kad gauti tokę spalvą kokę norim, nes ansienos pašviesės,o kaimynė kalbėjosi su dažų pardavėjais tai jai pasakė kad reik šviesesnę rinktis spalvą nes gausis 2 kart tamsesnė.Tai dabar nesuprantu ar išdažius šviesėja ar tamsėja spalva
QUOTE(vėjav @ 2005 03 17, 11:25)
Gerai, galvosiu dėl laminato kiek domėjausi, niekas jo labai negiria, bet sunkiausia bus vyrą įtikinti - kaip niekada laminato neturėjusiam jam laminatas atrodo Iš tikrųjų pagalvojus, kad ir langų ne pigiausių norim, ir apdailinių plytų geresnių (aišku ne klinkerio ) o grindim laminatą žadam dėti
Jei vyrui medis nepatinka, pasiūlyk kamštinę dangą http://www.ferimpex....grin&m=wica4000. Savo kietumu ji nenusileidžia laminatui. Yra tiek klijuojamas, tiek ir click variantas. Firma, kur duotam linke, keletas žmonių internete gyrė, kaip patikimą. Sakė, kad ir Vilniuje atveža. Nu, kiek ten to natūralumo lieka, kai tiek klijų ir sluoksnių, aš nežinau, bet tie, kurie susidėję, sakė, kad lyginant su laminatu, tai nebarška ir nesielektrina tikrai.
Va tik dėl kainos nežinau - įtariu, kad bus nepigi Bet ir laminatas geras yra nepigus, tai gal labai daug daugiau nebus.
Beja, ta, kur linke, t.y. dengta medžio lukštu, ir iš išvaizdos niekada nepasakysi, kad ten kamštis.
ačiū aifa, pažiūrėsiu
o kokias grindis pas save dėsit?
ne į temą, bet , jūs labai nebrangiai mūrininkus radot - mūsiškiai už Lode plytų kvadrato sumūrijimą 50Lt prašo na, čia su vatos dėjimu.
O gal saviškių mūrininkų telefoną mesteltum, jei jums nebereikia
o kokias grindis pas save dėsit?
ne į temą, bet , jūs labai nebrangiai mūrininkus radot - mūsiškiai už Lode plytų kvadrato sumūrijimą 50Lt prašo na, čia su vatos dėjimu.
O gal saviškių mūrininkų telefoną mesteltum, jei jums nebereikia
agnesa, apie tą patamsėjimą/pašviesėjimą kažkur jau rašė, aš tai tiksliai nepasakysiu, aš teoretikė spalvotų sienų srity , bet kai eksperimento tvarka vieną butuką dažėm geltonai,tai didesniam plote spalva atrodė intensyvesnė, nei paletės lopinėly... Teoriškai manau, kad šviesesnė gali atrodyti itin "skysta "spalva, koks labai švelnus atspalviukas, jei jis patens į stipriai apšviestą patalpą.
Formaldehidinės dervos ar kažkoks ten marmalas naudojamas gaminant visokias plokštes iš pjuvenų, drožlių ir pan., elektrostatinio krūvio principų tikrai nesugebėsiu paaiškint, gal kas protingesnis perskaitys ir pakomentuos... Bet esmė ta pati, kaip ir "žaibų" nusivelkant sintetinį drabužį.
Formaldehidinės dervos ar kažkoks ten marmalas naudojamas gaminant visokias plokštes iš pjuvenų, drožlių ir pan., elektrostatinio krūvio principų tikrai nesugebėsiu paaiškint, gal kas protingesnis perskaitys ir pakomentuos... Bet esmė ta pati, kaip ir "žaibų" nusivelkant sintetinį drabužį.
http://www.ferimpex....ndex.php?p=drez
mūsų laminatas panašus tik dauk šviesesnis labiau į geltonumą.
mūsų laminatas panašus tik dauk šviesesnis labiau į geltonumą.
ant sienos spalva turėtų būti tamsesnė nei paletėj - čia iš patirties
prieš metus sienoms buvom išsirinkę vos gelsvą spalvą. Kadangi patys dažų pardavėjai sakė, kad ant sienos bus tamsesnė spalva, įmaišem apie 20 proc. baltų dažų. Iš tikrųjų tada ant sienos gavosi tokia spalva kaip paletėj
prieš metus sienoms buvom išsirinkę vos gelsvą spalvą. Kadangi patys dažų pardavėjai sakė, kad ant sienos bus tamsesnė spalva, įmaišem apie 20 proc. baltų dažų. Iš tikrųjų tada ant sienos gavosi tokia spalva kaip paletėj
Apie laminata is patirties:
Mano akimis ziurint didziausias jo trukumas yra tas, kad jo neimanoma atnaujinti. Pvz., mes karta pastumem sekcija is vietos, o po jos kojele buvo akmenukas istriges - ir subraize laminata, stipriai perbreze. Dabar toje vietoje kilimas uztiestas ir nesimato. Bet nera kaip to pataisuti, nes rastas visas nubreztas...
Parketa ar medines lakuotas grindis galetum nuslifuoti ir perlakuoti, o laminato - ne
Mano akimis ziurint didziausias jo trukumas yra tas, kad jo neimanoma atnaujinti. Pvz., mes karta pastumem sekcija is vietos, o po jos kojele buvo akmenukas istriges - ir subraize laminata, stipriai perbreze. Dabar toje vietoje kilimas uztiestas ir nesimato. Bet nera kaip to pataisuti, nes rastas visas nubreztas...
Parketa ar medines lakuotas grindis galetum nuslifuoti ir perlakuoti, o laminato - ne
QUOTE(mamagitana @ 2005 03 17, 10:58)
sienos visur dengtos ekologišku kalkiniu tinku, nelygus paviršius ( rankų darbo), o virtuvėje paprasčiausias skaidrus stiklas, lakštai pritvirtinti metaliniais laikikliais ( kiaurai persukti apvalūs strypeliai), palikta koks cm nuo paviršiaus.
Toki pat varianta buvau sugalvojus pas save , bet ar praktiska , jeigu krastai atviri - tai viduj rinksis dulkes , nebet ir sonus uzlklijuot
Ir dar , mamagitana , susizavejau tavo sugebejimu taip vaizdziai viska aprasyt , bet jeigu tu filologe , tai viskas aisku , beje tavo idejos daznai sutampa su manosiom , labai jau artimos man tavo mintys
Nu jau tik nedekit laminato,kosmaras,pas mane beveik trys metai,o issibraize ir sauleta diena labaiiiiiiii matosi,o pirkom tikrai brangu,nupiesta buvo zenkliukas su daug zmoniu,na ofisinis,bet klaiku galiu pasakyt-nesamone visiska....Pas drauge dar brangesnis laminatas,o atrodo dar baisiau dabar po 3 metu,atrodo su tokiais pabalimais,kaip dulkiu pilnos grindys......!
ko gero, būna praktiškesnių variantų, bet grožis reikalauja pasiaukojimo Manau, galima kartą per metus, darant priešvelykinę tvarką, atsukt, nuimt ir nuvalyt. Jei siena be faktūros, tai galima tvirtint be tarpiuko, bet tada iškils kokio negražaus parasojimo pavojus, man tai kokia dulkė mažesnis blogis atrodo.
Beje, ačiū už pagyrimus, mielai priimsiu dar porciją, labai teigiamai mane veikia
atkreipk dėmesį-ne lituanistė, klaidų darau
Beje, ačiū už pagyrimus, mielai priimsiu dar porciją, labai teigiamai mane veikia
atkreipk dėmesį-ne lituanistė, klaidų darau