Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvos namie

QUOTE(mamagitana @ 2005 03 16, 12:01)
pirmiausiai siūlau nuspręst, kokiu principu nori derint spalvas- kontrasto ar niuanso. Po to galima keliaut toliau- pamišėliškas lietuviškai-afrikietiškas variantas "raudona/žalia/geltona" biggrin.gif , žalia plius mėlynai violetiniai tonai ( čia jei žalia šalta ir jei kambarys į šiaurinę pusę ir jei pati esi karšta moteris, kuriai vėsumos dozė nekenkia mirksiukas.gif ), žalia-alyvuogės žalia-garstyčios-auksas-rudi atspalviukai (jei sofka šilto žalumo) rolleyes.gif , pastarojo varianto variacija "apelsinas-mandarinas"-žalia, kaip lapiuks, apelsininė, auksinė, gali būt šiek tiek tamsios vyšninės (na, įsivaizduok, kaip raudonųjų apelsinų minkštimas ir dėmelės ant žievės), "citrinų giraitė"-tamsiai žalia, kaip lapija, balta, kaip žiedai, gelsvai žalia, kaip neprinokę vaisiai ir citrininė (šiek tiek vėsinantis variantas, tiktų, mano galva, pietų pusėn orientuotai patalpai, žinoma, svarbu spalvų proporcijos), čia dar ir melynų akcentų galima dėt, bus toks "Viduržemio jūros kvapas"...

oj kokie grazus pasiulymai thumbup.gif
mano sofka tamsi lapija, kryptis fantazijoms jau yra:) Aciu tau mamagitana 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagitana @ 2005 03 16, 10:38)
Agnesa, labas rytelis. Nepatinka, ir viskas, matyt, kaip tau žalios sienos mirksiukas.gif Jei ta siena sutrūkus, labai nelygi ir tu nesiruoši to paverst "menu", tai kito pasirinkimo ir nėra, tik kartonas. Klaipėdoje tvarkėm butą senam 1934 metų name, sienos bjaurios buvo, iš šlako blokų, tai nei atidengt jų, nei lygint špakliuojant/tinkuojant negalėjom-dėjom gipskartonį.Savo funkciją jis atliko puikiai-paviršiai lygūs, papildoma, nors ir minimali garso, vėjo izoliacija ( patikėk, Klaipėdoje tai aktualu net ir vidinę sienos pusę remontuojant). Tas nepatikimas remiasi ko gero tuo, kad negali pakabint, ką panorėjęs (viskas turi būt iš anksto apgalvota, paruošti karkasai po gipskartoniu), barška, kai pastukseni, ir dar visada įsivaizduoju amerikinių "diešovų"filmų scenas, kur per muštynes visi kiaurai sienas laksto biggrin.gif

Ar nusprendei ką nors dėl baldų? Atrodo, sugalvojau variantą, kaip suderint vertikalią spintelę-penalą ir horizontalią komodą  cool.gif

dar tikslei nežinau labai noriu sužionoti tavo variantą. drinks_cheers.gif
Atsakyti
variantas paprastas visai- sakykim, tas vertikalus penalas ir horizontali dėžė stovi, sudarydami 90 laipsnių kampą ( nu kitaip ir nebūna biggrin.gif , čia noriu pasakyt tik, kad , tarkim, vertikalioji spintelė kairėj, labiau kampe, o palei likusią sieną tęsiasi horizontalioji dėže). Tuomet, kad išliktų graži linija, reikia virš to gulsčiojo baldo kabint į vieną eilę ( būtinai) kelis vienodo dydžio (beveik būtinai, čia gali būt variantų, bet labai atsargiai) paveikslus/fotografijas. Arba vieną pailgą. Ant to gulsčiojo baldo negali stovėt jokia technika, nei telikas, nei grotuvai schmoll.gif , nebent jame gali būt padėti. Tiktų plokščia vaza ar pan plokščias, horizontalių linijų objektas. Labai svarbu proporcijos, t.y. vertikaliojo ir horizontalioji spintos turi savo matmenimis dėrėti tarpusavy, tie paveikslai/fotkės irgi turi būt tų dydžių kartotiniai, plius pakabinti tinkamam aukšty.
Nu, bliamba,papaišyt per tą laiką galima buvo dešimt variantų, kol čia prirašiau, ir dar neaišku, ar aišku... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagitana: 16 kovo 2005 - 13:05
Internete labai daug varijantų. vyras išsirinko doh.gif ,man netinka varijantas, be aparatūros bet pastebėjau dabar arba ji užslėpta ,arba jos visai nėra ,bandau įsivaizduti tavo varijantą,o gal barelį padarytį ir pastatyti prie kitos sienos,šeip dar ir lentynos virš gulšios norėčiau.Kaip blogai kai mūsų su vyru nuomonės skiresi ir bute tik 2 kambarei.Mes turėjom juodą sekciją ten ir rūbus laikiau ir visko tiek dauk tilpo juk seniau buvo mada kuo daugiau servyzų g.gif kur dabar viską sukišti.gal žinai ar matei kokiam nors baldų salone kanors panašaus apie ką kalbi(aš žinau kad tu pati kuri).
Atsakyti
agnesa, aš nieko nekuriu, esu šiuo metu kvalifikuota namų šeimininkė smile.gif , o išsilavinimas filologinis smile.gif . Visi mano rašymai čia tai mano pomėgio rezultatas. Matyt , ko gero, nemačiau, nes parduotuvės yra po ligoninių antra nemėgstamiausia vieta. Rašai apie lentyną- prisimink, siena gipso kartono, reikia karkaso tvirtinimui. Jei trūksta vietos daiktam, receptai keturi: didesnis būstas, "tamsus " kambariukas , mažiau daiktų, ir galiausiai- seno gero modelio sekcija per visą sieną, su galimybe padėt ten dramblį biggrin.gif . Tada sienos neverta dažyt ir kalt gipsu. Beje, ta sekcija nebūtinai turi būt "pod starinu", galima juk ir metalą, ir stiklą, ir vidaus apšvietimą panaudot. Mano mėgstamas minimalistinis stilius , aišku, skirtas žmonėms, kurie arba nekaupia daiktų, arba turi didelius namus su daiktų podėliais. Dviejuose kambariuose sunkoka išsiverst be rimtesnio baldo.
Atsakyti
prašau pastebėjimų ir patarimų dėl interjero:4u:

labiausiai galvą skauda dėl namo pirmo aukšto, kuriame svetainė bus sujungta su virtuve - apie 45 kvadratai. Kadangi plotas šiek tiek ištęstas į ilgį, viename gale bus virtuvė, kitame - svetainė, o per vidurį - įėjimas. Kiek žiūrėjau jūsų rekomenduotus puslapius, labiausiai man priimtina atrodo Dessert Spice spalvų paletė, spalvas derintume niuansų pricipu biggrin.gif biggrin.gif
Svetainei turim tokią šviesiai pilką sofą ir fotelį, kuriuos gal vėliau keisim į odinius baldus, bet ne dabar biggrin.gif Svetainėje įsivaizduočiau porą žemų komodų, apie kurias Mamagitana rašė.
Tarp svetainės ir virtuvės - nedidelį valgomojo - virtuvės stalą su kėdėmis.
Jau nutarėm dėti laminatą. Nežinau ką reikia pirmiausia pasirinkti - laminatą, sienų spalvą, baldų spalvą, virtuvės plyteles ar dar kažką ir prie jų derinti visa kita g.gif g.gif
Šalia svetainės, iš koridoriaus bus įėjimas į vonios ir miegamojo kambarius. Tikriausiai ir jų spalvas reikėtų derinti prie visumos, ar ne?
Atsakyti
vėjav,paprasčiausios tiesos, nepyk, kad kartoju tai, ko visur prirašinėta: šviesios spalvos optiškai didina, suteikia erdvės, tamsios sutraukia- jei patalpa šiek tiek "vagonas", galima galines, tolimasias sienas dažyti sodriau, jos optiškai priartės. Tamsios lubos žemina patalpą, tamsios grindys psichologiškai "sveikai" veikia, nes tamsi spalva suvokiama kaip "sunki","tvirta", o mes vivi norim tvirto pagrindo po kojom smile.gif . Grindų dangos vientisumas sukuria jungiantį elementą interjere, ypač nepatartina skaidyti jas spalviškai/medžiagiškai mažesnėse patalpose. Vėjav, nedėkit laminato, ką? Geriau pigesnį parketuką ar lentas, laminatas vis tik barška, skleidžia formaldehido garus, opus drėgmei,sukuria statinius krūvius ( nu ar nekuria, o kaupia, aš ne fizikė smile.gif )... Rašei apie betoninę čerpę, tai palaikyk dvasią, nedėk laminato, medis ir gražiau ( aišku, tai mano asm. nuomonė), ir natūraliau/ekologiškiau, ir prireikus parduot pliusas, ir spalvas gali parinkt , ir atnaujint gali, o padėvėtą laminatą belieka tik lupt laukan ir mest...

Toliau prie reikalo- jei nori vientiso įspūdžio, siūlau galvot ne apie vienos patalpos, o apie viso namo spalvinį sprendimą, jei norisi įvairumo, tai gali būt , tarkim, po vieną sieną patalpoje skirtingos intensyvesnės spalvos, tarkin, jei pasirenki rusvus -gelsvus tonus, tai gal vienur bus intensyvi plytos, kitur šokolado, trečioj vietoj chaki ir pan. , nors reikia pagalvot, kiek ilgai žadama gyvent, kas bus norint remontuoti būstą-intensyvių spalvų neuždažysi taip sau, teks ilgai vargt. Alternatyva yra tapetai, tai gali būt labai prašmatnūs ( tiek kainos, tiek optikos požiūriu) variantai iš tikro šilko, bambuko ir pan. Netiesa, kad tapetais dengt reikia visas sienas, puikiai galima pasirinkt vieną, kurią norima akcentuoti. Prireikus atsinaujint, bus mažiau vargo.
Įėjimas į kambarį per vidurį mano galva geras dalykas, sumažina "vagono" efektą. Siūlau apmąstyt virtuvės įrengimą ,nes tai bus gyvenamosios/reprezentacinės patalpos dalis, tai tikslinga būtų nenukrypt į visiškai virtuvinius sprendimus. Pvz., vietoj plytelių galima rinktis stiklą, plokštę sienos apsaugojimui. Įdomu, kaip planuoji išdėstyt virtuvės baldus? Palei galinę sieną? Pagalvok apie galimybę atsisakyti pakabinamų spintelių, tai labai "virtuviška", jei neišvengiamai reikalingos, tai galima pabandyti jas "sulieti" su siena, panaudojant tą pačią spalvą, vientisą liniją, nededant dekoro, pasirenkant variantą be rankenėlių ir pan.
Spalvą pasirinkti siūlau nuo brangiausio daikto, kuris tarnaus ilgiausiai- ko gero, jūsų atveju tai būtų virtuvės baldai, nors gal aš klystu... Minkšti baldai, kuriuos turi, yra pilki, taigi achromatiniai, tinka prie bet kokios gamos.
Atsakyti
QUOTE(mamagitana @ 2005 03 17, 08:06)
laminatas vis tik barška, skleidžia formaldehido garus, opus drėgmei,sukuria statinius krūvius ( nu ar nekuria, o kaupia, aš ne fizikė smile.gif )...

Būtent, galiu paliudyti iš asmeninės patirties... sad.gif

QUOTE(mamagitana @ 2005 03 17, 08:06)
vietoj plytelių galima rinktis stiklą, plokštę sienos apsaugojimui

Gal mestelėtum kokią nuorodą internete - nelabai įsivaizduoju, kaip tai atrodo...O mums toks sprendimas gal būtų irgi aktualus cool.gif
Atsakyti
ačiū Mamagitana thumbup.gif thumbup.gif

taip, pakabinamų virtuvės spintelių nedarysim mirksiukas.gif

dėl laminato - aišku, aš labiausiai norėčiau lentų thumbup.gif thumbup.gif
blogiausia, kad iki šiol dviejuose butuose turėjom parketą, kuris, net ir atnaujintas labai bražėsi, kiekvieną šildymo sezoną tai traukėsi, tai vėl plėtėsi blink.gif dėl to parketo nebenorim g.gif g.gif
Nžn., už tai dabar laminatas atrodo patvaresnis. Be to, apmūrijus namą mums labai greitai reikės įsirengti - per 2-3 mėnesius, t.y. rugpjūtį jau turim gyventi blink.gif biggrin.gif Nežinau, girdėjau, kad lentos turėtų pastovėti toje patalpoje, būti gerai išdžiovintos ir pan. o ir su finansais nelabai kaip blush2.gif
Atsakyti
vėjav, netaupykit grindų sąskaita, tai rimčiausias objektas patalpoje, pagal jį galima vertint būstą, sienų, lubų remontas kainuoja mažiau, galima laikinai nedėt durų, pažaist drapiruotėm "popigiaiskai", galima pagyvent be baldų, bet grindis reikia daryt kapitalines, žinoma, jei ruošiatės ten gyvent ne porą mėnesių smile.gif Tai, kad medis "vaikšto", yra jo taurumo liudijimas, gyvybė. Sintetinis interjeras nesveikas, geriau vienas kitas plyšys smile.gif Be to, yra klijuoto medžio parketlenčių, tai jos itin stabilios. Tikrai,kiek ten to kainų skirtumo nuo 50 kv.m bus, o efektas ir sveikata kiti... Nu pagalvok dar, prašau mirksiukas.gif

Žvirbliuke, neduosiu nuorodų, nes neturiu, aš ne internetinė naršytoja, gal nemoku g.gif Man knygutės mielesnės smile.gif Na, žodžiu, mačiau Vokietijoj gyvai tokį variantą brendų prikimštam bute už baisius pinigus- sienos visur dengtos ekologišku kalkiniu tinku, nelygus paviršius ( rankų darbo), o virtuvėje paprasčiausias skaidrus stiklas, lakštai pritvirtinti metaliniais laikikliais ( kiaurai persukti apvalūs strypeliai), palikta koks cm nuo paviršiaus. Man patiko. Labai. O plokšte dengia krūvos virtuvių gamintojų... Be to, yra dar visokios skardos ( buvau padarius, kai gyvenau mini butuke, buvo metalinė plautuvė, metalinė viryklė ir virš jų skarda, visai įdomus "veidrodis", mažoj erdvėj geras "praplėtimo" efektas. Yra kitų lakštinių medžiagų, reikia gal nebijot palaužyt stereotipą "virtuvė-plytelės", nes pats virtuvės ir svetainės sujugimas to reikalauja. manau, neužtenka nugriauti sieną ( ar jos nestatyt), reikia permąstyt visą koncepciją. Pvz.,viryklę ir plautuvę galima įmontuot kokioj raižyto medžio komodoj iš "olandiškų baldų", galima daryt virtuvę-sieninę spintą ( uždarei ir nėra), galima sukomponuot du stalus- apačioj darbinis masyvus blokas su durelėm/spintelėm, plautuve, virykle, viršuje judantis stalviršis, kuris uždengia darbinius paviršius, ir viskas atrodo kaip "padorus" svetainės baldas, o prireikus pasimaitint, nuvažiuoja į šoną, tapdamas pusiau bariniu stalu ir atidengdamas darbo vietą virėjui. Yra, beje, nulenkiami vandens čiaupai, ištraukiami iš darbastalio gartraukiai- taigi viskas įmanoma.

Vėjav atveju blogiausia išeitis būtų sukomponuot virtuvę taip, kad virėjas stovėtų nugara į likusią patalpos dalį, taip sunaikintumėm tą priežąstį, dėl kurios virtuvės "atsivėrė"- galimybę būti kartu su visais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagitana: 17 kovo 2005 - 10:58
Aš irgi manau, kad laminatas atsparesnis, ir tai, ko gero, vienintelis jo privalumas g.gif Pas mus ir svetainėje, ir virtuvėje laminatas - ne kartą ant grindų buvo balos, netgi radiatoriaus kraniukas kažkokiu mistiniu būdu buvo atsisukęs - ir nieko, jokių žymių rolleyes.gif Tačiau su elektros krūviais tikrai baisu, prie žaidžiančio sūnaus negaliu prisiliesti doh.gif Ir slidu laabai...O medinės grindys vaiko kambaryje - thumbup.gif
Atsakyti
laminatas vis tik barška, skleidžia formaldehido garus, opus drėgmei,sukuria statinius krūvius ( nu ar nekuria, o kaupia, aš ne fizikė smile.gif
Labas mamagitana, o kastai per garai ir krūvei pirmą kartą girdžiu.
Naštai vakar sėdėjau visą vakarą 000164.gif ir vėl ginčijausi su vyru jam mano pasirinkimas del spintos nepatiko turbūt reiks ieškoti kito varijanto.
Bus ne ,,agromna" ir tikiuosi dramblys netilps biggrin.gif , buto kolkas nekeisim nors ateitį planuojam namuką bet dar reiks palūkėti.
Atsakyti