vėjav,paprasčiausios tiesos, nepyk, kad kartoju tai, ko visur prirašinėta: šviesios spalvos optiškai didina, suteikia erdvės, tamsios sutraukia- jei patalpa šiek tiek "vagonas", galima galines, tolimasias sienas dažyti sodriau, jos optiškai priartės. Tamsios lubos žemina patalpą, tamsios grindys psichologiškai "sveikai" veikia, nes tamsi spalva suvokiama kaip "sunki","tvirta", o mes vivi norim tvirto pagrindo po kojom
. Grindų dangos vientisumas sukuria jungiantį elementą interjere, ypač nepatartina skaidyti jas spalviškai/medžiagiškai mažesnėse patalpose. Vėjav, nedėkit laminato, ką? Geriau pigesnį parketuką ar lentas, laminatas vis tik barška, skleidžia formaldehido garus, opus drėgmei,sukuria statinius krūvius ( nu ar nekuria, o kaupia, aš ne fizikė
)... Rašei apie betoninę čerpę, tai palaikyk dvasią, nedėk laminato, medis ir gražiau ( aišku, tai mano asm. nuomonė), ir natūraliau/ekologiškiau, ir prireikus parduot pliusas, ir spalvas gali parinkt , ir atnaujint gali, o padėvėtą laminatą belieka tik lupt laukan ir mest...
Toliau prie reikalo- jei nori vientiso įspūdžio, siūlau galvot ne apie vienos patalpos, o apie viso namo spalvinį sprendimą, jei norisi įvairumo, tai gali būt , tarkim, po vieną sieną patalpoje skirtingos intensyvesnės spalvos, tarkin, jei pasirenki rusvus -gelsvus tonus, tai gal vienur bus intensyvi plytos, kitur šokolado, trečioj vietoj chaki ir pan. , nors reikia pagalvot, kiek ilgai žadama gyvent, kas bus norint remontuoti būstą-intensyvių spalvų neuždažysi taip sau, teks ilgai vargt. Alternatyva yra tapetai, tai gali būt labai prašmatnūs ( tiek kainos, tiek optikos požiūriu) variantai iš tikro šilko, bambuko ir pan. Netiesa, kad tapetais dengt reikia visas sienas, puikiai galima pasirinkt vieną, kurią norima akcentuoti. Prireikus atsinaujint, bus mažiau vargo.
Įėjimas į kambarį per vidurį mano galva geras dalykas, sumažina "vagono" efektą. Siūlau apmąstyt virtuvės įrengimą ,nes tai bus gyvenamosios/reprezentacinės patalpos dalis, tai tikslinga būtų nenukrypt į visiškai virtuvinius sprendimus. Pvz., vietoj plytelių galima rinktis stiklą, plokštę sienos apsaugojimui. Įdomu, kaip planuoji išdėstyt virtuvės baldus? Palei galinę sieną? Pagalvok apie galimybę atsisakyti pakabinamų spintelių, tai labai "virtuviška", jei neišvengiamai reikalingos, tai galima pabandyti jas "sulieti" su siena, panaudojant tą pačią spalvą, vientisą liniją, nededant dekoro, pasirenkant variantą be rankenėlių ir pan.
Spalvą pasirinkti siūlau nuo brangiausio daikto, kuris tarnaus ilgiausiai- ko gero, jūsų atveju tai būtų virtuvės baldai, nors gal aš klystu... Minkšti baldai, kuriuos turi, yra pilki, taigi achromatiniai, tinka prie bet kokios gamos.